НАЧАЛО Други

Блокчейн може да бъде решението на глобалното затопляне - Д-р Филипа Райън

СЕП. 30, 2018 10:17 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Блокчейн може да бъде решението на глобалното затопляне - Д-р Филипа Райън

Блокчейн експерт в University of Technology Sydney Law, д-р Филипа Райън заяви, че блокчейн технологията може да осигури решения на проблемите, свързани с изменението на климата, изложени от ООН.

Райън спомена това в Женева по време на заседание на ООН на тазгодишната Седмица на Международната организация по стандартизация (ISO). Няколко презентации бяха направени по време на сесията за приноса на стандартите за постигането на целите на ООН за устойчиво развитие.


Говорейки за екологични методи за производство на електроенергия, д-р Райън каза, че развиващите се страни могат да възприемат по-чисти методи за генериране на електричество вместо генерирането на електроенергия с високи емисии, което е преобладаващо в индустриализираните нации по света.


Той предлага използването на слънчева енергия, като казва:

Използвайки слънчеви панели, общности и села могат да генерират, съхранява и използва собствената си енергия, а цялата система може да бъде управлявана безопасно, използвайки блокчейн технология.

Според д-р Райън, приложението на блокчейн технологията е децентрализираната система, a доверието се установява в рамките на малка мрежа от хора, които генерират достатъчно енергия, за да ги поддържат и да закупят такава мощност според нуждите си.

"Без централен контролер или регулатор на системата, всеки в мрежата трябва да може да се довери на ledger-и, които записват колко енергия се генерира, съхранява, купува и продава в мрежата".

Относно защо блокчейн, д-р Райън казва:

Технологията осигурява прозраченост, одит и автоматизиран механизъм за търговия и клиринг на пазара, в полза на производителите и потребителите.

Той заяви още, че технологията може да бъде полезна, особено в селските райони в развиващите се страни, където много потребители може да нямат банкови сметки и във време, когато доверието е проблем, е необходимо да се премине към децентрализирана система, която осигурява по-голямо доверие, както и по-лесни и по-евтини решения на енергийната и други потребности в света.

"В момент, когато глобалното доверие в правителството, банковото дело, медиите и други мощни институции се е понижило, блокчейн може да играе значителна роля в демократизирането на нови, по-надеждни бизнес мрежи. Тези нови икономически модели могат да бъдат пример за това, как блокчейн технологията може да помогне за постигането на някои от SDG-та. "

Междувременно имаше аргументи относно неустойчивото потребление на електроенергия от минните компании и страхът, че те могат да влошат проблемите, свързани с изменението на климата в света. С предложението за блокчейн като потенциално решение на енергийните проблеми на света, обаче, индустрията може да спечели малко по-голямо приемане, за да подобри стандарта на живот в целия свят.https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света