НАЧАЛО Други

Блокчейн ще "революционизира" света, твърди шефът на блокчейн отдела на Nasdaq

СЕП. 15, 2018 22:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Блокчейн ще "революционизира" света, твърди шефът на блокчейн отдела на Nasdaq

На 14-ти септември Джил Маландрино, репортер на глобалните пазари в Nasdaq, интервюира Йохан Тол, ръководител на управление на блокчейн продукти в Nasdaq.

 

 Интервюто обхвана различните проекти, изпълнявани от Nasdaq в блокчейн индустрията и други финтех бизнеси.


Йохан бе запитан за текущите блокчейн проекти, инициирани от екипа на Nasdaq.


Според него един от интересните проекти включваше именно токенизирането на активи и сетълмента на взаимни фондове. Фирмата също се интересува от търговията на фондове от отворен тип в скандинавските страни. Те работят с големи банки в скандинавския регион, за да се опитат да заменят старата инфраструктура, използвайки блокчейн технология.

Освен това те не само се фокусираха върху обработката на свързаните с активите въпроси, но също така се съсредоточиха върху осигуряването на плащанията.

Според Йохан сътрудничеството е важна стъпка в развитието на блокчейн индустрията. Блокчейн има способността да трансформира целия пазар, а технологията не е единственият ключов фактор за подобна трансформация. Някои от другите важни аспекти са да се работи в тясно сътрудничество с клиентите, регулаторите, централните банки и всеки, който може да помогне за преобразуването на пазара.

Йохан също говори за най-интересния проект, разработен от бизнеса на Nasdaq, и това, което го вълнува най-много. Той каза:

Наистина е да пренапишем утре и да видим как сътрудничеството може потенциално да промени пазарите.

Йохан също бе попитан за останалите отрасли, където Nasdaq би могъл да използва блокчейн технологията. Той заяви, че тя може да се използва в индустрия, в която има търсене и предлагане. Лицата могат да се срещнат един с друг, а след това сигурно да уредят сделките в споделена разпределена среда. Това ще помогне да се намалят нуждите от помирение и грешки.

Йохан завърши, като предаде мнението си за това как блокчейн технологията ще революционизира финансовата индустрия. Той заяви:

Мисля, че ще остане със сигурност, блокчейн е за промяна на отношенията между емитентите и инвеститорите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света