НАЧАЛО Други

BMW си партнира с блокчейн стартъп Bloom

СЕП. 15, 2018 16:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 BMW си партнира с блокчейн стартъп Bloom

BMW Group financial services обявиха своето партньорство с блокчейн стартъп Bloom в опит да опростят преживяването на клиентите, според публикация в Medium.

 


Bloom помага да се улесни традиционният процес на заемане, като по този начин се намали рискът от излагане на потребителските данни.


Лицата могат да си осигурят данните на местното си устройство и да кандидатстват за кредит, без да излагат данни си на риск, като използват мобилното приложение, базирано на блокчейна на Bloom. Всеки може да се възползва от блокчейн технологията. Чрез този ход, BMW Financial Services ще революционизира начина, по който хората кандидатстват за финансиране.

"Bloom е развълнуван да участва в такава напредничава инициатива. Радвам се, че работим с екипа на BMW за финансови услуги, за да изградим опростено и лесно кредитиране, за да подобрим преживяването на клиентите ", каза Ан Чанг, ръководител на партньорствата в Bloom.

Иън Смит, главен изпълнителен директор на BMW Group Financial Services USA, също така добави, че BMW "търси да проучи всякакви методи за това как блокчейн може да подпомогне преобразуването на текущото съхранение на данни, плащанията и проследяването на информацията за клиентите".


Според Смит целта на BMW е да автоматизира голяма част от обработката и да се съсредоточи повече върху проследяването и осигуряването на информация.


Тази инициатива е част от лабораторията за сътрудничество BMW 2018, която включва шест стартиращи фирми, които ще участват в 10-седмична лаборатория в офисите на BMW Financial Services в Хилиърд, Охайо. Програмата ще се фокусира върху някои критични области, включително изграждане на стратегия за блокчейн, анализи на данни, дигитализиране на преживяването на клиента.

BMW тества блокчейн технологията, за да реши редица проблеми. Автомобилният гигант също е един от основателите на инициативата Mobility Open Blockchain Initiative (MOBI), заедно с Ford, GM и други. Инициативата е създадена, за да ускори приемането на разпределени леджъри и свързаните с тях технологии в автомобилната индустрия.

Други производители на автомобили, които са разработили блокчейн-базирано клиентско финансиране, са Daimler AG, които придобиха миналата година PayCAsh Europe SA в опит да стартират своята платформа за електронни платежни услуги. Тя включва редица възможности за плащане, включително Биткойн. Платформата за платежни услуги беше част от "стратегията за мобилност и цифровизация" нa Daimler, която позволява на клиентите да плащат за услугите на компанията чрез смартфони.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света