НАЧАЛО Други

Блокчейн обучение в Южна Корея подготвя младите за "4-та индустриална революция"

АВГ. 12, 2018 13:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Блокчейн обучение в Южна Корея подготвя младите за "4-та индустриална революция"

Министерството на науката и информационните технологии в Южна Корея ще популяризира блокчейн обучението като част от усилията да подготви младите хора за това, което нарича "Четвъртата индустриална революция"

 

Блокчейн технологията е включена в курсове, които наскоро бяха обявени от Министерството на науката и ИКТ (информационни и комуникационни технологии).


Министерството на науката и ИКТ вярва, че страната е изправена пред глобална трансформация, наречена "Четвъртата индустриална революция". Изглежда, че странта се фокусира върху подкрепата на иновациите в цялото общество чрез изграждането на среда, която насърчава автономните изследвания и насърчава технологиите.

Индексите за растеж на иновациите, цитирани от министерството, включват блокчейн, изкуствен интелект, големи данни, облак, виртуална реалност, подсилена реалност, автономни превозни средства и дрони.

Министерството обяви разработването на 40 курса, които обхващат тези технологии. Курсовете, смята министерството, ще спомогнат за подобряване на възможностите за заетост на младите хора.

"Въпреки че проблемът с младежката заетост се очертава като социален проблем, проблемът с несъответствието на работата е сериозен", каза Йън Кюн Уон, служител в програмната политика в Министерството на търговията, промишлеността и енергетиката.

Министерството ще насърчи талантите, които съответстват на визиите на компаниите, каза той, като по този начин ще създаде нови възможности за младите хора, които търсят работа.

Консорциум от корпорации, университети, търговски асоциации, асоциации, свързани с индустрията / академичните среди, се ангажира да подобри възможностите за заетост на младите хора чрез обучение, отбелязва министерството. Организациите в консорциума включват SAP, Unity Technologies, PWC, Oracle, Hancom MDS, KBS, Националната университетска болница в Сеул и Saltlux.

Проектът планира да наеме стажанти през август и да се популяризира чрез различни медии като уебсайта и образователните институции.

Южна Корея понастоящем е третият по големина крипто пазар, след Япония и САЩ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Coinbase разкрива ключови детайли преди публичния си листинг

S-1 формулярът ѝ е публикуван от Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC), освобождавайки пътя за дългоочакваното му директно включване в Nasdaq. Този ход ограничава седем месечните уси...
ФЕВ. 25, 2021 16:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Множество системи на Федералния резерв изпитаха временно прекъсване

Според уебсайта на Федералния резерв за банкови услуги, банката претърпя прекъсвания в своите услуги Check 21, Adjustments Check, FedLine Advantage, FedLine Command, FedLine Direct и FedLine Web Servi...
ФЕВ. 25, 2021 10:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Една от най-старите швейцарски банки вече предлага крипто търговия

Bordier си партнира със Sygnum Bank за инициативата, което означава, че B2B банковото решение на Sygnum е интегрирано с вътрешната инфраструктура на Bordier. Интеграцията позволява на клиентите н...
ФЕВ. 24, 2021 14:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

ЕЦБ може и да наложи вето на издателите на стабилни монети

Тъй като стабилните монети извличат стойността си от официалните валути, централните банкери са особено предпазливи към тях. Те се опасяват, че тази връзка може да повлияе на контрола върху плащанията...
ФЕВ. 24, 2021 17:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света