НАЧАЛО Други

BitMEX обяви, че ще стартира свой собствен Битойн клиент

ОКТ. 19, 2018 18:27 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 BitMEX обяви, че ще стартира свой собствен Битойн клиент

Изследователската група на платформата за търговия с криптовалути BitMEX обяви, че ще стартира собствен Биткойн клиент, за да се конкурира с индустриалния стандарт Bitcoin Core.

 


Софтуерът бе разкрит тази седмица в публикация, обсъждаща заслугите на конкурентни софтуерни клиенти.


Там BitMEX Research заяви, че ще пусне свой собствен BTC клиент, за да помогне за коригирането на представата, че софтуера с отворен код на Bitcoin Core отговаря за развитието на криптовалутата и има "уникалната способност за промяна или предотвратяване на промените в консенсусните правила на Биткойн."

Авторите твърдят, че това недоразумение се усилва по време на и след дебата за големината на блоковете, което според тях често се характеризира неправилно като конфликт между Core и минните фирми и / или големите крипто бизнеси.

В резултат на този конфликт, имаше много дискусии в рамките на някои крипто кръгове за това кой контролира основното софтуерно хранилище на Core, което в момента се хоства в GitHub и какво се случва, ако това хранилище бъде хакнато.

Тези дискусии, твърди BitMEX Research, пропускат основната идея, тъй като потребителите са тези, които наистина отговарят за правилата на протокола.

Хората са склонни да търсят някой, който контролира правилата на протокола на Биткойн. Преди и по време на блок размер войната мнозина смятали, че това са миньори, големи предприятия или Гавин Андресен. Една от неочакваните негативни последици от тази война е, че мнозина сякаш са променили мненията си, за да повярват, че Bitcoin Core контролира положението, също толкова неправилен поглед. Истината е, колкото и да е трудно да се прецени, че крайните потребители отговарят за Биткойн. 

Новият клиент на групата има за цел да намали зависимостта на мрежата от едно основно софтуерно хранилище, без да създава нови рискове за екосистемата. За тази цел той няма да прилага консенсусни промени, които биха принудили хард форк, нито ще се опитва да реорганизира протокола чрез пренаписване на кодовата база. Вместо това ще пусне своя клиент като форк от Core.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Директорите на MicroStrategy ще получават заплащането си в Биткойн

"На 11-ти април 2021 г. Бордът на директорите ("Бордът") на MicroStrategy Incorporated ("Компанията") променя режима на компенсация за директори, които не са служители. Занапред директорите, които не ...
АПР. 13, 2021 15:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Рап легендата Nas може да направи много пари от листинга на Coinbase

Инвестиционната фирма на Джоунс, QueensBridge Venture Partners, влезе в кръга на финансиране от Серия Б през 2013 г., когато Coinbase набра $25 милиона. По това време компанията се оценяваше на около ...
АПР. 13, 2021 14:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance добавя търговия с токенизирани акции, започвайки с Tesla

Като начало Binance изброи акции на Tesla, което означава, че потребителите на борсата вече могат да купуват токени на Tesla, представляващи нейните акции. Една акция на Tesla представлява един д...
АПР. 13, 2021 13:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Университет в Румъния ще приема Elrond (EGLD) като метод на плащане

Случаят с публичен университет в Румъния не е по-различен, тъй като институцията предлага на студентите си възможността да платят таксата си за прием в криптовалута.Според съобщението, Lucian Blaga Un...
АПР. 13, 2021 10:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света