НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Борсите трябва да преминат от Биткойн на сатошита, според Майк Новограц

МАЙ. 9, 2021 15:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Борсите трябва да преминат от Биткойн на сатошита, според Майк Новограц

В неотдавнашен туит главният изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц сподели за идеята борсите да заменят Биткойн със сатошита, най-малката единица от най-голямата криптовалута, която е равна на 0,00000001 BTC.

Той обясни, че "твърде много хора“ намират всичко за "прекалено скъпо“ на текущите цени.


Милиардерът призовава Coinbase, Binance, FTX и Gemini да приемат сатоши като валутана котировката, за да направят най-голямата криптовалута по-привлекателна за обикновения човек.


Наречен след едноименния създател на Биткойн Сатоши Накамото, единицата първоначално е предложена от потребителя на Биткойн Талк Рибук през ноември 2010 г. В крайна сметка тази единица успя да се превърне във валута сред общността.


Водещият сайт за проследяване на криптовалути CoinMarketCap добави сатошита към списъка с монети по-рано тази седмица. Към момента на писане едно сатоши се търгува на $0,0005.Майк Буцела, генерален партньор в BlockTower, твърди, че борсите, приемащи по-малката единица ще насърчи повече хора да се включат.


Според милиардера Марк Кюбан вълнението, което идва с притежаването на цялото нещо, може да обясни скока в цената на криптовалутата меме Dogecoin:


"Трудно е за някой със $100 да се развълнува, че притежава част от BTC или ETH. С DOGE е лесно."


Проблемът с откриваемостта


Колкото и примамливо да звучи, преминаването към сатошита не е лесна задача за борсите. Главният изпълнителен директор на Kraken Джеси Пауъл обяснява как фактори като потребителския опит и откриваемостта, които трябва да бъдат взети под внимание:


"Трябва да се мисли през UX, откриваемост. 99% от новите потребители, които влизат, ще търсят Биткойн и нямат представа какво е сатоши. Не искам да ги обърквам."


Cash App на Square добави сатошита през декември, но нито една голяма борса все още не е предприела такъв ход.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Джак Дорси предполагаемо ще интегрира Lightning Network в една от компаниите си

В петък Джак Дорси отговори на въпрос на потребителя на Twitter Deyonté, който поиска Дорси да интегрира LN в Twitter или BlueSky - децентрализираната социална мрежа, която се разработва от Twitter от...
ЮНИ. 12, 2021 16:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Поредният милиардер иска да инвестира в крипто

Моелис, основателят на инвестиционно-банковото дружество Moelis & Company, разкри намерение да проучи и инвестира в дигитални активи по време на срещата на върха на Bloomberg Deals във вторник."Може б...
ЮНИ. 12, 2021 11:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Един от най-големите Биткойн китове купува масивно количество BTC

Според Blockchain.com, кит, който вече притежава десетки хиляди BTC, вчера добави близо 3,720 токена към портфолиото си.Таксите за трансфер за транзакцията възлизат на 0,005 BTC или приблизително $189...
ЮНИ. 12, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Глобалният гигант State Street стартира крипто дивизия

State Street, втората най-стара действаща банка в САЩ, обяви хода в четвъртък, 10-ти юни, като подчерта акцента на дивизията върху криптовалути, блокчейн технологията, дигиталните валути на централнит...
ЮНИ. 11, 2021 14:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света