НАЧАЛО Блокчейн

BitTorrent започват алфа тестовете на блокчейн платформата си за стрийминг

АВГ. 29, 2019 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 BitTorrent започват алфа тестовете на блокчейн платформата си за стрийминг

Голямата компания за споделяне на файлове BitTorrent, дъщерно дружество на блокчейн компанията Tron, ще тества вътрешно своята блокчейн платформа за стрийминг през Q3 2019.

Преглед на платформата


BitTorrent съобщи новината в официална блог публикация на 27 август. Според съобщението, стрийминг платформата, наречена BitTorrent Live (BLive), поддържа видео съдържание на живо и услуга за незабавни съобщения.

BitTorrent възнамерява да внедри BLive в алфа, бета и пълни версии от Q3 2019 до Q1 2020. В текущата алфа версия има малка група потребители, които да тестват вътрешно платформата, тъй като разработчиците продължават да внедряват функции.

Транзакции и трансфери по BLive


Платформата също така поддържа няколко различни методи за плащане и теглене, включително биткойн (BTC) и BitTorrent (BTT) монети, с нулеви такси за транзакции. Поддържат се и редица услуги на трети страни за тегления и депозити, включително PayPal, Google Wallet, Android Pay, Apple Pay, WeChat и Alipay.

BLive също ще поддържа опции за печалба и подаръци. Потребителите ще могат да печелят BTT награди чрез дейности като техническа поддръжка, създаване на съдържание и планиране на събития. Освен това, потребителите могат да купуват подаръци с BTT и да ги изпращат на създателите на съдържание - които от своя страна могат да конвертират подаръците обратно в BTT.

Предишни планове за BLive


Както по-рано бе съобщено, в края на март BitTorrent обяви, че ще пусне обществена бета версия за BLive по някое време през второто тримесечие на 2019 г. BLive съществува от 2012 г., въпреки че основният им софтуер се промени драстично. BLive стартира като протокол за предоставяне на съдържание, без да се акцентира върху функциите на социалните медии. Първата версия на BLive обаче беше отменена след неуспешно събитие за набиране на средства през април 2017 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Блокчейн новини

Bancor представя нови стейкинг пулове и нов защитен механизъм

Bancor е основан през 2017 г. и е първият DeFi протокол, който въвежда AMMs в блокчейна. Базираната на Етериум платформа за обмен и кредитиране също така позволява на потребителите да печелят награди ...
ДЕК. 1, 2021 18:42 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC и Sony ще раздадат NFT на купилите предварително билети за 'Spiderman'

AMC разширява своята привързаност към блокчейн до безплатни бонуси, които получавате с предварително поръчани билети. Веригата театри и Sony Pictures раздават 86,000 NFT на членове на Stubs Premiere, ...
НОЕ. 29, 2021 11:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Този протокол нарасна с над 1,500% за 10 дни

Появата на Boba Network предизвика някои установени L2 решения.Решенията на L2 виждат солидна доминантност от Arbitrum, но за второто място има ожесточена конкуренция от известно време.Някога това беш...
НОЕ. 28, 2021 19:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Виталик Бутерин предлага временно решение за проблемите с таксите на Етериум

Модификацията на EIP4488 беше предложена преди три дни в хранилището на GitHub за предложения за подобрение на Етериум от Бутерин и Дитрихс. EIP4488 има за цел намаляване на разходите за 'roll-ups' с ...
НОЕ. 28, 2021 22:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света