НАЧАЛО Крипто Крими

Крипто борсите губят милиони! Поредна хакерска атака

МАЙ. 23, 2018 20:42 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто борсите губят милиони! Поредна хакерска атака

Злонамереният копач успешно извърши атака с "двойно похарчаване" (атака, в която токените могат да бъдат похарчени в повече от една транзакция) в мрежата на Bitcoin Gold миналата седмица, правейки BTG третия алткойн, жертва на подобен тип удар.

 


Директорът на комуникациите в Bitcoin Gold, Едуард Искра първо предупреди потребителите за атаката на 18 май, обяснявайки, че злонамерен копач използва експлойта, за да открадне средства от крипто борси.

За да извърши атаката, копача придобива най-малко 51% от общата хеширана мощност на мрежата, което му осигурява временен контрол върху блокчейна. Придобиването на толкова много хеширана мощност е невероятно скъпо, дори и на по-малка мрежа като Bitcoin Gold, но може да бъде монетизирана, като се използва в тандем с двойния удар.

След като получава контрол над мрежата, атакуващият започна да депозира BTG на обмен на криптовалути, като същевременно се опитва да изпрати същите токени на портфейл под техен контрол. Обикновено блокчейна би разрешил това, като включи само първата транзакция в блокчейн, но нападателят успява да обърне транзакциите, тъй като има мажоритарен контрол над мрежата.


Следователно те са в състояние да депозират средства на борсите и бързо да ги изтеглят отново, след което обръщат първоначалната транзакция, за да могат да изпратят токените, които първоначално са депозирали в друг портфейл.
BTG адресът който е замесен в атаката, е получил повече от 388,200 BTG от 16-и май (най-вече от транзакции, които са копача изпраща на себе си). Ако приемем, че всички тези транзакции са свързани с експлоатацията на двойно похарчване, атакуващият би могъл да открадне средства от борсите на стойност 18,6 милиона долара.

Последната транзакция е изпратена на 18-и май, но нападателят може теоретично да се опита да я възобнови, ако все още има достъп до достатъчно хеширана мощност, за да получи контрол над блокчейна.

Разработчиците на Bitcoin Gold посъветваха борсата да се справят с атаката, като увеличит броя на изискваните потвърждения, преди да приложат депозити към сметки на клиентите. Данните от блокчейна показват, че атакуващият успешно е променил транзакциите до 22 блока, което е довело разработчиците да предложат повишаване на изискванията за потвърждаване до 50 блока.


Понастоящем BTG се нарежда на 26-то място, чиято пазарна горна граница е 827 милиона долара.

BTG е най-малко третата криптовалутна мрежа, ударена от голяма атака само през последната седмица.

Както се съобщава, копача манипулира два от алгоритмите за хеширане на Verge токена, за да злоупотребява с повече от 35 милиона ХVG, на стойност 1,75 милиона долара, само за няколко часа. Преди това японската криптовалута monacoin е била жертва, след като копач е стигнал до 57% от хеш рейт-а на мрежата.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

МВР откри ферма за криптовалути под наркооранжерия в с. Калугерово

Нарколабораторията се намира в бивш производствен цех в промишлената зона на с. Калугерово, обл. Пазарджик.Акцията е преминала под наблюдението на Окръжна прокуратура-Пазарджик и надзор на Апелативнат...
ФЕВ. 20, 2021 01:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Свързаха конфисукуван Биткойн за $3 милиарда с агент на Тайните служби

Новите съдебни декларации предполагат, че Бриджис е загадъчният „Индивид X“, цитиран в жалбата на DOJ.През 2015 г. той беше осъден на 71 месеца затвор за кражба на Биткойн от продавачи на Silk Road, д...
ФЕВ. 10, 2021 21:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Немски гражданин крие Биткойн за $50 милиона от полицията

Според Reuters, прокурор в баварския град Кемптън каза, че мъжът е осъден на затвор и оттогава е излежал своята присъда.Докато полицията полага многократни (и неуспешни) усилия да пробие кода за достъ...
ФЕВ. 6, 2021 19:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Спад на крипто престъпленията с 57% през 2020 година

Докладът на компанията за престъпленията и прането на пари с криптовалути за 2020 г. разкрива, че загубите от кражба на крипто, хакове и измами са паднали с 57% през 2020 г. до $1,9 милиарда, главно п...
ЯНУ. 29, 2021 13:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света