НАЧАЛО Други

BlackBerry ще пускат блокчейн за споделяне на медицински данни

ОКТ. 7, 2018 09:12 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 BlackBerry ще пускат блокчейн за споделяне на медицински данни

BlackBerry Limited излизат с блокчейн решение за сигурен обмен на данни между доставчиците на здравни услуги, за да подобри резултатите за пациентите.

 


Компанията използва своя мрежов операционен център (NOC) за задвижване на блокчейн, чиято цел е да създаде сигурна глобална система за съхраняване и споделяне на медицински данни за пациенти. Блокчейна се предоставя от Onebio, peer-to-peer пазар за биоданни.

BlackBerry, дългогодишният разработчик на смартфони и таблети, наскоро представи платформа BlackBerry Spark, платформа тип Enterprise of Things (EoT), която има за цел да трансформира световното предоставяне на данни за здравеопазването. Джон Чен, изпълнителен председател и главен изпълнителен директор на BlackBerry, заяви:

Използваме нашия опит в областта на сигурността, неприкосновеността на личните данни и комуникационната дейност в регулираните отрасли като автомобилостроенето, финансовите услуги и правителството, за да се справим с едно от най-големите предизвикателства в сектора на здравеопазването: използване на крайни точки в здравеопазването за подобряване на резултатите на пациентите и поверителността на данните.

Новото блокчейн решение от BlackBerry би позволило данните, въведени от пациентите, лабораториите и биометричните устройства на IoT да останат непроменяеми и анонимни, така че данните да могат да се споделят с изследователи. Компанията предлага за първи път това решение за сигурен разпределен ledger, за първи път пред Global Commission, която работи за прекратяване на диагностичната одисея за деца с редки болести, се казва в доклада.


За техническият преход на Global Commission се казва, че изследва новото решение на BlackBerry за това как ще осигури анализ в реално време, който може да бъде приложен, за да се съкрати времето за диагностика.


Също така, BlackBerry стартира нова QNX операционна система за Medical 2.0. Тази операционна система има за цел разработването на роботизирани хирургически инструменти, системи за наблюдение на пациентите, инфузионни помпи, системи за анализ на кръвта и т.н.

С обявяването идва партньорството на BlackBerry с института Mackenzie Innovation Institute, който проучва платформата BlackBerry Spark EoT за своите технологии в областта на здравеопазването. Ричард Там, главен финансов директор на института, заяви:

Чрез развиване на по-задълбочено разбиране и проучване на начина, по който функционират нашите интелигентни системи с BlackBerry Spark, ние се стремим да разкрием нови начини за свързване, защита и интуитивно управление на интелигентни технологии в болница и положително влияние върху висококачествена грижа за пациентите.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Curve Finance ще разпредели $3 милиона от такси на потребителите

През май 2020 г. Curve разкри, че ще децентрализира своята платформа. Управлението беше посредством нейния токен за управление, CRV. Компанията ще доставя токени на потребителите въз основа на това ко...
НОЕ. 30, 2020 19:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивш ръководител в LVMH се присъединява към Ledger

LVMH е създадена през 1987 г. от сливането на къщата на висшата мода Louis Vuitton и Moët Hennessy, която пък се формира от сливането на производителя на шампанско Moët & Chandon и производителя н...
НОЕ. 30, 2020 17:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Извънредно: Ripple продават част от дяла си в MoneyGram

Ripple са настроени да продават част от участието си в MoneyGramСпоред доклад на The Block, публикуван на 28-ми ноември, Ripple е готов да продаде една трета от дела си в MoneyGram. Трябва да се отбел...
НОЕ. 30, 2020 16:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Crypto.com с регулаторно одобрение от Малта

Според съобщение от 24-ти ноември Органът за финансови услуги на Малта, или MFSA, е дал принципно одобрение на Crypto.com за два финансови лиценза: 'Лиценз за Финансова Институция' и 'Лиценз за Виртуа...
НОЕ. 28, 2020 23:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света