НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Близо $140 милиарда в Биткойн са недостъпни в момента

ЯНУ. 18, 2021 10:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Близо $140 милиарда в Биткойн са недостъпни в момента

Любителите на криптовалути хвалят децентрализирания характер на Биткойн. И все пак несъвършените методи, използвани за осигуряване на дигиталните токени, изкарват милиони Биткойни от обращение с малък шанс за възстановяване.

 

Собствениците на Биткойн държат частни ключове, необходими за харчене или преместване на токените.


Тези ключове съществуват като сложни низове от данни и често се съхраняват в защитени дигитални портфейли.


След това тези портфейли обикновено са защитени с пароли или мерки за удостоверяване. Докато сложността им позволява на собствениците да съхраняват по-сигурно своите криптовалути, загубата на ключове или пароли за портфейла може да бъде опустошителна.


В много случаи собствениците на Биткойн нямат достъп до своите средства за неопределен период от време.


Приблизително 20% от съществуващите 18,5 милиона BTC се смятат за изгубени или заклещени в недостъпни портфейли, съобщи The New York Times във вторник, позовавайки се на данни от Chainalysis.


В момента тази сума възлиза на около $40 милиарда долара. Това BTC остава в общото предлагане и все още държи стойност, но на практика не влиза в обращение.


Казано по-просто, тези монети ще останат недостъпни за неопределено време, но тяхната недостъпност няма да промени цената на криптовалутата.


"Има една фраза, която общността на криптовалутите използва: не са вашите ключове, не са ваши монетите“, каза Джими Нгуен, президент на Биткойн Асоциацията, пред Insider.


Засега поговорката е вярна. Някои борси като Coinbase имат мерки за спешно възстановяване, които могат да помогнат на потребителите да си възвърнат достъпа до забравени ключове или пароли. Но борсите са по-малко сигурни от офлайн портфейлите, като някои дори биват хаквани, каза Нгуен.


Биткой общността вече е на кръстопът, където членовете са разделени относно това дали BTC трябва да запази своите методи за сигурност или да замени част от децентрализацията си за лесни за употреба предпазни мерки.


Нгуен попада в последната група. Застъпникът на криптовалутата твърди, че трябва да се създадат механизми, които да позволят на потребителите да възстановят недостъпни Биткойни в случай на забравени пароли, прехвърляне на средства и неправилно адресирани плащания. 


Липсата на такива системи поддържа бариера между ентусиастите на криптовалутите и онази част от населението, която все още не се е насочила към Биткойн.


"Ако държа ключовете на къщата ви, това не означава, че притежавам ключовете. Може да съм откраднал ключовете от къщата ви. Може би сте ми дали назаем ключовете", каза Нгуен. "Не доказва кой е собственик на този имот или този актив.

Поддържането на сегашния метод за съхранение на Биткойн също намалява стойността му, както като нов начин на плащане, така и като обезпечение, добави той.


"Налице е несъответствие, ако не и откровено лицемерие - сред поддръжниците на Биткойн, тъй като те твърдят, че трябва да притежавате частните ключове, за да бъдат ваши монетите. Ако те искат стойността на монетата да расте, защото тя нараства в употреба, тогава трябва да възприемете много по-отворен и лесен за използване подход към Биткойн."

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Вижте кой направи Биткойн транзакция за $4,5 милиарда

Движението, което за първи път беше открито от автоматизирания Биткойн тракер Block Bot, изпрати 103,510 BTC в една транзакция срещу такса от нищожните $21.Ходът, който се случи в събота, е един от на...
МАР. 1, 2021 23:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Стратези на JP Morgan преповръчват 1% от портфолиото да е в Биткойн

"В [диверсифицираното] си портфолио инвеститорите вероятно могат да насочат до 1% от средствата си към криптовалути, за да постигнат някакво повишаване на ефективността в общата коригираната по отноше...
МАР. 2, 2021 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Citibank: Биткойн може да се превърне в предпочитана валута за международна търговия

"Биткойн е в повратна точка"Анализаторите от Citi смятат, че Биткойн изглежда е достигнал "повратна точка“. Флагманската криптовалута може или да се превърне в предпочитано средство за обмен за междун...
МАР. 1, 2021 19:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Без спирка: MicroStrategy купиха Биткойн за още $15 милиона

Компанията, чийто главен изпълнителен директор Майкъл Сейлър е един от най-гласовитите привърженици на Биткойн, купи криптовалутата на средна цена от около $45,710 за всяка монета.MicroStrategy, най-г...
МАР. 1, 2021 16:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света