НАЧАЛО Други

Блокчейн магистратура в България

ОКТ. 29, 2018 19:11 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Блокчейн магистратура в България

Шумът около криптовалутите взема своя превес и в България. Пример за това е нововъведеното обучение в блокчейн технологиите във "Висше училище по застраховане и финанси" (ВУЗФ) в столичния квартал Овча Купел.


Именуванието на самата програма е "Бизнес и дигитална трансформация - блокчейн иновации" и е в партньорство с водещите технологични компании Software Group и Булпрос Консултинг.

За самата програма не се изисква предишен опит в областта на програмирането. Тя ще създава специалисти в актуалната и перспективна област на внедряването, консултирането, продажбата и стратегическото управление на блокчейн - технологията, която превзема света с бързи темпове, главно заради криптовалутите.

Частният образователен институт подготвя кадри на национално и световно равнище, като работи съвместно с университета в Шефилд, Института за предприемачи на Сиско, Българската мрежа, Saatchi & Saatchi, Медийна академия "Българион" и ERP Academy. Университета също така притежава и международна акредитация от Британската акредитационна комисия за качеството на учебния процес, преподавателски състав и материална база.

Коментар на експертите част от програмата:

Днешния високотехнологичен свят е изцяло погълнал ежедневието на всеки един от нас. Блокчейн е една от най-новите технологии, които дават сериозна заявка да променят света такъв, какъвто го познаваме. Преди да навлезем в „дълбоките води“ обаче, ще се запознаем с историята на блокчейн технологията и нейното развитие. Студентите ни ще разберат как е устроена, как функционира и какви са основните характеристики, които я правят толкова интересна и значима. Блокчейн е явление, което ще окаже влияние върху всички сектори – от банковия до здравния, през музиката, чак до маркетинга. Специалисти, които познават добре материята вече са изключително търсени от бизнеса и имат възможност за голямо професионално развитие, както и много високо заплащане.

Сред лекторите по магистърската програма са Николай Живанкин, Радой Стоянов, Александър Захариев и Ангел Парасков –специалисти с дългогодишен опит в сферата на технологиите, финансите и бизнеса. 

Обучението ще се състои в това да се изучават блокчейн технологията, криптовалутите, крипто портфейлите, крипто борсите, интелигентните договори (Smart Contracts) и самите иновации в тази сфера. Ще се засегне и темата за ICO, като ще се разгледат стъпките необходими за провеждане на ICO, процесите и технологиите, на които е базиран, факторите за неговия успех и реална практическа разработка на ICO.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света