НАЧАЛО Други

Блокчейн може да добави $1 трилион към световната търговия до 2028 г.

СЕП. 13, 2018 16:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Блокчейн може да добави $1 трилион към световната търговия до 2028 г.

DLT, като блокчейн, може да генерира $1 трилион в нова търговия през следващите десет години, сочи съвместен доклад на Световния икономически форум (WEF) в четвъртък, 13-ти септември.

 


Докладът "Търговски технологии - нова ера за търговия и финансирането на веригата на предлагането", публикуван в сътрудничество с Bain & Company, оценява перспективите на DLT в рамките на световната индустрия за финансиране на търговията.

Разпростиращата се област, която се фокусира все повече върху иновациите, търговското финансиране продължава да разчита на наследствените технологии, като многобройни инициативи, базирани на блокчейн, са посветени на повишаване на ефективността.

"DLT и други технологични иновации обещават сериозен напредък в търговията и финансирането на веригата за доставки, като се намалят разходите и лекотата на използване", се казва в предговора на доклада.

Сред техните констатации прогнозите на WEF и Bain предвиждат, че DLT ще докара нова търговия, като по този начин ще помогне за затваряне на сегашната разлика в търговията с финансови средства в размер на $1,5 трилиона.

"Приблизително 30% или $1,1 трилиона нови търговски обеми ще се дължат на премахването на бариерите от DLT", допълват те, добавяйки, че "приблизително 40% или $0,9 трилиона традиционни ще се преместят в DLT за по-добри нива на обслужване и по-ниски такси. "

Докладът на WEF междувременно включва подобни сигнали за правителствата, като организацията твърди, че дори и за тези в рамките на структури като Европейския съюз, приемането на DLT е неизбежно.

"Те трябва да включват DLT технологията като част от всякакви релевантни регулаторни съображения, като например трансграничен внос на храни", заключава той:

С някои правителства, които вече започват да правят тези ходове, изоставащите ще бъдат все по-неравнопоставени.

Bain не е непознат за блокчейн анализа, като през юни също така вижда големи ползи за разходите за банките, които приемат някаква форма на технологията.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света