НАЧАЛО Регулации

BitOasis осигурява одобрение от финансовия регулатор на ОАЕ.

МАЙ. 14, 2019 11:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 BitOasis осигурява одобрение от финансовия регулатор на ОАЕ.

BitOasis е получил предварително одобрение от финансовите регулатори на Обединените арабски емирства, съобщи Bloomberg на 13-ти май.


Основана през 2015 г., BitOasis твърди, че е първият портфейл за цифрова валута в Близкия изток, който използва технология с много подписи.

Компанията преди това обяви, че се стреми да бъде напълно лицензирана във финансовия център Abu Dhabi Global Market (ADGM) преди края на тази година.

Ола Дудин, основателят и главен изпълнителен директор на BitOasis, заяви, че “се надяваме да бъдем една от първите регулирани борси, получили този лиценз.”

Днес Bloomberg съобщи, че BitOasis е получил предварително одобрение през април от регулаторния орган на ADGM, за управление на платформа за крипто-активи и портфейли.

За да получи лиценз, борсата трябва да отговаря на специфични технически и оперативни изисквания, които очаква да направи през втората половина на годината. Дудин твърди:
Това е огромно събитие. Това също ни дава легитимност и сега можем да работим с регулирани финансови институции. Ние можем да работим с други регулатори в региона, като Саудитска Арабия. Като цяло, това ще стимулира нашия растеж в региона, ще узакони пространството и ще разшири обхвата ни на пазара.

ОАЕ демонстрира проактивен подход към криптовалутите. Миналия септември, Ричард Тенг, ръководител на регулаторния орган за финансовите услуги на ADGM, заяви, че загубата и кражбата на криптовалута негативно влияе върху имиджа ѝ като актив. 


Това пространство трябва да бъде регулирано правилно, в противен случай съществува риск от финансови престъпления. Всеки път, когато една монета бъде открадната или изгубена, това се отразява на доверието в този клас активи.

През февруари тази година шест търговски банки от Саудитска Арабия и ОАЕ се присъединиха към проект за цифрова валута, след като властите на двете страни обявиха споразумение за сътрудничество за създаването на криптовалута през януари.

Правителството на Дубай също възнамерява да използва цифрова валута, подкрепена от държавата, и да се обвърже с финансовата валута на ОАЕ - dirham, за комунални плащания.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

SEC ще обсъжда криптовалутите и блокчейн в открита среща

SEC ще проведе панелна дискусия по въпросите за крипто и дигиталните активи. Дискусията ще бъде насочена към осигуряване на защита на инвеститорите, което е основна цел на комисията. SEC ще обсъди и б...
НОЕ. 26, 2021 10:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Разработват нов закон за криптовалутите в Южна Корея

FSC представи основна схема за разглеждане от Народното събрание при изграждането на новия закон за индустрията за виртуални активи. В него се съсредоточават около 10 предложения от законодатели за ви...
НОЕ. 26, 2021 09:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Основателят на Cardano предлага различен регулаторен подход към крипто

В ново интервю за Thinking Crypto, главния изпълнителен директор на технологичната компания зад блокчейн платформата Cardano, Input Output Hong Kong (IOHK), казва, че настоящите регулаторни подходи не...
НОЕ. 19, 2021 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC на САЩ предполагаемо разследва крипто платформата BlockFi

Базираната в Ню Джърси платформа за крипто заеми BlockFi привлече вниманието на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) поради предполагаемите си високи лихвени проценти по крипто заеми.Според р...
НОЕ. 18, 2021 21:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света