НАЧАЛО Други

Блокчейн ще "революционизира" света, твърди шефът на блокчейн отдела на Nasdaq

СЕП. 15, 2018 22:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Блокчейн ще "революционизира" света, твърди шефът на блокчейн отдела на Nasdaq

На 14-ти септември Джил Маландрино, репортер на глобалните пазари в Nasdaq, интервюира Йохан Тол, ръководител на управление на блокчейн продукти в Nasdaq.

 Интервюто обхвана различните проекти, изпълнявани от Nasdaq в блокчейн индустрията и други финтех бизнеси.


Йохан бе запитан за текущите блокчейн проекти, инициирани от екипа на Nasdaq.


Според него един от интересните проекти включваше именно токенизирането на активи и сетълмента на взаимни фондове. Фирмата също се интересува от търговията на фондове от отворен тип в скандинавските страни. Те работят с големи банки в скандинавския регион, за да се опитат да заменят старата инфраструктура, използвайки блокчейн технология.

Освен това те не само се фокусираха върху обработката на свързаните с активите въпроси, но също така се съсредоточиха върху осигуряването на плащанията.

Според Йохан сътрудничеството е важна стъпка в развитието на блокчейн индустрията. Блокчейн има способността да трансформира целия пазар, а технологията не е единственият ключов фактор за подобна трансформация. Някои от другите важни аспекти са да се работи в тясно сътрудничество с клиентите, регулаторите, централните банки и всеки, който може да помогне за преобразуването на пазара.

Йохан също говори за най-интересния проект, разработен от бизнеса на Nasdaq, и това, което го вълнува най-много. Той каза:

Наистина е да пренапишем утре и да видим как сътрудничеството може потенциално да промени пазарите.

Йохан също бе попитан за останалите отрасли, където Nasdaq би могъл да използва блокчейн технологията. Той заяви, че тя може да се използва в индустрия, в която има търсене и предлагане. Лицата могат да се срещнат един с друг, а след това сигурно да уредят сделките в споделена разпределена среда. Това ще помогне да се намалят нуждите от помирение и грешки.

Йохан завърши, като предаде мнението си за това как блокчейн технологията ще революционизира финансовата индустрия. Той заяви:

Мисля, че ще остане със сигурност, блокчейн е за промяна на отношенията между емитентите и инвеститорите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Централната банка на Нигерия ще бъде първата в Aфрика с дигитална валута

CBDC на Нигерия, електроната найра, първоначално трябваше да бъде пусната на 1-ви октомври. Стартирането беше отложено обаче, за да се подготви за 61-ия ден на независимостта на страната.През август Ц...
ОКТ. 25, 2021 16:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск отрича сътрудникът му да има общо с Фондация Dogecoin

В скорошен туит мултимилиардерът пише, че нито той, нито Бърчъл, нито някой от неговите сътрудници са замесени.Neither Jared, nor me, nor anyone I know has anything to do with this foundation— Elon Mu...
ОКТ. 25, 2021 15:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск планира да стане първия в света Dogecoin трилионер

Според скорошна прогноза на анализатор от Morgan Stanley, основателят на SpaceX е на път да стане първият трилионер в света с безмилостното си натрупване на богатство.Twitter акаунт, наречен UberFacts...
ОКТ. 24, 2021 19:28 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сатоши Накамото се нарежда в топ 20 на милиардерите

Стойността на Биткойн (BTC) скочи до над $67,00 по време на скорошния възход на криптопазара, преди да се върне до сегашната си стойност от около $62,000. Според текущия обменен курс и приблизителния ...
ОКТ. 24, 2021 18:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света