НАЧАЛО Други

Блокчейн патентите на Bank of America са безсмислени, твърди бивш вицепрезидент

АВГ. 27, 2018 20:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Блокчейн патентите на Bank of America са безсмислени, твърди бивш вицепрезидент

Ако заявленията за патенти бяха пряко свързани с ангажимента на компанията да се внедрява в определена област, тогава Bank of America без съмнение би била един от най-големите блокчейн бикове на Wall Street.


Банката, втората по големина финансова институция в САЩ, е подала около 50 патента, свързани с блокчейн технология.


Много от тях създават рамка за интегриране на услугите за криптовалути в основните бизнес предложения на фирмата. Наскоро Bank of America подаде заявка за патент, за да създаде онлайн система за съхранение на криптовалути, разширявайки по-ранен патент, за който фирмата за първи път подаде заявление през 2014 г.

Въпреки това, изявлението в Twitter на Майкъл Уелер, чието име е включено в осем от тези патенти като изобретател, заяви, че те са фундаментално "безсмислени" и не служат никаква друга цел, освен да привличат вниманието на пресата и да направят 113-годишната банка да изглежда като новатор в пространството на финтех.

Той каза:

Моето име е на 8 от 50-те блокчейн патента, подадени от BofA, и от моя гледна точка те са безсмислени, като оставим настрана прессъобщения и общественото възприятие на иновациите.

Според неговия профил в LinkedIn, Уелер епрекарал повече от 11 години в Bank of America, оставяйки поста си като старши вицепрезидент през 2016 г., за да се присъедини към ConsenSys, основано от Йосиф Любин. Скоро след това той съоснова Infura, проект, подкрепен от Consensys, който осигурява блокчейн инфраструктура, за да помогне на разработчиците на децентрализирани приложения (dApp), за да разширят своите платформи. Уелер основава и група Ethereum NYC, която вече има 6,000 члена.

По думите на Уелер, Bank of America е открито враждебна към криптoвалути, макар да изтъква блокчейн патентите си като доказателство за иновативното си отношение. Заедно с други големи институции като JPMorgan, фирмата е забранила на клиентите си да използват банково издадени кредитни карти за закупуване на криптовалути, а Merrill Lynch направи противоречивото решение да забрани на своите клиенти да инвестират в Bitcoin Investment Trust (OTC: GBTC).

Дори и така, банката също така призна, че приемането на крипто представлява заплаха за нейния бизнес модел.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Morgan Stanley стартира специализиран екип за изследване на криптовалути

"Стартирането на този екип е в знак на признание за нарастващото значение на криптовалутите и други цифрови активи на световните пазари", казаха от банката.Morgan Stanley създава нов изследователски е...
СЕП. 20, 2021 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase влиза в партньорство с Имиграционната и митническа служба на САЩ

Съгласно споразумението, Coinbase са сключили договор за доставка на "софтуер за разработка на приложения като услуга" за Имиграционна и митническа служба на Съединените щати (ICE).Договорът влезе в с...
СЕП. 20, 2021 09:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'

“Мисля, че трябва да [уточним], че са силно спекулативни, от време на време подозрителни и с висока интензивност по отношение на консумация на енергия, но те не са валута”, каза Лагард, говорейки в по...
СЕП. 19, 2021 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света