НАЧАЛО Други

BitMEX обяви, че ще стартира свой собствен Битойн клиент

ОКТ. 19, 2018 18:27 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 BitMEX обяви, че ще стартира свой собствен Битойн клиент

Изследователската група на платформата за търговия с криптовалути BitMEX обяви, че ще стартира собствен Биткойн клиент, за да се конкурира с индустриалния стандарт Bitcoin Core.


Софтуерът бе разкрит тази седмица в публикация, обсъждаща заслугите на конкурентни софтуерни клиенти.


Там BitMEX Research заяви, че ще пусне свой собствен BTC клиент, за да помогне за коригирането на представата, че софтуера с отворен код на Bitcoin Core отговаря за развитието на криптовалутата и има "уникалната способност за промяна или предотвратяване на промените в консенсусните правила на Биткойн."

Авторите твърдят, че това недоразумение се усилва по време на и след дебата за големината на блоковете, което според тях често се характеризира неправилно като конфликт между Core и минните фирми и / или големите крипто бизнеси.

В резултат на този конфликт, имаше много дискусии в рамките на някои крипто кръгове за това кой контролира основното софтуерно хранилище на Core, което в момента се хоства в GitHub и какво се случва, ако това хранилище бъде хакнато.

Тези дискусии, твърди BitMEX Research, пропускат основната идея, тъй като потребителите са тези, които наистина отговарят за правилата на протокола.

Хората са склонни да търсят някой, който контролира правилата на протокола на Биткойн. Преди и по време на блок размер войната мнозина смятали, че това са миньори, големи предприятия или Гавин Андресен. Една от неочакваните негативни последици от тази война е, че мнозина сякаш са променили мненията си, за да повярват, че Bitcoin Core контролира положението, също толкова неправилен поглед. Истината е, колкото и да е трудно да се прецени, че крайните потребители отговарят за Биткойн. 

Новият клиент на групата има за цел да намали зависимостта на мрежата от едно основно софтуерно хранилище, без да създава нови рискове за екосистемата. За тази цел той няма да прилага консенсусни промени, които биха принудили хард форк, нито ще се опитва да реорганизира протокола чрез пренаписване на кодовата база. Вместо това ще пусне своя клиент като форк от Core.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Хакер направи пробив в Trezor и възстанови $2 милиона на собственика

Средствата са били съхранявани в хардуерен портфейл на Trezor, един от най-популярните портфейли за 'студено' съхранение.През 2018 г. Дан Райх, който е главен изпълнителен директор и съосновател в Tro...
ЯНУ. 27, 2022 17:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

9GAG може и да пуснат NFT колекция

Гигантът на социалните медии обяви, че е закупил един от скандално известните Bored Ape Yacht Club NFT. Това може да е породило идея за тяхната собствена NFT колекция.9GAG е една от най-известните пла...
ЯНУ. 27, 2022 13:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск подтиква McDonald's да приемат Dogecoin

Мъск е дългогодишен фен на Dogecoin, туитвайки “Dogecoin е криптовалутата на хората” миналия февруари.Според уебсайта Know Your Meme Dogecoin е вдъхновен от популярното меме, базирано на породата Шиба...
ЯНУ. 27, 2022 12:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Capitrade Launchpad - пионер на Luna DeFi платформите

Операционното ниво и механизъм на Capitrade Launchpad гарантират, че всяко ниво се разпределя. Capitrade Ventures изгради отлични връзки с влиятелни лица и маркетинг партньори, което доведе до последо...
ЯНУ. 26, 2022 15:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света