НАЧАЛО Други

Блокчейн може да добави $1 трилион към световната търговия до 2028 г.

СЕП. 13, 2018 16:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Блокчейн може да добави $1 трилион към световната търговия до 2028 г.

DLT, като блокчейн, може да генерира $1 трилион в нова търговия през следващите десет години, сочи съвместен доклад на Световния икономически форум (WEF) в четвъртък, 13-ти септември.


Докладът "Търговски технологии - нова ера за търговия и финансирането на веригата на предлагането", публикуван в сътрудничество с Bain & Company, оценява перспективите на DLT в рамките на световната индустрия за финансиране на търговията.

Разпростиращата се област, която се фокусира все повече върху иновациите, търговското финансиране продължава да разчита на наследствените технологии, като многобройни инициативи, базирани на блокчейн, са посветени на повишаване на ефективността.

"DLT и други технологични иновации обещават сериозен напредък в търговията и финансирането на веригата за доставки, като се намалят разходите и лекотата на използване", се казва в предговора на доклада.

Сред техните констатации прогнозите на WEF и Bain предвиждат, че DLT ще докара нова търговия, като по този начин ще помогне за затваряне на сегашната разлика в търговията с финансови средства в размер на $1,5 трилиона.

"Приблизително 30% или $1,1 трилиона нови търговски обеми ще се дължат на премахването на бариерите от DLT", допълват те, добавяйки, че "приблизително 40% или $0,9 трилиона традиционни ще се преместят в DLT за по-добри нива на обслужване и по-ниски такси. "

Докладът на WEF междувременно включва подобни сигнали за правителствата, като организацията твърди, че дори и за тези в рамките на структури като Европейския съюз, приемането на DLT е неизбежно.

"Те трябва да включват DLT технологията като част от всякакви релевантни регулаторни съображения, като например трансграничен внос на храни", заключава той:

С някои правителства, които вече започват да правят тези ходове, изоставащите ще бъдат все по-неравнопоставени.

Bain не е непознат за блокчейн анализа, като през юни също така вижда големи ползи за разходите за банките, които приемат някаква форма на технологията.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв разкри детайли за дигиталния долар

Говорейки в основното си обръщение на 23-ти септември, Лорета Местер подчерта, че Федералният резерв проучва дигиталните валути на централната банка (CBDC) още преди пандемията, отбелязвайки, че негов...
СЕП. 24, 2020 19:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо бившият директор на Ripple премести близо половин милиард XRP?

След като мнозина започнаха да спекулират къде биха могли да се насочат токените, Ларсен разкри, че е преместил XRP портфейла си в New York Digital Investments Group (NYDIG).Попечителство 2.0Компаният...
СЕП. 24, 2020 15:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Милиардер продължава да разширява своето Биткойн портфолио

Той също така твърди, че "нищо" не може да се сравни с неговия залог на Биткойн, който той направи през далечната 2012 г."Отделете време, за да разберете какво притежавате. Толкова дълбоко, че може да...
СЕП. 24, 2020 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света