НАЧАЛО Други

Блокчейн може да помогне за подобряване на ликвидността в пазарите с малки капитализации

ОКТ. 1, 2018 22:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Блокчейн може да помогне за подобряване на ликвидността в пазарите с малки капитализации

Скорошна блог публикация, пусната в " Pension & Investments ", посочва, че няколко финтех ръководни кадри смятат, че блокчейн технологиите биха могли значително да допринесат за увеличаване на ликвидността в определени пазари.


Поддръжниците на DLT технологията твърдят, че " има потенциал да направи търгуването на пазари с по-малка горна граница по-ефективно, прозрачно и по-евтино ", се отбелязва в блогът.


Финтех специалистите, които препоръчаха използването на базирана на блокчейн система за ликвидация и търговия с емитирани акции на малкия капитал, смятат, че разпределеният леджър може да помогне за осигуряването на по-ефективен подход в сравнение с Комисията за ценни книжа на САЩ пилотна програма, която вече приключи.

Както е описано на официалния уебсайт на SEC, пилотната програма е "национална пазарна система (НМС)", която позволява на самата Комисия, търговците на пазара и на широката общественост да определят ефекта от "по-широките минимални котировки и увеличения на търговията" ликвидност на "обикновени акции", принадлежащи на по-малките фирми.

Обяснявайки как може да се използва блокчейн технология за увеличаване на ликвидността на обикновени акции, нейните привърженици твърдят, че акциите с малка капитализация могат да бъдат превърнати в токени, по същия начин, както първоначалните предложения на монети (ICO) стартират от крипто компании.

Някои професионалисти смятат, че да могат да търгуват с токени, биха могли да направят пускането на първични публични предлагания от малките компании по-практично, които позволяват да бъдат издадени и търгувани значително по-голям брой от техните обикновени акции. Това се опита да направи и SEC.

Коментирайки как блокчейн може да се използва за издаване на повече акции, новоназначеният управляващ директор в Ideanomics (фирма за производство и дистрибуция на цифрови активи), Кейт Лам, заяви:

Получавате по-голяма ликвидност, когато има повече хора, които ще играят в пространството, повече хора, които желаят да направят котировки, повече хора да направят ценови открития, всичко това с натискане на бутон.


Лам, която понастоящем управлява финансовите продукти, свързани с блокчейн-базирани активи, обяснява:

Ако възвръщаемостта се влияе от липсата на ликвидност, [то блокчейн] решава това. Ако възвръщаемостта се влияе от цената, той решава за това. Колкото повече играчи има на пазара, толкова по-ефективен става.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Робърт Кийосаки коментира мерките срещу крипто на Китай

Известният инвеститор в недвижими имоти и автор на книгата “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки се насочи към Twitter, за да сподели каква според него е причината, поради която Китай обяви нова ...
СЕП. 25, 2021 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Половината от притежателите на крипто търсят одобрение от известни личности, според проучване

Според проучване на Morning Consultant сред 2,200 възрастни в Съединените щати, 45% от анкетираните, които държат криптовалути, посочват, че е вероятно да търсят експозиция към дигитален актив, ако то...
СЕП. 25, 2021 21:11 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда. За първи път се заговори, че адми...
СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Внучката на Уорън Бъфет е привърженик на Етериум и NFT

Внучката на легендарния бизнес магнат казва, че Етериум (ETH) е валутата на NFT пространството, докато конкурентите като Cardano и Solana се опитват да оспорят господството на Етериум в сектора.Бъфет ...
СЕП. 25, 2021 16:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света