НАЧАЛО Крипто Крими

Бивш военен бе осъден за продажба на наркотици в замяна на криптовалути

ОКТ. 7, 2019 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Бивш военен бе осъден за продажба на наркотици в замяна на криптовалути

Бивш преводач на военните сили на Съединените щати беше осъден на 30 години затвор за работа с фентанил, което доведе до смъртта на американски пехотинец.

Наркотици платени с криптовалути


Според доклад на Reuters от 3 октомври, бивш иракски преводач от САЩ е осъден на 30 години във федералния затвор за използване на тъмната мрежа за продажба на фентанил.

Алаа Мохамед Алауи се призна за виновен в обвиненията и призна, че е използвал вече несъществуващия онлайн пазар на тъмни мрежи, Alpha Bay, за да продава разнообразни тежки наркотици, като оксикодон примесен с фентанил, приемайки плащания в криптовалути.

През 2017 г., наркотрафикът на Алауи в крайна сметка довежда до смъртта на морски пехотинец, който взема едно от хапчетата на парти. Специален агент Уил Гласпи каза:

„От използването на тъмната мрежа и нелегалното производство на фалшиви хапчета, намазани с фентанил, до продажбата на наркотици, насочени към студенти в колежа, Алауи оперираше без никакви скрупули.“


Продажба на криптовалути и нелегални наркотици


По-рано бе съобщено, че според доклада на Ciphertrace за борбата с прането на пари, почти всички наркотици, продавани в тъмната мрежа, се купуват с криптовалути. Този нелегален онлайн пазар осигурява среда, която е привлекателна, доходоносна и в по-голямата си част сигурна за незаконни наркотрафиканти.

Професор Талис Путнинс, съавтор на доклад на университета по технологии в Сидни за криптовалутите и незаконните наркотици, каза следното:

„Криптовалутите са променили фундаментално начина, по който се купуват и продават незаконни наркотици.Те прехвърлят голяма част от дейността на физическия пазар към онлайн пространството.


Онлайн търговията с наркотици се нуждаеше от две основни неща, за да може да потръгне. Единият е анонимна комуникационна платформа, която беше предоставена от тъмната мрежа и подкрепена от TOR (анонимен комуникационен протокол).


И втората важна част беше анонимен или частен начин за извършване на дигитални плащания, който беше трудно да се проследи от властите. Това е ролята на криптовалутите. Така те са неразделна част от онлайн търговията с наркотици."

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Изпълнителни лица от Банката на Ирландия отказаха да свидетелстват в OneCoin изслушванията

Както отрази информационния финтех бюлетин “FinanceFeed” на 11-и октомври, а един ден по-рано правителството на САЩ подаде писмо до Съда, в което поясни, че през изминалата седмица се е опитало да пол...
ОКТ. 12, 2019 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC обявиха предлагането на Telegram за нелегално

Съгласно прессъобщението от 11-и октомври, SEC предприеха извънредни действия срещу Telegram и Telegram Open Network (TON) в жалба пред съда в Манхатън.ОбвинениятаВ жалбата се твърди, че Telegram и TO...
ОКТ. 12, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Как незаконен добив на Биткойн води до 34 години затвор

Хо Джун Джия, известен още като Матю Хо, бе задържан от полицията в Сингапур на 26 септември, след като беше обвинен в 14 престъпления. Съобщава се, че той е откраднал лични данни и информация за кред...
ОКТ. 11, 2019 21:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хакер предполагаемо се опита да пробие в блокчейн система за гласуване

„Нито един глас не беше променен“На 5-ти октомври, според CNN, прокурорът на Съединените щати за Южния окръг на Западна Вирджиния, Майк Стюарт, пише, че ФБР разследва „неуспешния опит за проникване“ о...
ОКТ. 9, 2019 21:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света