НАЧАЛО Други

Братята Уинкълвос пускат базиран на фиат стейбълкойн

СЕП. 11, 2018 11:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Братята Уинкълвос пускат базиран на фиат стейбълкойн

Тайлър и Камерън Уинкълвос, създатели на платформата за търговия с криптовалути "Gemini", получиха разрешение от регулаторите в Ню Йорк да пуснат собствен stablecoin, според публикация в Medium блога на Gemini.


Така нареченият Gemini долар има подкрепата на Департамента по финансови услуги в Ню Йорк (NYDFS).


Медийният пост на братята описва монетите, подкрепени от щатски долари, които са "държани в банка със седалище в Съединените щати и отговарят на изискванията за гарантиране на влоговете чрез FDIC" pass-through ", при спазване на приложимите ограничения."

Този ход представлява първият крипто актив от близнаците, чиято мисия за стартиране на борсово търгуван фонд (ETF) на Биткойн получи второ отхвърляне от регулаторите през юли.

Forbes цитира Тайлър Уинкълвос, който казва следното:

Но трябва да изградите мрежа от важни играчи, на които да се доверите и за решаването на проблема с надеждността на стейбълкойн.

Търговията с Gemini долар започва днес, като Тайлър каза на Forbes, че се надява, че ще реши проблемите, свързани с времевите закъснения между 24/7 крипто пазарите и ограничените откъм време фиат пазари.

"... Ако е налице ценово разместване на определен пазар и е петък вечер, търговците не могат да преместват фиатна валута до понеделник", добави той.

Има всякакви мнения за стейбълкойни - криптовалути, проектирани да бъдат по-малко волатилни - като Tether (USDT).

Зелената светлина на NYDFS прави Gemini долара "първия в света" регулиран стейбълкойн според братята, въпреки че Trust Paxos също така обяви своето регулаторно одобрение за стейбълкойн в понеделник.

"Тези одобрения показват, че компаниите могат да създадат промени и строги стандарти за съответствие в рамките на силна държавна регулаторна рамка", коментира ръководителят на NYDFS Мария Т. Вулло за Forbes.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света