НАЧАЛО Други

Блокчейн може да бъде решението на глобалното затопляне - Д-р Филипа Райън

СЕП. 30, 2018 10:17 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Блокчейн може да бъде решението на глобалното затопляне - Д-р Филипа Райън

Блокчейн експерт в University of Technology Sydney Law, д-р Филипа Райън заяви, че блокчейн технологията може да осигури решения на проблемите, свързани с изменението на климата, изложени от ООН.

 

Райън спомена това в Женева по време на заседание на ООН на тазгодишната Седмица на Международната организация по стандартизация (ISO). Няколко презентации бяха направени по време на сесията за приноса на стандартите за постигането на целите на ООН за устойчиво развитие.


Говорейки за екологични методи за производство на електроенергия, д-р Райън каза, че развиващите се страни могат да възприемат по-чисти методи за генериране на електричество вместо генерирането на електроенергия с високи емисии, което е преобладаващо в индустриализираните нации по света.


Той предлага използването на слънчева енергия, като казва:

Използвайки слънчеви панели, общности и села могат да генерират, съхранява и използва собствената си енергия, а цялата система може да бъде управлявана безопасно, използвайки блокчейн технология.

Според д-р Райън, приложението на блокчейн технологията е децентрализираната система, a доверието се установява в рамките на малка мрежа от хора, които генерират достатъчно енергия, за да ги поддържат и да закупят такава мощност според нуждите си.

"Без централен контролер или регулатор на системата, всеки в мрежата трябва да може да се довери на ledger-и, които записват колко енергия се генерира, съхранява, купува и продава в мрежата".

Относно защо блокчейн, д-р Райън казва:

Технологията осигурява прозраченост, одит и автоматизиран механизъм за търговия и клиринг на пазара, в полза на производителите и потребителите.

Той заяви още, че технологията може да бъде полезна, особено в селските райони в развиващите се страни, където много потребители може да нямат банкови сметки и във време, когато доверието е проблем, е необходимо да се премине към децентрализирана система, която осигурява по-голямо доверие, както и по-лесни и по-евтини решения на енергийната и други потребности в света.

"В момент, когато глобалното доверие в правителството, банковото дело, медиите и други мощни институции се е понижило, блокчейн може да играе значителна роля в демократизирането на нови, по-надеждни бизнес мрежи. Тези нови икономически модели могат да бъдат пример за това, как блокчейн технологията може да помогне за постигането на някои от SDG-та. "

Междувременно имаше аргументи относно неустойчивото потребление на електроенергия от минните компании и страхът, че те могат да влошат проблемите, свързани с изменението на климата в света. С предложението за блокчейн като потенциално решение на енергийните проблеми на света, обаче, индустрията може да спечели малко по-голямо приемане, за да подобри стандарта на живот в целия свят.https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света