НАЧАЛО Други

BMW си партнира с блокчейн стартъп Bloom

СЕП. 15, 2018 16:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 BMW си партнира с блокчейн стартъп Bloom

BMW Group financial services обявиха своето партньорство с блокчейн стартъп Bloom в опит да опростят преживяването на клиентите, според публикация в Medium.


Bloom помага да се улесни традиционният процес на заемане, като по този начин се намали рискът от излагане на потребителските данни.


Лицата могат да си осигурят данните на местното си устройство и да кандидатстват за кредит, без да излагат данни си на риск, като използват мобилното приложение, базирано на блокчейна на Bloom. Всеки може да се възползва от блокчейн технологията. Чрез този ход, BMW Financial Services ще революционизира начина, по който хората кандидатстват за финансиране.

"Bloom е развълнуван да участва в такава напредничава инициатива. Радвам се, че работим с екипа на BMW за финансови услуги, за да изградим опростено и лесно кредитиране, за да подобрим преживяването на клиентите ", каза Ан Чанг, ръководител на партньорствата в Bloom.

Иън Смит, главен изпълнителен директор на BMW Group Financial Services USA, също така добави, че BMW "търси да проучи всякакви методи за това как блокчейн може да подпомогне преобразуването на текущото съхранение на данни, плащанията и проследяването на информацията за клиентите".


Според Смит целта на BMW е да автоматизира голяма част от обработката и да се съсредоточи повече върху проследяването и осигуряването на информация.


Тази инициатива е част от лабораторията за сътрудничество BMW 2018, която включва шест стартиращи фирми, които ще участват в 10-седмична лаборатория в офисите на BMW Financial Services в Хилиърд, Охайо. Програмата ще се фокусира върху някои критични области, включително изграждане на стратегия за блокчейн, анализи на данни, дигитализиране на преживяването на клиента.

BMW тества блокчейн технологията, за да реши редица проблеми. Автомобилният гигант също е един от основателите на инициативата Mobility Open Blockchain Initiative (MOBI), заедно с Ford, GM и други. Инициативата е създадена, за да ускори приемането на разпределени леджъри и свързаните с тях технологии в автомобилната индустрия.

Други производители на автомобили, които са разработили блокчейн-базирано клиентско финансиране, са Daimler AG, които придобиха миналата година PayCAsh Europe SA в опит да стартират своята платформа за електронни платежни услуги. Тя включва редица възможности за плащане, включително Биткойн. Платформата за платежни услуги беше част от "стратегията за мобилност и цифровизация" нa Daimler, която позволява на клиентите да плащат за услугите на компанията чрез смартфони.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв разкри детайли за дигиталния долар

Говорейки в основното си обръщение на 23-ти септември, Лорета Местер подчерта, че Федералният резерв проучва дигиталните валути на централната банка (CBDC) още преди пандемията, отбелязвайки, че негов...
СЕП. 24, 2020 19:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо бившият директор на Ripple премести близо половин милиард XRP?

След като мнозина започнаха да спекулират къде биха могли да се насочат токените, Ларсен разкри, че е преместил XRP портфейла си в New York Digital Investments Group (NYDIG).Попечителство 2.0Компаният...
СЕП. 24, 2020 15:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Милиардер продължава да разширява своето Биткойн портфолио

Той също така твърди, че "нищо" не може да се сравни с неговия залог на Биткойн, който той направи през далечната 2012 г."Отделете време, за да разберете какво притежавате. Толкова дълбоко, че може да...
СЕП. 24, 2020 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света