НАЧАЛО Други

BMW си партнира с блокчейн стартъп Bloom

СЕП. 15, 2018 16:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 BMW си партнира с блокчейн стартъп Bloom

BMW Group financial services обявиха своето партньорство с блокчейн стартъп Bloom в опит да опростят преживяването на клиентите, според публикация в Medium.


Bloom помага да се улесни традиционният процес на заемане, като по този начин се намали рискът от излагане на потребителските данни.


Лицата могат да си осигурят данните на местното си устройство и да кандидатстват за кредит, без да излагат данни си на риск, като използват мобилното приложение, базирано на блокчейна на Bloom. Всеки може да се възползва от блокчейн технологията. Чрез този ход, BMW Financial Services ще революционизира начина, по който хората кандидатстват за финансиране.

"Bloom е развълнуван да участва в такава напредничава инициатива. Радвам се, че работим с екипа на BMW за финансови услуги, за да изградим опростено и лесно кредитиране, за да подобрим преживяването на клиентите ", каза Ан Чанг, ръководител на партньорствата в Bloom.

Иън Смит, главен изпълнителен директор на BMW Group Financial Services USA, също така добави, че BMW "търси да проучи всякакви методи за това как блокчейн може да подпомогне преобразуването на текущото съхранение на данни, плащанията и проследяването на информацията за клиентите".


Според Смит целта на BMW е да автоматизира голяма част от обработката и да се съсредоточи повече върху проследяването и осигуряването на информация.


Тази инициатива е част от лабораторията за сътрудничество BMW 2018, която включва шест стартиращи фирми, които ще участват в 10-седмична лаборатория в офисите на BMW Financial Services в Хилиърд, Охайо. Програмата ще се фокусира върху някои критични области, включително изграждане на стратегия за блокчейн, анализи на данни, дигитализиране на преживяването на клиента.

BMW тества блокчейн технологията, за да реши редица проблеми. Автомобилният гигант също е един от основателите на инициативата Mobility Open Blockchain Initiative (MOBI), заедно с Ford, GM и други. Инициативата е създадена, за да ускори приемането на разпределени леджъри и свързаните с тях технологии в автомобилната индустрия.

Други производители на автомобили, които са разработили блокчейн-базирано клиентско финансиране, са Daimler AG, които придобиха миналата година PayCAsh Europe SA в опит да стартират своята платформа за електронни платежни услуги. Тя включва редица възможности за плащане, включително Биткойн. Платформата за платежни услуги беше част от "стратегията за мобилност и цифровизация" нa Daimler, която позволява на клиентите да плащат за услугите на компанията чрез смартфони.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света