НАЧАЛО Други

Bitstamp е придобит от NXC инвестмънт груп

ОКТ. 29, 2018 22:31 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Bitstamp е придобит от NXC инвестмънт груп

Обменът на крипто-валути Bitstamp бе придобит от NXMH, инвестиционен посредник със седалище в Белгия, притежаван от южнокорейски конгломерат NXC.


В сделка, подписана миналия четвъртък, фирмата взе мажоритарен дял от борсата.


Изпълнителният директор на Bitstamp Нец Кодрич ще задържи миноритарен дял от собствеността и ще продължи да изпълнява операциите на стартъпа. Условията на сделката, включително продажната цена, не бяха оповестени.

Поддръжникът на Bitstamp, Pantera Capital също ще запази 6% дял от обмена, според изявленията, като Bitstamp ще продължи да работи независимо.

Дружеството-майка на NXMH, NXC, също притежава Южнокорейския крипто обмен Korbit. NXC притежава Nexon, производител на популярни игри както за настолни, така и за мобилни платформи. Публикации, пуснати по-рано тази година, свързаха NXC и Bitstamp.

Клиентите на Bitstamp няма да видят незабавна промяна в услугите, каза Кодрич пред CoinDesk. Борсата има съществуваща пътна карта за подобрение, която възнамерява да спазва за момента.


По време на преговорите с NXMH, инвестиционният посредник се съгласи с целите на Bitstamp, каза той."Разбрахме много рано, че нашата перспектива за крипто индустрията съвпада много с тях", обясни той. - "Те ни дадоха увереност, че екзекуцията ще продължи ... Те разбират индустрията."

NXMH и Bitstamp ще продължат да работят, за да "преодолеят пропастта между традиционните финанси и крипто" - цел, за която обменът работи вече няколко години, посочи Кодрич.

Той добави:

За разлика от някои от нашите конкуренти, които поемат по-слабия подход, искаме да [зададем стандарти] ... Вече приехме регулаторната рамка сериозно да започне през 2014 г., започнахме да правим [познай своя клиент(KYC)], преди да е бил индустриален стандарт. Всичко се свежда до нас, виждайки крипто като искра от ежедневието. 

В изявление, инвестиционният мениджър на NXMH Хендрик Гийс каза: "Bitstamp е един от най-старите и най-уважаваните обмени на криптовалути и виждаме положителен растеж, тъй като индустрията продължава да се развива ... Ние придобихме Bitstamp, защото го считаме за стратегическа, дългосрочна инвестиция."

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Opera пусна бета версия на своя крипто браузър

Този крипто браузър има за цел да улесни потребителското изживяване при сърфиране в децентрализирани приложения (dApp), игри и платформи за метавселена, като предлага директен достъп до Web3 услуги за...
ЯНУ. 19, 2022 16:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

BitMEX придобиват 268-годишна банка в Германия

BXM Operations AG на групата – компания, основана от главния изпълнителен директор на BitMEX Александър Хьоптнер и нейния финансов директор Стефан Луц – подписа договор за покупка с Дитрих фон Боетихе...
ЯНУ. 19, 2022 08:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Основателят на Dogecoin се присмива на 'Web3 общността'

Историята на разработчика на Dogecoin с индустрията на Web3 като цяло започна, след като Илон Мъск започна да се присмива на "хората от Web3" в Twitter, които му изглеждат досадни. Първоначалният туит...
ЯНУ. 18, 2022 13:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Associated Press създава NFT пазар за снимки

Фоторепортерите на AP ще създадат първоначална колекция от NFT, която ще включва снимки на различни теми като космос, война и климат. Уебсайтът на платформата съобщава, че това ще продължи няколко сед...
ЯНУ. 18, 2022 10:04 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света