НАЧАЛО Други

Блокчейн може да бъде решението на глобалното затопляне - Д-р Филипа Райън

СЕП. 30, 2018 10:17 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Блокчейн може да бъде решението на глобалното затопляне - Д-р Филипа Райън

Блокчейн експерт в University of Technology Sydney Law, д-р Филипа Райън заяви, че блокчейн технологията може да осигури решения на проблемите, свързани с изменението на климата, изложени от ООН.

 

Райън спомена това в Женева по време на заседание на ООН на тазгодишната Седмица на Международната организация по стандартизация (ISO). Няколко презентации бяха направени по време на сесията за приноса на стандартите за постигането на целите на ООН за устойчиво развитие.


Говорейки за екологични методи за производство на електроенергия, д-р Райън каза, че развиващите се страни могат да възприемат по-чисти методи за генериране на електричество вместо генерирането на електроенергия с високи емисии, което е преобладаващо в индустриализираните нации по света.


Той предлага използването на слънчева енергия, като казва:

Използвайки слънчеви панели, общности и села могат да генерират, съхранява и използва собствената си енергия, а цялата система може да бъде управлявана безопасно, използвайки блокчейн технология.

Според д-р Райън, приложението на блокчейн технологията е децентрализираната система, a доверието се установява в рамките на малка мрежа от хора, които генерират достатъчно енергия, за да ги поддържат и да закупят такава мощност според нуждите си.

"Без централен контролер или регулатор на системата, всеки в мрежата трябва да може да се довери на ledger-и, които записват колко енергия се генерира, съхранява, купува и продава в мрежата".

Относно защо блокчейн, д-р Райън казва:

Технологията осигурява прозраченост, одит и автоматизиран механизъм за търговия и клиринг на пазара, в полза на производителите и потребителите.

Той заяви още, че технологията може да бъде полезна, особено в селските райони в развиващите се страни, където много потребители може да нямат банкови сметки и във време, когато доверието е проблем, е необходимо да се премине към децентрализирана система, която осигурява по-голямо доверие, както и по-лесни и по-евтини решения на енергийната и други потребности в света.

"В момент, когато глобалното доверие в правителството, банковото дело, медиите и други мощни институции се е понижило, блокчейн може да играе значителна роля в демократизирането на нови, по-надеждни бизнес мрежи. Тези нови икономически модели могат да бъдат пример за това, как блокчейн технологията може да помогне за постигането на някои от SDG-та. "

Междувременно имаше аргументи относно неустойчивото потребление на електроенергия от минните компании и страхът, че те могат да влошат проблемите, свързани с изменението на климата в света. С предложението за блокчейн като потенциално решение на енергийните проблеми на света, обаче, индустрията може да спечели малко по-голямо приемане, за да подобри стандарта на живот в целия свят.https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Биткойн ферма копае на полярния кръг

Градът може скоро да се прочуе с различен тип копаене - сега той е дом на първата Биткойн ферма в Арктика. BitCluster, руският собственик на съоръжението, вече планира разширяване след стартиране на о...
ЯНУ. 19, 2021 17:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Иронично: Откриха библейско съобщение в блок 666,666 на Биткойн

Но на 18-ти януари някой остави библейско послание в неговия блокчейн. "Не се оставяй да те побеждава злото; но ти побеждавай злото чрез доброто." от Римляни 12:21.Биткойн (и други блокчейни) позволяв...
ЯНУ. 20, 2021 15:28 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руска крипто борса затваря след загуба на повече от $3 милиона

"Нашата услуга е повредена сериозно по технически и финансов начин“, заявиха от Livecoin в събота. "Няма начин да продължим оперативния бизнес при тези условия, затова вземаме твърдо решение да затвор...
ЯНУ. 19, 2021 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Рекордни шортове на щатския долар

"Данните от CFTC отразяват най-големия обрат на седмична база спрямо долара от началото на август 2020 г., като нетният шорт на щатския долар достига най-високата си стойност (в доларово изражение) пр...
ЯНУ. 17, 2021 15:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света