НАЧАЛО Други

Блокчейн може да помогне за подобряване на ликвидността в пазарите с малки капитализации

ОКТ. 1, 2018 22:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Блокчейн може да помогне за подобряване на ликвидността в пазарите с малки капитализации

Скорошна блог публикация, пусната в " Pension & Investments ", посочва, че няколко финтех ръководни кадри смятат, че блокчейн технологиите биха могли значително да допринесат за увеличаване на ликвидността в определени пазари.

 

Поддръжниците на DLT технологията твърдят, че " има потенциал да направи търгуването на пазари с по-малка горна граница по-ефективно, прозрачно и по-евтино ", се отбелязва в блогът.


Финтех специалистите, които препоръчаха използването на базирана на блокчейн система за ликвидация и търговия с емитирани акции на малкия капитал, смятат, че разпределеният леджър може да помогне за осигуряването на по-ефективен подход в сравнение с Комисията за ценни книжа на САЩ пилотна програма, която вече приключи.

Както е описано на официалния уебсайт на SEC, пилотната програма е "национална пазарна система (НМС)", която позволява на самата Комисия, търговците на пазара и на широката общественост да определят ефекта от "по-широките минимални котировки и увеличения на търговията" ликвидност на "обикновени акции", принадлежащи на по-малките фирми.

Обяснявайки как може да се използва блокчейн технология за увеличаване на ликвидността на обикновени акции, нейните привърженици твърдят, че акциите с малка капитализация могат да бъдат превърнати в токени, по същия начин, както първоначалните предложения на монети (ICO) стартират от крипто компании.

Някои професионалисти смятат, че да могат да търгуват с токени, биха могли да направят пускането на първични публични предлагания от малките компании по-практично, които позволяват да бъдат издадени и търгувани значително по-голям брой от техните обикновени акции. Това се опита да направи и SEC.

Коментирайки как блокчейн може да се използва за издаване на повече акции, новоназначеният управляващ директор в Ideanomics (фирма за производство и дистрибуция на цифрови активи), Кейт Лам, заяви:

Получавате по-голяма ликвидност, когато има повече хора, които ще играят в пространството, повече хора, които желаят да направят котировки, повече хора да направят ценови открития, всичко това с натискане на бутон.


Лам, която понастоящем управлява финансовите продукти, свързани с блокчейн-базирани активи, обяснява:

Ако възвръщаемостта се влияе от липсата на ликвидност, [то блокчейн] решава това. Ако възвръщаемостта се влияе от цената, той решава за това. Колкото повече играчи има на пазара, толкова по-ефективен става.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Търговският обем на Binance поставя нови рекорди

Биткойн е в рамките на $1,000 от най-високата си цена от $19,891, отчетена през декември 2017 г., търговията на крипто борсата Binance също достига нови висоти, с обем от над 37 милиарда долара през п...
НОЕ. 25, 2020 16:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase прекратява маржин търговията на 26-ти ноември

Базираната в Сан Франциско платформа за търговия обяви във вторник, че ще попречи на клиентите да извършват нови маржин сделки, от 22:00 UTC (универсално координирано време) в сряда, като едновременно...
НОЕ. 25, 2020 22:59 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто борсата OKEx ще раздава до $1,000 на потребителите си

Тегленията трябва да отворят на 27-ми ноември, след като повече от месец са били на пауза."Ние [OKEx] знаем, че не сме нищо без потребители и искаме да демонстрираме това, като им предложим значителни...
НОЕ. 24, 2020 10:26 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Chainalysis може да се превърне в следващия блокчейн еднорог

В интервю за Forbes на 20-ти ноември главният изпълнителен директор и съосновател на Chainalysis Майкъл Гронаджър потвърди предстоящото събитие. Гронаджър очаква да обяви финансирането от Серия C през...
НОЕ. 24, 2020 18:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света