НАЧАЛО Други

Братята Уинкълвос пускат базиран на фиат стейбълкойн

СЕП. 11, 2018 11:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Братята Уинкълвос пускат базиран на фиат стейбълкойн

Тайлър и Камерън Уинкълвос, създатели на платформата за търговия с криптовалути "Gemini", получиха разрешение от регулаторите в Ню Йорк да пуснат собствен stablecoin, според публикация в Medium блога на Gemini.


Така нареченият Gemini долар има подкрепата на Департамента по финансови услуги в Ню Йорк (NYDFS).


Медийният пост на братята описва монетите, подкрепени от щатски долари, които са "държани в банка със седалище в Съединените щати и отговарят на изискванията за гарантиране на влоговете чрез FDIC" pass-through ", при спазване на приложимите ограничения."

Този ход представлява първият крипто актив от близнаците, чиято мисия за стартиране на борсово търгуван фонд (ETF) на Биткойн получи второ отхвърляне от регулаторите през юли.

Forbes цитира Тайлър Уинкълвос, който казва следното:

Но трябва да изградите мрежа от важни играчи, на които да се доверите и за решаването на проблема с надеждността на стейбълкойн.

Търговията с Gemini долар започва днес, като Тайлър каза на Forbes, че се надява, че ще реши проблемите, свързани с времевите закъснения между 24/7 крипто пазарите и ограничените откъм време фиат пазари.

"... Ако е налице ценово разместване на определен пазар и е петък вечер, търговците не могат да преместват фиатна валута до понеделник", добави той.

Има всякакви мнения за стейбълкойни - криптовалути, проектирани да бъдат по-малко волатилни - като Tether (USDT).

Зелената светлина на NYDFS прави Gemini долара "първия в света" регулиран стейбълкойн според братята, въпреки че Trust Paxos също така обяви своето регулаторно одобрение за стейбълкойн в понеделник.

"Тези одобрения показват, че компаниите могат да създадат промени и строги стандарти за съответствие в рамките на силна държавна регулаторна рамка", коментира ръководителят на NYDFS Мария Т. Вулло за Forbes.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Мениджър на фондове търси $50 милиона във финансиране чрез продажба на токени

Той ще бъде отворен както за търговци на дребно, така и за институционални участници.Фирмата ще си партнира с доставчикът на технологии и мениджър на фондове Realio за стартирането на Valentus Digital...
СЕП. 27, 2020 20:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100,000,000 души в света изполват крипто активи

През 2018, второто глобално проучване на крипто активи предполага, че броят крипто потребители с потвърдени самоличности са около 35 милиона в целия свят. От третото тримесечие на 2020 има над 191 мил...
СЕП. 26, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Гейминг гигантът Atari влезна в партньорство с блокчейн платформата Ultra

Съгласно прессъобщение, Ultra оперира развлекателна платформа, която позволява на геймърите да играят, откриват, купуват и извършват транзакции в базирана на блокчейн мрежа с други геймъри и да взаимо...
СЕП. 26, 2020 13:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света