НАЧАЛО Други

Boeing с партньорство за разработка на блокчейн безпилотни превозни средства

ЮЛИ. 17, 2018 22:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Boeing с партньорство за разработка на блокчейн безпилотни превозни средства

Boeing си партнира с компания за изкуствен интелект (AI), за да разработва безпилотни превозни средства и други продукти, използващи блокчейн, съобщиха в прессъобщение на 17-ти юли.

 


Базираната в Тексас компания SparkCognition, компания, в която Boeing инвестират $ 32 млн. през миналия месец, ще работи с авиационния гигант за платформа, която ще проследява безпилотните въздухоплавателни средства и ще разпределя полетните коридори.

Като страничен продукт от това развитие, партньорството "ще предостави и стандартизиран интерфейс за програмиране, който да подпомага доставката на пакети, инспекциите в промишлеността и други търговски приложения", обяснява прессъобщението.

Амбициозният главен изпълнителен директор на SparkCognition Амир Хюсейн заяви, че авиокосмическата индустрия ще се насочи към създаването на гигантски нов пазар на стойност над 3 трилиона долара.

"Възможността за градската въздушна мобилност ще доведе до създаването на най-големия нов пазар в нашите животи", добави той.

Очаквайки само няколко дни преди ежегодното Farnborough Airshow в Обединеното кралство, Boeing не е единственият план, който да получи своевременно съобщение.

В понеделник Accenture обяви, че ще използва събитието, за да дебютира платформа базирана на блокчейн, специално насочена към веригите за доставки на самолети.

"Ние сме в един момент в историята, където технологичните постижения и обществените тенденции се сближават, за да изискат смели решения и различен начин за пътуване", продължава главният технически директор на Boeing, Грег Хайслоп.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съобщава се, че HSBC забранява на клиентите да купуват акции на Coinbase

Твърди се, че HSBC забранява на клиентите си да купуват акции на Coinbase, тъй като се придържа към политика за избягване на крипто валути.Новината идва след доклад, който циркулира по-рано тази седми...
АПР. 19, 2021 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света