НАЧАЛО Регулации

BitOasis осигурява одобрение от финансовия регулатор на ОАЕ.

МАЙ. 14, 2019 11:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 BitOasis осигурява одобрение от финансовия регулатор на ОАЕ.

BitOasis е получил предварително одобрение от финансовите регулатори на Обединените арабски емирства, съобщи Bloomberg на 13-ти май.


Основана през 2015 г., BitOasis твърди, че е първият портфейл за цифрова валута в Близкия изток, който използва технология с много подписи.

Компанията преди това обяви, че се стреми да бъде напълно лицензирана във финансовия център Abu Dhabi Global Market (ADGM) преди края на тази година.

Ола Дудин, основателят и главен изпълнителен директор на BitOasis, заяви, че “се надяваме да бъдем една от първите регулирани борси, получили този лиценз.”

Днес Bloomberg съобщи, че BitOasis е получил предварително одобрение през април от регулаторния орган на ADGM, за управление на платформа за крипто-активи и портфейли.

За да получи лиценз, борсата трябва да отговаря на специфични технически и оперативни изисквания, които очаква да направи през втората половина на годината. Дудин твърди:

Това е огромно събитие. Това също ни дава легитимност и сега можем да работим с регулирани финансови институции. Ние можем да работим с други регулатори в региона, като Саудитска Арабия. Като цяло, това ще стимулира нашия растеж в региона, ще узакони пространството и ще разшири обхвата ни на пазара.


ОАЕ демонстрира проактивен подход към криптовалутите. Миналия септември, Ричард Тенг, ръководител на регулаторния орган за финансовите услуги на ADGM, заяви, че загубата и кражбата на криптовалута негативно влияе върху имиджа й като актив.

Това пространство трябва да бъде регулирано правилно, в противен случай съществува риск от финансови престъпления. Всеки път, когато една монета бъде открадната или изгубена, това се отразява на доверието в този клас активи.


През февруари тази година шест търговски банки от Саудитска Арабия и ОАЕ се присъединиха към проект за цифрова валута, след като властите на двете страни обявиха споразумение за сътрудничество за създаването на криптовалута през януари.

Правителството на Дубай също възнамерява да използва цифрова валута, подкрепена от държавата, и да се обвърже с финансовата валута на ОАЕ - dirham, за комунални плащания.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Първото крипто IPO, регистрирано със SEC, вече е реалност

INX токени ще бъдат регистрирани в SEC.Платформата за търговия с криптовалути INX планира да събере до 130 милиона долара чрез първоначално публично предлагане на ценни книжа (IPO), регистрирано в аме...
АВГ. 22, 2019 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американска делегация ще посети Швейцария, за да обсъди крипто и Libra

САЩ искат да изпратят делегация от членове на Камарата на представителите в Швейцария, за да обсъдят криптовалутите. Това се случва в момент, когато САЩ се стремят да се справят с крипто регулациите, ...
АВГ. 22, 2019 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Криптовалутите трябва да се регулират като SWIFT

В интервю за Squawk Box на CNBC Помпео беше попитан как трябва да се регулира Libra на Facebook или Биткойн.Той имаше следното да каже:Моята мисъл е следната: ние трябва да използваме същата рамка, ко...
АВГ. 22, 2019 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Индия трябва да обосновaт забраната за криптовалути до 2 седмици

Съдия: RBI не отговаря правилно на представителствотоВ последното заседание на текущо изслушване на действията на Резервната банка на Индия (RBI) на 21 август, съдът постанови, че служителите не отгов...
АВГ. 21, 2019 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света