НАЧАЛО Други

Бивш генерален секретар на НАТО си партнира с швейцарски блокчейн стартъп

МАР. 22, 2019 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
 Бивш генерален секретар на НАТО си партнира с швейцарски блокчейн стартъп
Швейцарската блокчейнза идентичност Concordium нае бившия датски премиер и генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен като стратегически съветник, потвърди компанията в прессъобщение от 20-ти март.

Фондация Concordium, контролиращата организация зад мрежата има за цел да се справи с внедряването на блокчейн в някои области с експертния опит на Расмусен.

Компанията стартира доказателство за концепцията през януари.


Бившият политик понастоящем оглавява Rasmussen Global, консултантска фирма, която работи в различни области, включително демокрацията, трансатлантическите отношения и политиката за сигурност.

“Като се има предвид огромният обхват и широкообхватния потенциал на мрежата Concordium, за Фондация “Concordium” е от съществено значение да използва знанията на хората с неоценимо задълбочено стратегическо познание,“ коментира председателят на Concordium, Ларс Сейер Кристенсен. Той добави:

Андерс ще играе ключова роля в плановете ни за глобална експанзия, за да се преместим в области, които изискват блокчейн решение за сигурността и частните комуникации, както и да се свържем с правителствените отдели, които ще се възползват от неговото прилагане.


Докато сътрудничеството на Расмусен ще се съсредоточи по-специално върху идентичността при гласуването, Concordium се стреми да се позиционира като по-общ блокчейн оператор, улеснявайки воденето на записи за сделки.

Обсъждайки назначаването му, Расмусен също изглеждаше впленен от потенциала на технологията.

"Ние само започваме да виждаме ползите, които блокчейн технологията ще донесе на нашите общества, включително в нашите демократични процеси", добави той в прессъобщението.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Илон Мъск навлиза в света на крипто чрез The Boring Company

Съобщава се, че Илон Мъск може и да е влезнал в света на криптовалути, като стартъп компанията на предприемача, The Boring Company, сега приема Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash и Litecoin. Основана пре...
ОКТ. 29, 2018 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

CEO на J.P.Morgan: "Не ми пука за биткойн"

В навечерието на десетата годишнина от whitepaper-а на Биткойн, 30 октомври, главният изпълнителен директор на JPMorgan, Джейми Димон, се оказа, че пак говори за водещата криптовалута, въпреки опитите...
НОЕ. 1, 2018 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

HODL Стратегията, Нейната История И Доколко Е Валидна Днес

Тази година бе указан силен регулаторен натиск върху крипто валутите и в това време преоценихме възприятието ни за HODL стратегията. Дори и при нестабилни активи като bitcoin, внимателно избиране на а...
АПР. 16, 2018 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия отричат слуховете за купуване на биткойн

Русия не планира да купува $10 милиарда в биткойн през това тримесечие, според официален представител на Руската Държавна Дума. Елина Сидоренко, председател на групата за криптовалути на Дума, казва, ...
ЯНУ. 19, 2019 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света