НАЧАЛО Други

BlackBerry ще пускат блокчейн за споделяне на медицински данни

ОКТ. 7, 2018 09:12 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 BlackBerry ще пускат блокчейн за споделяне на медицински данни

BlackBerry Limited излизат с блокчейн решение за сигурен обмен на данни между доставчиците на здравни услуги, за да подобри резултатите за пациентите.

 


Компанията използва своя мрежов операционен център (NOC) за задвижване на блокчейн, чиято цел е да създаде сигурна глобална система за съхраняване и споделяне на медицински данни за пациенти. Блокчейна се предоставя от Onebio, peer-to-peer пазар за биоданни.

BlackBerry, дългогодишният разработчик на смартфони и таблети, наскоро представи платформа BlackBerry Spark, платформа тип Enterprise of Things (EoT), която има за цел да трансформира световното предоставяне на данни за здравеопазването. Джон Чен, изпълнителен председател и главен изпълнителен директор на BlackBerry, заяви:

Използваме нашия опит в областта на сигурността, неприкосновеността на личните данни и комуникационната дейност в регулираните отрасли като автомобилостроенето, финансовите услуги и правителството, за да се справим с едно от най-големите предизвикателства в сектора на здравеопазването: използване на крайни точки в здравеопазването за подобряване на резултатите на пациентите и поверителността на данните.

Новото блокчейн решение от BlackBerry би позволило данните, въведени от пациентите, лабораториите и биометричните устройства на IoT да останат непроменяеми и анонимни, така че данните да могат да се споделят с изследователи. Компанията предлага за първи път това решение за сигурен разпределен ledger, за първи път пред Global Commission, която работи за прекратяване на диагностичната одисея за деца с редки болести, се казва в доклада.


За техническият преход на Global Commission се казва, че изследва новото решение на BlackBerry за това как ще осигури анализ в реално време, който може да бъде приложен, за да се съкрати времето за диагностика.


Също така, BlackBerry стартира нова QNX операционна система за Medical 2.0. Тази операционна система има за цел разработването на роботизирани хирургически инструменти, системи за наблюдение на пациентите, инфузионни помпи, системи за анализ на кръвта и т.н.

С обявяването идва партньорството на BlackBerry с института Mackenzie Innovation Institute, който проучва платформата BlackBerry Spark EoT за своите технологии в областта на здравеопазването. Ричард Там, главен финансов директор на института, заяви:

Чрез развиване на по-задълбочено разбиране и проучване на начина, по който функционират нашите интелигентни системи с BlackBerry Spark, ние се стремим да разкрием нови начини за свързване, защита и интуитивно управление на интелигентни технологии в болница и положително влияние върху висококачествена грижа за пациентите.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света