НАЧАЛО Други

Бизнесите не са готови за блокчейн технологията

ФЕВ. 20, 2019 15:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Бизнесите не са готови за блокчейн технологията

Ново проучване разкри, че докато предприятията обмислят приемането на блокчейн, като цяло те не се чувстват готови да внедрят технологията.

Изследването е проведено от фирма за разработка на софтуер Globant и е публикувано на 19-ти февруари.


В доклада се казва, че 64% от организациите имат намерение да инвестират в блокчейн решения за подобряване на вътрешните си операции, докато само 46% от анкетираните се чувстват готови да внедрят технологията.

От 61% от организациите, които вече проучват блокчейн, само 28% избират блокчейн доставчик. Според проучването, мнозинството от хората, които вземат решения, все още изследва технологията и сравняват търговците и все още не могат да определят позицията си спрямо технологията.

Диего Тартара, главен технически директор за Латинска Америка в Globant, каза: "Прилагането на блокчейн е различно за всяка организация, така че е наложително бизнес лидерите да имат единна представа за това как ще изглежда тяхната интеграция. Технологията като такава, обикновено изисква промяна в парадигмата за да бъде приета, като по този начин, споделянето на основните ѝ цели е от ключово значение за успешната интеграция на блокчейн.

За да подготвят проучването, изследователите съобщават за 679 високопоставени лица, вземащи решения в областта на маркетинга и информационните технологии в САЩ, през първото тримесечие на 2018.

По-рано този месец, проучване на TD Bank разкри, че 90% от специалистите по финанси смятат, че блокчейн и DLT ще повлияят положително на платежната индустрия. Според проучването, само 14% от респондентите заявяват, че тяхната организация има обучителни стратегии за блокчейн.

Проучване на Global Blockchain Business Council, публикувано миналия януари, показа, че 63% от респондентите смятат, че ръководните кадри на бизнеса имат слабо разбиране за технологията блокчейн. 30% смятат, че знанията им за нововъзникващите технологии са „средни“. Останалите 7% смятат, че разбирането на блокчейн от страна на висшето ръководство е „добро“.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света