НАЧАЛО Други

Братята Уинкълвос пускат базиран на фиат стейбълкойн

СЕП. 11, 2018 11:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Братята Уинкълвос пускат базиран на фиат стейбълкойн

Тайлър и Камерън Уинкълвос, създатели на платформата за търговия с криптовалути "Gemini", получиха разрешение от регулаторите в Ню Йорк да пуснат собствен stablecoin, според публикация в Medium блога на Gemini.

 

Така нареченият Gemini долар има подкрепата на Департамента по финансови услуги в Ню Йорк (NYDFS).


Медийният пост на братята описва монетите, подкрепени от щатски долари, които са "държани в банка със седалище в Съединените щати и отговарят на изискванията за гарантиране на влоговете чрез FDIC" pass-through ", при спазване на приложимите ограничения."

Този ход представлява първият крипто актив от близнаците, чиято мисия за стартиране на борсово търгуван фонд (ETF) на Биткойн получи второ отхвърляне от регулаторите през юли.

Forbes цитира Тайлър Уинкълвос, който казва следното:

Но трябва да изградите мрежа от важни играчи, на които да се доверите и за решаването на проблема с надеждността на стейбълкойн.

Търговията с Gemini долар започва днес, като Тайлър каза на Forbes, че се надява, че ще реши проблемите, свързани с времевите закъснения между 24/7 крипто пазарите и ограничените откъм време фиат пазари.

"... Ако е налице ценово разместване на определен пазар и е петък вечер, търговците не могат да преместват фиатна валута до понеделник", добави той.

Има всякакви мнения за стейбълкойни - криптовалути, проектирани да бъдат по-малко волатилни - като Tether (USDT).

Зелената светлина на NYDFS прави Gemini долара "първия в света" регулиран стейбълкойн според братята, въпреки че Trust Paxos също така обяви своето регулаторно одобрение за стейбълкойн в понеделник.

"Тези одобрения показват, че компаниите могат да създадат промени и строги стандарти за съответствие в рамките на силна държавна регулаторна рамка", коментира ръководителят на NYDFS Мария Т. Вулло за Forbes.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Директорите на MicroStrategy ще получават заплащането си в Биткойн

"На 11-ти април 2021 г. Бордът на директорите ("Бордът") на MicroStrategy Incorporated ("Компанията") променя режима на компенсация за директори, които не са служители. Занапред директорите, които не ...
АПР. 13, 2021 15:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Рап легендата Nas може да направи много пари от листинга на Coinbase

Инвестиционната фирма на Джоунс, QueensBridge Venture Partners, влезе в кръга на финансиране от Серия Б през 2013 г., когато Coinbase набра $25 милиона. По това време компанията се оценяваше на около ...
АПР. 13, 2021 14:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance добавя търговия с токенизирани акции, започвайки с Tesla

Като начало Binance изброи акции на Tesla, което означава, че потребителите на борсата вече могат да купуват токени на Tesla, представляващи нейните акции. Една акция на Tesla представлява един д...
АПР. 13, 2021 13:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Университет в Румъния ще приема Elrond (EGLD) като метод на плащане

Случаят с публичен университет в Румъния не е по-различен, тъй като институцията предлага на студентите си възможността да платят таксата си за прием в криптовалута.Според съобщението, Lucian Blaga Un...
АПР. 13, 2021 10:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света