НАЧАЛО Други

BlackBerry ще пускат блокчейн за споделяне на медицински данни

ОКТ. 7, 2018 09:12 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 BlackBerry ще пускат блокчейн за споделяне на медицински данни

BlackBerry Limited излизат с блокчейн решение за сигурен обмен на данни между доставчиците на здравни услуги, за да подобри резултатите за пациентите.


Компанията използва своя мрежов операционен център (NOC) за задвижване на блокчейн, чиято цел е да създаде сигурна глобална система за съхраняване и споделяне на медицински данни за пациенти. Блокчейна се предоставя от Onebio, peer-to-peer пазар за биоданни.

BlackBerry, дългогодишният разработчик на смартфони и таблети, наскоро представи платформа BlackBerry Spark, платформа тип Enterprise of Things (EoT), която има за цел да трансформира световното предоставяне на данни за здравеопазването. Джон Чен, изпълнителен председател и главен изпълнителен директор на BlackBerry, заяви:

Използваме нашия опит в областта на сигурността, неприкосновеността на личните данни и комуникационната дейност в регулираните отрасли като автомобилостроенето, финансовите услуги и правителството, за да се справим с едно от най-големите предизвикателства в сектора на здравеопазването: използване на крайни точки в здравеопазването за подобряване на резултатите на пациентите и поверителността на данните.

Новото блокчейн решение от BlackBerry би позволило данните, въведени от пациентите, лабораториите и биометричните устройства на IoT да останат непроменяеми и анонимни, така че данните да могат да се споделят с изследователи. Компанията предлага за първи път това решение за сигурен разпределен ledger, за първи път пред Global Commission, която работи за прекратяване на диагностичната одисея за деца с редки болести, се казва в доклада.


За техническият преход на Global Commission се казва, че изследва новото решение на BlackBerry за това как ще осигури анализ в реално време, който може да бъде приложен, за да се съкрати времето за диагностика.


Също така, BlackBerry стартира нова QNX операционна система за Medical 2.0. Тази операционна система има за цел разработването на роботизирани хирургически инструменти, системи за наблюдение на пациентите, инфузионни помпи, системи за анализ на кръвта и т.н.

С обявяването идва партньорството на BlackBerry с института Mackenzie Innovation Institute, който проучва платформата BlackBerry Spark EoT за своите технологии в областта на здравеопазването. Ричард Там, главен финансов директор на института, заяви:

Чрез развиване на по-задълбочено разбиране и проучване на начина, по който функционират нашите интелигентни системи с BlackBerry Spark, ние се стремим да разкрием нови начини за свързване, защита и интуитивно управление на интелигентни технологии в болница и положително влияние върху висококачествена грижа за пациентите.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света