НАЧАЛО Други

Бивш директор от JPMorgan Chase се присъединява към Vakt

ФЕВ. 13, 2019 19:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Бивш директор от JPMorgan Chase се присъединява към Vakt

Бивш изпълнителен директор на JPMorgan Chase, Етиен Амич е назначен за нов главен изпълнителен директор във Vakt, базирана на блокчейн платформата за пост-трейдинг на стоки.


След като работи като управляващ директор на JPMorgan Chase и Mercuria Energy Trading S.A., очаква се Амич да внесе пряк опит в търговията със стоки на платформата Vakt, която е предназначена да дигитализира търговията с физически стоки чрез премахване на документацията.

Новият главен изпълнителен директор на Vakt наскоро служи като съосновател и председател на Vortexa, фирма за товари и анализи, специализирана в световния пазар на суров петрол и рафинирани продукти, и като съосновател в CommodiTech Ventures, които финансират иновативни стокови технологии и бизнес модели.

В прессъобщението от февруари, Амич споделя, че вярва в това, че технологията ще промени фундаментално пазара на физически стоки.

Изтъквайки множество участници в процеса на търговия със стоки като оператори, физически клирингови къщи, доставчици на услуги и инспекционни компании, Амич подчерта, че платформата на Vakt възнамерява да обедини всички участници на едн място.

Базираният в Обединеното кралство Vakt - чиято платформа стартира през ноември 2018 в партньорство с големи петролни компании като BP, Shell и Equinor - предлага платформа за обработка след търговията за всякакъв вид търгуеми стоки, включително енергия. Koмпанията пусна първият инструмент за обработване, насочен към сектора на суровия петрол, базиран на блокчейн технологията Quorum на JPMorgan, в края на ноември.

Първоначалните инвеститори на компанията и първите потребители на платформата включват също банки ABN Amro, ING и Société Générale, както и независими търговци Gunvor, Koch Supply & Trading и Mercuria.

През януари платформата Vakt се присъедини към големия американски глобален енергиен гигант Chevron заедно с френската многонационална интегрирана петролна и газова компания Total, и големите индийски рафинерии Reliance Industries.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Австралийска компания за битомати прави по 360,000$ на седмица

Компанията за битомати от Австралия отчита седмичен оборот от $ 500,000 AUD (около $ 360,000 USD), въпреки мечия пазар при криптовалутите. Auscoin, австралийска компания за битомати, съобщи за седмиче...
ЯНУ. 21, 2019 08:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Как се оформят крипто борсите през 2019

Историята на криптовалутите не може да бъде пълна без огромно позоваване на борсите. Те са мостът, който свързва крипто инвеститора със света на криптовалутите. Обменът на криптовалути има силно и пря...
ЯНУ. 20, 2019 14:38 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Morgan Creek: Kрипто хедж фондовете ще фалират

Според основателят на "Morgan Creek" Антъни Помплиано, значителните спадове на цените тази година могат да доведат до затварянето на крипто хедж фондове в скоро време. Биткойн падна под $5,000, удряйк...
НОЕ. 20, 2018 15:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance Планира Инвестиционен Фонд от 1 млрд. Долара

Binance, най-големият по дневен обем на търговията крипто-обмен в света, обяви фонд от 1 млрд. долара за блокчейн и крипто стартъпи. Фондът "Community Influence", деноминиран в монета BNB, ще бъде нас...
ОКТ. 25, 2018 20:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света