НАЧАЛО Други

Блокчейн може да добави $1 трилион към световната търговия до 2028 г.

СЕП. 13, 2018 16:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Блокчейн може да добави $1 трилион към световната търговия до 2028 г.

DLT, като блокчейн, може да генерира $1 трилион в нова търговия през следващите десет години, сочи съвместен доклад на Световния икономически форум (WEF) в четвъртък, 13-ти септември.

 


Докладът "Търговски технологии - нова ера за търговия и финансирането на веригата на предлагането", публикуван в сътрудничество с Bain & Company, оценява перспективите на DLT в рамките на световната индустрия за финансиране на търговията.

Разпростиращата се област, която се фокусира все повече върху иновациите, търговското финансиране продължава да разчита на наследствените технологии, като многобройни инициативи, базирани на блокчейн, са посветени на повишаване на ефективността.

"DLT и други технологични иновации обещават сериозен напредък в търговията и финансирането на веригата за доставки, като се намалят разходите и лекотата на използване", се казва в предговора на доклада.

Сред техните констатации прогнозите на WEF и Bain предвиждат, че DLT ще докара нова търговия, като по този начин ще помогне за затваряне на сегашната разлика в търговията с финансови средства в размер на $1,5 трилиона.

"Приблизително 30% или $1,1 трилиона нови търговски обеми ще се дължат на премахването на бариерите от DLT", допълват те, добавяйки, че "приблизително 40% или $0,9 трилиона традиционни ще се преместят в DLT за по-добри нива на обслужване и по-ниски такси. "

Докладът на WEF междувременно включва подобни сигнали за правителствата, като организацията твърди, че дори и за тези в рамките на структури като Европейския съюз, приемането на DLT е неизбежно.

"Те трябва да включват DLT технологията като част от всякакви релевантни регулаторни съображения, като например трансграничен внос на храни", заключава той:

С някои правителства, които вече започват да правят тези ходове, изоставащите ще бъдат все по-неравнопоставени.

Bain не е непознат за блокчейн анализа, като през юни също така вижда големи ползи за разходите за банките, които приемат някаква форма на технологията.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Търговският обем на Binance поставя нови рекорди

Биткойн е в рамките на $1,000 от най-високата си цена от $19,891, отчетена през декември 2017 г., търговията на крипто борсата Binance също достига нови висоти, с обем от над 37 милиарда долара през п...
НОЕ. 25, 2020 16:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase прекратява маржин търговията на 26-ти ноември

Базираната в Сан Франциско платформа за търговия обяви във вторник, че ще попречи на клиентите да извършват нови маржин сделки, от 22:00 UTC (универсално координирано време) в сряда, като едновременно...
НОЕ. 25, 2020 22:59 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто борсата OKEx ще раздава до $1,000 на потребителите си

Тегленията трябва да отворят на 27-ми ноември, след като повече от месец са били на пауза."Ние [OKEx] знаем, че не сме нищо без потребители и искаме да демонстрираме това, като им предложим значителни...
НОЕ. 24, 2020 10:26 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Chainalysis може да се превърне в следващия блокчейн еднорог

В интервю за Forbes на 20-ти ноември главният изпълнителен директор и съосновател на Chainalysis Майкъл Гронаджър потвърди предстоящото събитие. Гронаджър очаква да обяви финансирането от Серия C през...
НОЕ. 24, 2020 18:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света