НАЧАЛО Блокчейн

Блокчейн геймингът набира популярност

ОКТ. 15, 2021 16:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Блокчейн геймингът набира популярност

Броят на крипто портфейлите, участващи в блокчейн игри, се е увеличил през последните месеци според ново проучване.

Според доклада за блокчейн игри на DappRadar за Q3, уникалните активни портфейли, свързани с децентрализирани приложения за игри, достигат общо 754,000 за периода. Това представлява почти половината от дейността на индустрията, като блокчейн индустрията регистрира средно 1.54 милиона ежедневни уникални активни портфейла за тримесечието.


Показателят за уникални активни портфейли се отнася до уникални адреси, които взаимодействат с даден смарт договор, така че не е задължително да се превежда като ежедневно активни потребители.


Увеличаването на гейминг активността е до голяма степен обусловено от това, че може да печелиш пари докато играеш и да се сдобиваш с незаменими токени.


Тези колекционерски NFT предмети в игрите са генерирали $2.32 милиарда в продажби през третото тримесечие, се посочва в проучването, като се добавя, че това представлява 22% от общия обем на NFT търговия за периода.


Около $10.67 милиарда в обем на търговия са регистрирани за NFT пространството от юли до септември, което е увеличение с малко над 700% спрямо предходното тримесечие.


Метавселената Axie Infinity е една от основните движещи сили за блокчейн игрите. Играчите събират и отглеждат "Axies" (или аксита) - виртуални същества, които могат да бъдат използвани в битки.


Axie Infinity натрупа $2.08 милиарда в обем на търговия през третото тримесечие и в момента достигна $2.55 милиарда в общ обем. DappRadar съобщава, че досега са имали над 6.7 милиона продажби, а настоящият 24-часов обем е $15.2 милиона.


NFT тракерът CryptoSlam посочва Axie Infinity като най-продаваната колекция по обем продажби през последните 30 дни с $504 милиона.


ПРОЧЕТИ ОЩЕAxie Infinity стартира децентрализирана борса


В края на септември Axie Infinity даде възможност за стейкинг на собствения си AXS токен, добавяйки допълнителен слой пасивен доход в допълнение към потенциала на Axie да печелиш докато играеш. Този ход разпали търговията с AXS и доведе цените на актива до рекордно високо ниво от $155 на 4-ти октомври.


'Play-to-earn' гейминг обществата като Yield Guild Games, които събраха $12.5 милиона в 30-секундно IDO (първично DEX предлагане) през юли, също отбелязаха сериозен ръст през последните месеци.


YGG активно добавя play-to-earn игри към нарастващата си екосистема, включително Thetan Arena, CyBall, Influence, Merit Circle и Star Atlas само в рамктие на този месец.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (7)
Изкажете мнение
Още Блокчейн новини

Bancor представя нови стейкинг пулове и нов защитен механизъм

Bancor е основан през 2017 г. и е първият DeFi протокол, който въвежда AMMs в блокчейна. Базираната на Етериум платформа за обмен и кредитиране също така позволява на потребителите да печелят награди ...
ДЕК. 1, 2021 18:42 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC и Sony ще раздадат NFT на купилите предварително билети за 'Spiderman'

AMC разширява своята привързаност към блокчейн до безплатни бонуси, които получавате с предварително поръчани билети. Веригата театри и Sony Pictures раздават 86,000 NFT на членове на Stubs Premiere, ...
НОЕ. 29, 2021 11:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Този протокол нарасна с над 1,500% за 10 дни

Появата на Boba Network предизвика някои установени L2 решения.Решенията на L2 виждат солидна доминантност от Arbitrum, но за второто място има ожесточена конкуренция от известно време.Някога това беш...
НОЕ. 28, 2021 19:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Виталик Бутерин предлага временно решение за проблемите с таксите на Етериум

Модификацията на EIP4488 беше предложена преди три дни в хранилището на GitHub за предложения за подобрение на Етериум от Бутерин и Дитрихс. EIP4488 има за цел намаляване на разходите за 'roll-ups' с ...
НОЕ. 28, 2021 22:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света