НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Нерегулираните обмени масово фалшифицират търговския обем на Биткойн

МАР. 25, 2019 20:46 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Нерегулираните обмени масово фалшифицират търговския обем на Биткойн
Bitwise информира американската Комисия по ценните книжа и фондовите борси [SEC], че 95 процента от обема на търговията с Биткойн, докладван от нерегламентирани обмени, са фалшиви или неточни.

Докладът от 20-ти март, бе представен на SEC в съответствие с промяна на правилата като част от опита им за стартиране на Биткойн борсово търгуван фонд [ETF].

Предложението на Bitwise все още не е получило отговор от SEC.


В проучването бяха включени данни за 81 борси, регистриращи обем на търговия над 1 милион долара на ден. По отношение на данните от CoinMarketCap, Bitwise твърди следното:

Въпреки широката им употреба, данните в CoinMarketCap.com са грешни. Той включва много фалшив и / или неикономически обем на търговия, като по този начин дава погрешно впечатление за истинския размер и характер на пазара на Биткойн.


Според анализа, обемът на търговията на Биткойн на ден възлиза на около 6 милиарда долара, по отношение на спот пазарите. Тази цифра обаче е подвеждаща, се казва в доклада. Той добавя:

По-голямата част от този докладван обем е фалшив и / или неикономическа wash търговия.


Това мнозинство представлява приблизително 95% от общия обем.


Действителният пазар на Биткойн, ако wash търговията не се отчита, е много по-малък, подреден и по-регулиран, отколкото всъщност се отчита.

Bitwise съпостави работата на Coinbase Pro, която те смятаха за “реална борса”, и CoinBene, борсата с най-високия обем на BTC и се смяташе за “подозрителен обмен”. Първият обяви 27 милиона долара за BTC на ден, в сравнение с 480 милиона долара дневен BTC обем, записани от CoinBene.

В доклада се сравняват отчетите на търговията на двете борси на съответния им уебсайт, уеб трафика и реалния отпечатък, като се предполага, че е налице липса на яснота при обмени като CoinBene, в сравнение с регулираните такива като Coinbase Pro.

Изненадващо е, че обменът, който твърди, че е има с 18 пъти по-голям обем от Coinbase Pro, има според, който е 3,400х по-голям.


Анализирайки часовите свещи на подозрителните обмени, Bitwise отбеляза, че подредбата и размерите са доста консистентни и следователно не показват активност в реално време. Докладът цитира примера на CHAOEX, който представлява среден дневен обем от 70 милиона долара и показва монотонна диаграма, т.е. показваща идентични оценки на обема на всеки час от деня.

Този модел на обем е нечувствителен към ценови движения, новини, будни часове, почивни дни или други реални фактори.


Въпреки фалшивите обеми на търговия, пазарът на Биткойн "е уникално устойчив спрямо манипулирации“, се казва в доклада.

Ние показахме, че пазарът на Биткойн е изключително добре арбитриран пазар, с доказана способност да игнорира извънредните цени и че както основната пазарна структура, така и нашата специфична методология за изчисляване на NAV осигуряват уникална защита срещу потенциалните усилия за манипулиране на този пазар.https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Директорът на Microstrategy говори за '100-годишната' си инвестиция в Биткойн

На 11-ти август фирмата за бизнес разузнаване обяви, че е закупила 21,454 BTC за 250 милиона долара. Тази инвестиция сега е на стойност над 278 милиона долара, което представлява 11% увеличение за два...
ОКТ. 23, 2020 16:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е като ранна инвестиция в Apple или Google, според Пол Тюдор Джоунс

Джоунс похвали Биткойн в сутрешното шоу на CNBC Squawk Box, разкривайки, че притежава "малка едноцифрена инвестиция“ в актива.Неговата инвестиционна теза остава непроменена - Биткойн е отличен хедж ср...
ОКТ. 23, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Повечето пазарни участници държат предимно Биткойн, а не алткойни

BTC трейдърите се радват на печалбите, като октомври се оказва все по-добър месец за Биткойн. Крипто анализаторът на Джош Рейджър попита своите последователи в Twitter какъв процент от портфейлът...
ОКТ. 22, 2020 18:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн проби $13,000 малко след пробива на $12,000

Това движение се случи малко след обявлението на Paypal, че ще дава на потребителите си да купуват, продават и държат крипто на платформата.  Цената на Биткойн скочи до $13,005 около 01:22 б...
ОКТ. 22, 2020 10:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света