НАЧАЛО Крипто Крими

Бивш военен бе осъден за продажба на наркотици в замяна на криптовалути

ОКТ. 7, 2019 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Бивш военен бе осъден за продажба на наркотици в замяна на криптовалути

Бивш преводач на военните сили на Съединените щати беше осъден на 30 години затвор за работа с фентанил, което доведе до смъртта на американски пехотинец.

Наркотици платени с криптовалути


Според доклад на Reuters от 3 октомври, бивш иракски преводач от САЩ е осъден на 30 години във федералния затвор за използване на тъмната мрежа за продажба на фентанил.

Алаа Мохамед Алауи се призна за виновен в обвиненията и призна, че е използвал вече несъществуващия онлайн пазар на тъмни мрежи, Alpha Bay, за да продава разнообразни тежки наркотици, като оксикодон примесен с фентанил, приемайки плащания в криптовалути.

През 2017 г., наркотрафикът на Алауи в крайна сметка довежда до смъртта на морски пехотинец, който взема едно от хапчетата на парти. Специален агент Уил Гласпи каза:

„От използването на тъмната мрежа и нелегалното производство на фалшиви хапчета, намазани с фентанил, до продажбата на наркотици, насочени към студенти в колежа, Алауи оперираше без никакви скрупули.“


Продажба на криптовалути и нелегални наркотици


По-рано бе съобщено, че според доклада на Ciphertrace за борбата с прането на пари, почти всички наркотици, продавани в тъмната мрежа, се купуват с криптовалути. Този нелегален онлайн пазар осигурява среда, която е привлекателна, доходоносна и в по-голямата си част сигурна за незаконни наркотрафиканти.

Професор Талис Путнинс, съавтор на доклад на университета по технологии в Сидни за криптовалутите и незаконните наркотици, каза следното:

„Криптовалутите са променили фундаментално начина, по който се купуват и продават незаконни наркотици.Те прехвърлят голяма част от дейността на физическия пазар към онлайн пространството.


Онлайн търговията с наркотици се нуждаеше от две основни неща, за да може да потръгне. Единият е анонимна комуникационна платформа, която беше предоставена от тъмната мрежа и подкрепена от TOR (анонимен комуникационен протокол).


И втората важна част беше анонимен или частен начин за извършване на дигитални плащания, който беше трудно да се проследи от властите. Това е ролята на криптовалутите. Така те са неразделна част от онлайн търговията с наркотици."

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Стивън Сегал бе обвинен от SEC за промотиране на ICO

На Сегал му беше наредено да върне над $330,000 на комисиятаПрез март 2018 г. Стивън Сегал беше сключил договор с ICO проекта "Bitcoiin2Gen" (B2G) за насърчаване на продажбата по своите канали в социа...
ФЕВ. 28, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нов вирус краде информация и криптовалути от всички браузъри

Злонамереният софтуер се нарича Raccoon и е изключително устойчив на противодействия, което създава изключителен хаос.Нова заплаха на хоризонта - злонамерен софтуер RaccoonСпоред сайта за технологични...
ФЕВ. 28, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн на стойност $144 милиона е загубен от рансъмуер хакове

Между октомври 2013 г. и ноември 2019 г. жертвите са платили приблизително $144 милиона в BTC на рансъмуер хакери, посочи супервайзъра от ФБР, Джоел Декапуа на 24-ти февруари по време на конференция.Р...
ФЕВ. 27, 2020 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Отвличане и откуп в Биткойн доведоха до ареста на мъж от Южна Африка

Според доклад на местния информационен бюлетин Times Live, 36-годишният Щембисо Амон Мчуну е признат за виновен и осъден на пет години затвор за опита си за отвличане през август 2018 г.  Мчуну ...
ФЕВ. 25, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света