НАЧАЛО Други

Boeing с партньорство за разработка на блокчейн безпилотни превозни средства

ЮЛИ. 17, 2018 22:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Boeing с партньорство за разработка на блокчейн безпилотни превозни средства

Boeing си партнира с компания за изкуствен интелект (AI), за да разработва безпилотни превозни средства и други продукти, използващи блокчейн, съобщиха в прессъобщение на 17-ти юли.


Базираната в Тексас компания SparkCognition, компания, в която Boeing инвестират $ 32 млн. през миналия месец, ще работи с авиационния гигант за платформа, която ще проследява безпилотните въздухоплавателни средства и ще разпределя полетните коридори.

Като страничен продукт от това развитие, партньорството "ще предостави и стандартизиран интерфейс за програмиране, който да подпомага доставката на пакети, инспекциите в промишлеността и други търговски приложения", обяснява прессъобщението.

Амбициозният главен изпълнителен директор на SparkCognition Амир Хюсейн заяви, че авиокосмическата индустрия ще се насочи към създаването на гигантски нов пазар на стойност над 3 трилиона долара.

"Възможността за градската въздушна мобилност ще доведе до създаването на най-големия нов пазар в нашите животи", добави той.

Очаквайки само няколко дни преди ежегодното Farnborough Airshow в Обединеното кралство, Boeing не е единственият план, който да получи своевременно съобщение.

В понеделник Accenture обяви, че ще използва събитието, за да дебютира платформа базирана на блокчейн, специално насочена към веригите за доставки на самолети.

"Ние сме в един момент в историята, където технологичните постижения и обществените тенденции се сближават, за да изискат смели решения и различен начин за пътуване", продължава главният технически директор на Boeing, Грег Хайслоп.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв разкри детайли за дигиталния долар

Говорейки в основното си обръщение на 23-ти септември, Лорета Местер подчерта, че Федералният резерв проучва дигиталните валути на централната банка (CBDC) още преди пандемията, отбелязвайки, че негов...
СЕП. 24, 2020 19:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо бившият директор на Ripple премести близо половин милиард XRP?

След като мнозина започнаха да спекулират къде биха могли да се насочат токените, Ларсен разкри, че е преместил XRP портфейла си в New York Digital Investments Group (NYDIG).Попечителство 2.0Компаният...
СЕП. 24, 2020 15:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Милиардер продължава да разширява своето Биткойн портфолио

Той също така твърди, че "нищо" не може да се сравни с неговия залог на Биткойн, който той направи през далечната 2012 г."Отделете време, за да разберете какво притежавате. Толкова дълбоко, че може да...
СЕП. 24, 2020 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света