НАЧАЛО Прессъобщения

BNB не може да се сравнява с “майнинг функцията за всички” на Bitcoin Spark

август 5, 2023 17:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
BNB не може да се сравнява с “майнинг функцията за всички” на Bitcoin Spark

Binance Coin (BNB) е криптовалутата, която захранва екосистемата на BNB Chain. Тя е един от най-популярните в света токени за комунални услуги, който може да се търгува и да се използва за заплащане на такси за транзакции в Binance Smart Chain. 

BNB стартира за първи път като актив, продаван в първоначалното предлагане на монети (ICO) на Binance, което позволява на потребителите на борсата Binance да плащат по-малко такси за търговия. Токенът обаче не може да се сравнява с “майнинг за всички” на Bitcoin Spark.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.


Какво представлява BNB Chain?

Binance Chain и Binance Smart Chain (BSC) се сляха, за да се превърнат в BNB Chain. Веригата използва консенсус механизъм за доказателство за залог (PoS), при който потребителите могат да стейкват BNB токени, за да станат валидатори, които получават такси за транзакции като награда за всеки валидиран блок. Този механизъм обаче не може да се сравнява със системата за доказване на процеса (PoP) на Bitcoin Spark, която позволява на всички физически лица да участват в нейния процес на добив.

Какво представлява Bitcoin Spark?

Bitcoin Spark е нова криптовалута, подобна на Биткойн по отношение на токеномиката, но различна по отношение на добива. За разлика от Биткойн, който използва механизма за доказателство за работа (PoW), Bitcoin Spark използва изцяло нова блокчейн технология, наречена “Доказателство за процес” (PoP), комбинация от механизмите PoW и PoS.

PoW механизмът на Биткойн се оказа неподходящ, тъй като е белязан от бариери за навлизане на пазара, включително високата цена на майнинг оборудването, потреблението на енергия и недостатъчната изчислителна мощност, за да се конкурира с големите добивни съоръжения. 

PoP на Bitcoin Spark, съчетан със специален алгоритъм, който предотвратява линейни награди въз основа на суровата изчислителна мощност или размера на “залога” гарантира, че мрежата е стабилна и наградите се разпределят по-справедливо между по-малките и по-големите участници в мрежата. 

Потребителите трябва да осигурят залог в мрежата, подобно на начина, по който това се прави в PoS блокчейн като BNB. Разликата обаче е във възнагражденията, тъй като те няма да са пряко свързани по същия начин, че колкото повече стейквате, толкова повече печелите.

Възнагражденията за добив на Bitcoin Spark се изчисляват въз основа на комбинацията от личния стейкинг на миньора и изчислителните задачи, изпълнени за тези, които използват мрежата като отдалечена изчислителна мощност.

Това е така нареченото доказателство за процес (PoP). Колкото по-висок е “залогът” и “извършената работа”, толкова по-високи са възнагражденията, но по нелинеен начин. Разпределението на възнагражденията е проектирано така, че да дава предимство на “извършената работа” пред размера на стейкинга, като по този начин се набляга на продукта, генериращ приходи.

Освен това екипът планира да разработи удобно за потребителя приложение за добив, съвместимо с повечето устройства, включително Windows, Mac OS, Linux, iOS и Android. Потребителите, които се интересуват от добив, могат да изтеглят софтуера на всяко устройство и да активират сигурен, ограничен достъп до процесора на устройството за целите на добива. 

Софтуерът ще може да регулира количеството процесорна мощност, която консумира, като по този начин ще се справи с потенциални проблеми като прегряване, запазване на батерията или изисквания за многозадачност.

Bitcoin Spark започна своето първично предлагане на монети (ICO) на 1 август т.г. Проектът предлага своя собствен токен BTCS на цена $1.50 с допълнителен 20% бонус за потребителите, които закупят токена по време на първата фаза на ICO. 

За повече информация относно Bitcoin Spark:

Уебсайт: https://bitcoinspark.org/

Купете BTCS: https://network.bitcoinspark.org/register


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Прессъобщения Новини

SEC ще одобри всички спот ETF-и за Bitcoin през януари 2024 г. според анализатор на Bloomberg; токени, на които да обърнем внимание – Bitcoin и XRP

Джеймс Сейфарт, анализатор на Bloomberg заяви, че Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) може да одобри всички заявления за ETF наведнъж през януари 2024 г. Понастоящем анализаторите наблюдават Bitcoin, XRP и нова монета, наречена Meme Moguls.

декември 3, 2023 13:00 3 мин. четене

История на цената на Bitcoin, прогнози за цената на Chainlink и Meme Moguls

През последните две години пионерската криптовалута Биткойн претърпя значителна корекция, както и останалата част от крипто пазар, включително Chainlink.

декември 3, 2023 12:02 3 мин. четене

Прозрения за крипто пазара: Анализаторите предвиждат обещаващи перспективи за VC Spectra спрямо Polkadot и Litecoin

Тъй като крипто пазарът продължава да завладява инвеститорите по целия свят, два утвърдени гиганта, Polkadot и Litecoin, се оказват в интригуващ танц с изгряваща звезда, VC Spectra.

декември 3, 2023 8:30 4 мин. четене

Преглед на алткойнът, който привлича погледите на Solana (SOL) и Binance Coin (BNB) китовете

Определени алткойни привличат вниманието и интереса на крипто китовете на процъфтяващия пазар на дигитални активи.

декември 2, 2023 13:58 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.