НАЧАЛО Други

Бивш управител на френската централна банка в борда на директорите на блокчейн компания

ЯНУ. 19, 2019 23:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Бивш управител на френската централна банка в борда на директорите на блокчейн компания

Британската блокчейн технологична група Setl нае бивш управител на френската централна банка, Кристиан Нойер, като член на борда на директорите.

Новото назначение беше потвърдено в публикация в блог, публикувана на 17-ти януари.


Основана през 2015 година, Setl е финансова компания с фокус върху блокчейн. Фирмата изгради инфраструктура, базирана на блокчейн за институционални плащания и разплащания, с докладван капацитет от над 1 милиард транзакции на ден.

Според последното изявление, Нойер се присъединява към борда на директорите на Setl, носейки със себе си „богат опит в областта на финансовото, регулаторното, икономическото управление и света на централните банки“.

Професионалният опит на Нойер включва работа като вицепрезидент на Европейската централна банка, управител на Banque de France между ноември 2003 и октомври 2015 г., както и служба в във френското Министерство на икономиката и финансите.

По-рано, към борда на директорите на Setl се присъединиха такива сериозни експерти като бивш неизпълнителен член на Банката на Англия, Сър Дейвид Уокър, старши собственик на информационни рискове в Обединеното кралство, Мартин Клементс и бившия подуправител на Банката на Англия, Рейчъл Ломакс.

Друго значително назначение в крипто индустрията се състоя на 16-ти януари, когато обменът на криптовалути ErisX разкри, че назначава Джоузеф Любин, основател на технологичната компания ConsеnSys и съосновател на криптовалутата Eтериум (ETH).

През декември, блокчейн стартъпа Civic избра ветерана от Apple, Филип Шумейкър, като изпълнителен директор на Identity.com, тяхната децентрализирана платформа за идентичност.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Обемът на търговия на Binance достигна невероятните $100 милиарда за един ден

100 billion traded yesterday on #binance pic.twitter.com/SelYpou3mL— CZ 🔶 Binance (@cz_binance) October 21, 2021Водещата крипто борса записа този важен етап в деня, в който Биткойн, най-голямата крипт...
ОКТ. 21, 2021 12:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC може да създадат собствена криптовалута

AMC е „хиперактивен в крипто“Арон намекна за плановете по време на интервю за CNBC, като отбеляза, че AMC "става хиперактивен в крипто"."Има много причини, поради които AMC може да бъде успешен емитен...
ОКТ. 21, 2021 20:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 2,000 квалифицирани специалисти на Career Show Marketing, Sales & Customer Service

Специализирано онлайн събитие за кариерно развитие в сферата на маркетинг, продажби и обслужване на клиенти - Career Show Marketing, Sales & Customer Service ще се проведе на 30-ти ноември. В съби...
ОКТ. 21, 2021 10:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple си партнира с дубайска форекс компания

Дубайската фирма ще използва RippleNet Cloud, за да установи коридор за парични преводи между ОАЕ и Малайзия.Плащанията, изпратени чрез Al Ansari Exchange, ще бъдат получени от MoneyMatch, малайзийски...
ОКТ. 21, 2021 09:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света