НАЧАЛО Други

Блокчейн може да бъде решението на глобалното затопляне - Д-р Филипа Райън

СЕП. 30, 2018 10:17 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Блокчейн може да бъде решението на глобалното затопляне - Д-р Филипа Райън

Блокчейн експерт в University of Technology Sydney Law, д-р Филипа Райън заяви, че блокчейн технологията може да осигури решения на проблемите, свързани с изменението на климата, изложени от ООН.

Райън спомена това в Женева по време на заседание на ООН на тазгодишната Седмица на Международната организация по стандартизация (ISO). Няколко презентации бяха направени по време на сесията за приноса на стандартите за постигането на целите на ООН за устойчиво развитие.


Говорейки за екологични методи за производство на електроенергия, д-р Райън каза, че развиващите се страни могат да възприемат по-чисти методи за генериране на електричество вместо генерирането на електроенергия с високи емисии, което е преобладаващо в индустриализираните нации по света.


Той предлага използването на слънчева енергия, като казва:

Използвайки слънчеви панели, общности и села могат да генерират, съхранява и използва собствената си енергия, а цялата система може да бъде управлявана безопасно, използвайки блокчейн технология.

Според д-р Райън, приложението на блокчейн технологията е децентрализираната система, a доверието се установява в рамките на малка мрежа от хора, които генерират достатъчно енергия, за да ги поддържат и да закупят такава мощност според нуждите си.

"Без централен контролер или регулатор на системата, всеки в мрежата трябва да може да се довери на ledger-и, които записват колко енергия се генерира, съхранява, купува и продава в мрежата".

Относно защо блокчейн, д-р Райън казва:

Технологията осигурява прозраченост, одит и автоматизиран механизъм за търговия и клиринг на пазара, в полза на производителите и потребителите.

Той заяви още, че технологията може да бъде полезна, особено в селските райони в развиващите се страни, където много потребители може да нямат банкови сметки и във време, когато доверието е проблем, е необходимо да се премине към децентрализирана система, която осигурява по-голямо доверие, както и по-лесни и по-евтини решения на енергийната и други потребности в света.

"В момент, когато глобалното доверие в правителството, банковото дело, медиите и други мощни институции се е понижило, блокчейн може да играе значителна роля в демократизирането на нови, по-надеждни бизнес мрежи. Тези нови икономически модели могат да бъдат пример за това, как блокчейн технологията може да помогне за постигането на някои от SDG-та. "

Междувременно имаше аргументи относно неустойчивото потребление на електроенергия от минните компании и страхът, че те могат да влошат проблемите, свързани с изменението на климата в света. С предложението за блокчейн като потенциално решение на енергийните проблеми на света, обаче, индустрията може да спечели малко по-голямо приемане, за да подобри стандарта на живот в целия свят.https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

'Бял хакер' предотврати кражбата на $10 милиона в Етериум

Изследователят на сигурността в блокчейн мрежите 'whitehat samczsun' публикува доклад в Twitter, описващ подробно операция за предотвратяване на кражбата на 25,000 ETH (~10 милиона долара). Според док...
СЕП. 29, 2020 21:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Повечето крипто борси са уязвими по дизайн, според директора на ByBit

Но това не би трябвало да е изненада за хората, тъй като борсите са уязвими по дизайн, според изпълнителния директор на Bybit, Бен Джоу.Джоу каза, че борсите действат като единична точка на провал. Ка...
СЕП. 29, 2020 13:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Манията покрай DeFi тепърва започва, според основателя на NEO

Да каза, че DeFi създаде процес само за няколко години, докато на традиционните финанси им отне стотици години, за да се усъвършенстват. Проектите на DeFi вече експериментират с всякакви финансови про...
СЕП. 28, 2020 12:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Икономистът Нуриел Рубини насочи критиките си към DeFi

Професор Рубини преподава в бизнес училището на Стърн в Нюйоркския университет и е председател на Roubini Macro Associates LLC, фирма за икономически консултации.През 2018 г. Рубини нарече блокчейн "п...
СЕП. 28, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света