НАЧАЛО Други

Борба за власт във Венецуела. Биткойн не може да бъде конфискуван

ФЕВ. 2, 2019 10:38 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Борба за власт във Венецуела. Биткойн не може да бъде конфискуван

Продължаващите политически сътресения във Венецуела продължават да интригуват фигури на биткойн пространството, след като Английската централна банка блокира достъпа до златните резерви на страната в полза на подкрепяния от САЩ временен президент, Хуан Гуайдо.


Венецуела, чиито граждани започнаха масово да се обръщат към биткойн в лицето на инфлацията в милиони проценти, капитала и миграционния контрол, изглежда е на ръба на промяната на режима.

Гуайдо, който заяви, че сега е президент на страната, е изправен пред многобройни предизвикателства пред неговата власт от утвърденото правителство и международни съюзници като Русия.

Обявявайки разследване на Гуайдо, прокурора от Върховният съд на Венецуела, Майкел Морено, съобщи, че банковите му сметки ще бъдат замразени.

Отговаряйки, коментаторите решиха, че Гуайдо, дългогодишен защитник на биткойн, вероятно не е обезпокоен от подобен ход. "Светът да си взима поука", заяви Макс Кайзер от Keiser Report, който tweet-на, "Биткойн не може да се конфискуван".

Кайзер е свързан с друго оценяване на ситуацията, в което се споменава за възможните притежавани средства на Гуайдо, което гласи:

Съдиите по случаят на Мадуро издават заповед за блокиране на банковите сметки на президента Гуайдо. Тези хора не знаят, че като член на поколението Y, временният президент на веднага ще направи така, че да има пълна банка на телефона си.

Не е твоят трезор, не е твойто злато


Миналата седмица, Банката на Англия отказа на настоящият президент Николас Мадуро достъп до златни резерви на стойност £1,2 милиарда. Това подтикна подигравките от Биткойн пространството, чиято мантра „не са твоите ключове, не е твоя Биткойн“ беше приложена отново към положението на Мадуро.https://twitter.com/jespow/status/1088891647612481536Освен това, британският министър на външните работи предложи централната банка да предостави на Гуайдо достъп до златните резерви на Венецуела, а не на Мадуро.

Струва си да отбележим, че през февруари 2018, Мадуро обяви втората спонсорирана от държавата „криптовалута“ към предполагаемото петролно Petro, наречено „Petro Gold“, подкрепено от жълтия метал.

Изглежда, този план се вдигна в дим. Особено когато резервите стоят над океана в чуждо хранилище. По този начин понятието „подкрепа“ на цифрова валута с физически актив изглежда, че съществува в името само ако една нация не е в състояние физически да осигури собствените си резерви.

В ретроспекция, Биткойн би бил много по-добър вариант за Мадуро по отношение на разходите за сигурност и транспорт. Да, Биткойн се разглежда от много като „цифрово злато“, но по-важното е, че е политически неутрален и средствата биха могли да бъдат осигурени с проста парола, вместо да се вярва на чужда банка.

„Венецуела (Иран, Русия) имат голяма възможност да се борят с американския империализъм чрез легализиране на Биткойн”, отбелязва Кайзер.

Други нации трябва да вземат под внимание, че Мадуро се опитва да премести останалите си резерви чрез самолет до непозната дестинация, за да избегне по-нататъшна конфискация.


Приемане на биткойн във Венецуела


Както бе съобщено, Венецуела прие Биткойн за да преодолее крайната волатилност в националната си валута, суверенния боливар (VES).

Миналата седмица, жителите изтъргуваха повече VES за Биткойн , отколкото в който и да е друг момент, откакто започнаха записите, като търговския обем на децентрализираната платформа за P2P търговия, Localbitcoins, надмина 1780 BTC ($6.12 милиона).

Правителството изглежда незаинтересовано от насочването на такива изтичания на капитали въпреки увеличаващия им се размер, с повече потребителска инфраструктура за Биткойн , за което се говори, че е на път.


По-рано през януари, базираният в Панама Cryptobuyer обяви, че ще отвори първия битомат за страната в Каракас през следващите седмици.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ето кое е най-важното за листинг на Binance, според Чанпен Джао

Най-важният критерий за листинг на криптовалута на Binance е броят на потребителите, каза главният изпълнителен директор Чангпен Джао в интервю пред Forbes на 29-ти ноември.CZ коментира, че има много ...
НОЕ. 30, 2021 20:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Кои са най-продаваните NFT-та?

Другите два продадени NFT са парцел в Decentraland и дигитално произведение на изкуството, създадено от XCOPYART, наречено "A Coin for the Ferryman" за 1,330 ETH ($6 милиона, което се превърна в най-г...
НОЕ. 30, 2021 19:25 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето за колко се продаде най-скъпото NFT в The Sandbox

"Metaflower Super Mega Yacht" NFT беше продаден за рекордна цена от 149 ETH (около $650,000 USD). Дигиталният актив е част от "The Fantasy Collection", която предлага набор от луксозни NFT. Колек...
НОЕ. 30, 2021 09:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Децентрализираните борси отчитат $100 милиарда месечен обем за ноември

Според таблото за данни на The Block, общата сума за ноември е приблизително $99.5 милиарда към 28-ми ноември. Месечните обеми се покачват, откакто достигнаха дъното за годината от $56.35 милиарда дол...
НОЕ. 29, 2021 20:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света