НАЧАЛО Други

Блокчейн сертификати на Карибите

НОЕ. 2, 2018 10:07 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Блокчейн сертификати на Карибите

Процесът на потвърждаване на образователните квалификации в Карибите ще стане по-бърз, след като регионалните изпитни органи обявиха, че ще започнат да предлагат сертификати и дипломи, базирани на блoкчейн, на избрани кандидати.


В изявление, Карибскиската изпитна комисия (CXC) разкри, че от 31 октомври ще издаава академични сертификати, базирани на блокчейн, заедно с традиционните сертификати на хартиен носител, на 24 000 кандидати, които са се явили на изпити през май и юни тази година. Тази бройка се състои от кандидатите, предоставили на органа за изпити имейл адресите си.

Електронните сертификати ще бъдат получени чрез безплатния и с отворен код портфейл Blockerts, който се използва не само за съхраняване и споделяне, но и за проверка на представянето на кандидатите за изпити, администрирани от CXC.


Държави и територии членки


Понастоящем проучващият орган предлага образователни сертификати на 16 англоезични държави и територии в Карибския регион, а именно Барбадос, Ямайка, Британски Вирджински острови, Ангуила, Антигуа и Барбуда, Тринидад и Тобаго, Белиз, Кайманови острови, Доминикана, Гренада, Монсерат, Сейнт Китс и Невис, Сейнт Лусия, Сейнт Винсент и Гренадини, Гвиана и островите Турс и Кайкос.

Чрез издаването на образователни сертификати като Blockcerts, изпитния орган защитава срещу загуби в случай на природни бедствия, които са често срещани в региона. Той също така ще бъде по-бърз и по-удобен за други институции и работодатели, които искат да проверят квалификациите на кандидата.

Издаването на Blockerts ще бъде направено чрез федералната система за издаване на учебната машина, която е корпоративна платформа, предназначена за многонационални компании, както и за страни, които трябва да дигитализират издаването, както и за проверка на официалните записи.

Според вицепрезидента за развитие на бизнеса, Натали Смоленски, образователните сертификати, които ще бъдат издадени на 24 000 кандидати, ще бъдат особено удобни, тъй като те се придвижват в Карибския регион за работа и образование:
Като лесно споделяеми, преносимите електронни кредити могат да ускорят процеса на проверка, който обикновено отнема седмици или месеци, до няколко секунди. Това е победа, както за издаващите институции, така и за гражданите на Карибите.

Бахамската общност


В по-широкия регион на Карибския басейн, страните и териториите, които са членове на CXC, обаче не са първите, които приемат система за учебно кредитиране, базирано на блокчейн. Както се съобщава през август, Бахамската общност, която не е член на CXC, въведе и национални акредитирани цифрови сертификати, известни като Бахамски Blockcerts, насочени към подобряване на създаването, издаването, гледането и проверката на националните образователни сертификати.

https://twitter.com/CryptoCoinsNews/status/1033758410842492931

Пионерските Blockcert дигитални сертификати на Бахамите, са издадени от Националната агенция за обучение на страната през юни, на 78 кандидати. Този ход беше първият за Южна Америка и Карибския регион.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от крипто пазара до края на 2021 година?

В ново интервю за Real Vision Finance Пал казва, че очаква Биткойн и крипто пазарите да претърпят значителен подем до края на годината.“Най-общо казано, последното тримесечие на годината е, когато идв...
СЕП. 16, 2021 19:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света