НАЧАЛО Други

Блокчейн може да помогне за подобряване на ликвидността в пазарите с малки капитализации

ОКТ. 1, 2018 22:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Блокчейн може да помогне за подобряване на ликвидността в пазарите с малки капитализации

Скорошна блог публикация, пусната в " Pension & Investments ", посочва, че няколко финтех ръководни кадри смятат, че блокчейн технологиите биха могли значително да допринесат за увеличаване на ликвидността в определени пазари.


Поддръжниците на DLT технологията твърдят, че " има потенциал да направи търгуването на пазари с по-малка горна граница по-ефективно, прозрачно и по-евтино ", се отбелязва в блогът.


Финтех специалистите, които препоръчаха използването на базирана на блокчейн система за ликвидация и търговия с емитирани акции на малкия капитал, смятат, че разпределеният леджър може да помогне за осигуряването на по-ефективен подход в сравнение с Комисията за ценни книжа на САЩ пилотна програма, която вече приключи.

Както е описано на официалния уебсайт на SEC, пилотната програма е "национална пазарна система (НМС)", която позволява на самата Комисия, търговците на пазара и на широката общественост да определят ефекта от "по-широките минимални котировки и увеличения на търговията" ликвидност на "обикновени акции", принадлежащи на по-малките фирми.

Обяснявайки как може да се използва блокчейн технология за увеличаване на ликвидността на обикновени акции, нейните привърженици твърдят, че акциите с малка капитализация могат да бъдат превърнати в токени, по същия начин, както първоначалните предложения на монети (ICO) стартират от крипто компании.

Някои професионалисти смятат, че да могат да търгуват с токени, биха могли да направят пускането на първични публични предлагания от малките компании по-практично, които позволяват да бъдат издадени и търгувани значително по-голям брой от техните обикновени акции. Това се опита да направи и SEC.

Коментирайки как блокчейн може да се използва за издаване на повече акции, новоназначеният управляващ директор в Ideanomics (фирма за производство и дистрибуция на цифрови активи), Кейт Лам, заяви:

Получавате по-голяма ликвидност, когато има повече хора, които ще играят в пространството, повече хора, които желаят да направят котировки, повече хора да направят ценови открития, всичко това с натискане на бутон.


Лам, която понастоящем управлява финансовите продукти, свързани с блокчейн-базирани активи, обяснява:

Ако възвръщаемостта се влияе от липсата на ликвидност, [то блокчейн] решава това. Ако възвръщаемостта се влияе от цената, той решава за това. Колкото повече играчи има на пазара, толкова по-ефективен става.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв разкри детайли за дигиталния долар

Говорейки в основното си обръщение на 23-ти септември, Лорета Местер подчерта, че Федералният резерв проучва дигиталните валути на централната банка (CBDC) още преди пандемията, отбелязвайки, че негов...
СЕП. 24, 2020 19:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо бившият директор на Ripple премести близо половин милиард XRP?

След като мнозина започнаха да спекулират къде биха могли да се насочат токените, Ларсен разкри, че е преместил XRP портфейла си в New York Digital Investments Group (NYDIG).Попечителство 2.0Компаният...
СЕП. 24, 2020 15:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Милиардер продължава да разширява своето Биткойн портфолио

Той също така твърди, че "нищо" не може да се сравни с неговия залог на Биткойн, който той направи през далечната 2012 г."Отделете време, за да разберете какво притежавате. Толкова дълбоко, че може да...
СЕП. 24, 2020 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света