НАЧАЛО Крипто Крими

Крипто борсите губят милиони! Поредна хакерска атака

МАЙ. 23, 2018 20:42 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто борсите губят милиони! Поредна хакерска атака

Злонамереният копач успешно извърши атака с "двойно похарчаване" (атака, в която токените могат да бъдат похарчени в повече от една транзакция) в мрежата на Bitcoin Gold миналата седмица, правейки BTG третия алткойн, жертва на подобен тип удар.


Директорът на комуникациите в Bitcoin Gold, Едуард Искра първо предупреди потребителите за атаката на 18 май, обяснявайки, че злонамерен копач използва експлойта, за да открадне средства от крипто борси.

За да извърши атаката, копача придобива най-малко 51% от общата хеширана мощност на мрежата, което му осигурява временен контрол върху блокчейна. Придобиването на толкова много хеширана мощност е невероятно скъпо, дори и на по-малка мрежа като Bitcoin Gold, но може да бъде монетизирана, като се използва в тандем с двойния удар.

След като получава контрол над мрежата, атакуващият започна да депозира BTG на обмен на криптовалути, като същевременно се опитва да изпрати същите токени на портфейл под техен контрол. Обикновено блокчейна би разрешил това, като включи само първата транзакция в блокчейн, но нападателят успява да обърне транзакциите, тъй като има мажоритарен контрол над мрежата.


Следователно те са в състояние да депозират средства на борсите и бързо да ги изтеглят отново, след което обръщат първоначалната транзакция, за да могат да изпратят токените, които първоначално са депозирали в друг портфейл.
BTG адресът който е замесен в атаката, е получил повече от 388,200 BTG от 16-и май (най-вече от транзакции, които са копача изпраща на себе си). Ако приемем, че всички тези транзакции са свързани с експлоатацията на двойно похарчване, атакуващият би могъл да открадне средства от борсите на стойност 18,6 милиона долара.

Последната транзакция е изпратена на 18-и май, но нападателят може теоретично да се опита да я възобнови, ако все още има достъп до достатъчно хеширана мощност, за да получи контрол над блокчейна.

Разработчиците на Bitcoin Gold посъветваха борсата да се справят с атаката, като увеличит броя на изискваните потвърждения, преди да приложат депозити към сметки на клиентите. Данните от блокчейна показват, че атакуващият успешно е променил транзакциите до 22 блока, което е довело разработчиците да предложат повишаване на изискванията за потвърждаване до 50 блока.


Понастоящем BTG се нарежда на 26-то място, чиято пазарна горна граница е 827 милиона долара.

BTG е най-малко третата криптовалутна мрежа, ударена от голяма атака само през последната седмица.

Както се съобщава, копача манипулира два от алгоритмите за хеширане на Verge токена, за да злоупотребява с повече от 35 милиона ХVG, на стойност 1,75 милиона долара, само за няколко часа. Преди това японската криптовалута monacoin е била жертва, след като копач е стигнал до 57% от хеш рейт-а на мрежата.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Обвиниха българин в измамна схема за милиони

След двуседмично дело, Йосифов бе признат за виновен от федералното жури във Франкфорт, Кентъки, за заговор за пране на пари и за заговор за рекет. Жителят на Кентъки ще бъде изправен пред присъда на ...
СЕП. 29, 2020 12:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето как хакерът на KuCoin изпира откраднатите криптовалути

Хакерът е започнал да разменя откраднатите токени OCEAN за ETH на най-популярния децентрализиран обмен. Договорът за OCEAN вече е поставен на пауза от екипа, стоящ зад проекта, за да защити притежател...
СЕП. 28, 2020 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Индийските власти разследват предполагаемa измама с крипто борса

Според местния вестник Milenium Post, крилото за икономически престъпления към полицията в Ню Делхи сега разследва операторите на борсата Pluto Exchange, след като получи жалба от 43 инвеститори относ...
СЕП. 23, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

FinCEN документите разкриват намесата на английска финансова фирма в Mt.Gox хака

FinCEN документите включват 36 доклада за подозрително поведение от страна на Mayzus Financial Services, която е най-споменаваният субект във всички изтекли документи.  Mayzus Financial Services е баз...
СЕП. 22, 2020 14:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света