НАЧАЛО Крипто Крими

Bitmain съди предполагаем BTC крадец в американски федерален съд

НОЕ. 14, 2018 21:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Bitmain съди предполагаем BTC крадец в американски федерален съд

Производителят на хардуер за копаене на криптовалути Bitmain завежда дело срещу анонимния крадец в американски федерален съд.

Жалбата е била подадена в окръжния съд на САЩ в западния окръг на Вашингтон в Сиатъл.В нея, Bitmain твърди, че неидентифицираният крадец е откраднал 617 BTC от акаунт, който държи на криптообмена Binance.

Съгласно заявлението, "Джон Доу" е откраднал Биткойн на 22-ри април 2018 г. от сметката. Тогава един BTC е на стойност от $ 8,935, което е базис за твърдението на компанията, че й се дължи повече от $ 5,5 милиона за щети.

Bitmain твърди, че крадецът е използвал криптовалутата в портфейла си в Binance, за да купи MANA - крипто актив, използван като част от проекта Decentraland - "на цена, която далеч надвишава пазарния курс".

Крадецът също така създава поръчка за покупка на етер, използвайки BTC портфейла на Bitmain, преди да направи друга поръчка за покупка на MANA, използвайки ETH на Bitmain.

В същото време нападателят създава поръчка за продажба със съществуващия си портфейл за MANA, позволявайки му да търгува BTC-то на Bitmain за техните MANA със силно напомпана цена.Жалбата се подадава в Сиатъл, Вашингтон, поради факта, че предполагаемият крадец използва акаунт на Bittrex.


Делото твърди, че MANA монетите използвани от крадецът, първоначално са били съхранявани в портфейла на Bittrex, който е базиран извън Вашингтон.

Освен това, след като "Джон Доу" завършва кражбата си, той прехвърля BTC-то от портфейла си в Binance и после в цифров портфейл на платформата за търговия с криптовалути Bittrex. Следователно, Вашингтонският съд има юрисдикция по въпроса, въз основа на Закона за компютърните измами и злоупотреби, Вашингтонския закон за киберпрестъпления и други закони за компютърни измами. Съдът може също така да има юрисдикция в зависимост от идентичността на крадеца, се твърди заявлението.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази криптовалута се срина до $0 след хак на Avalanche

Zabu Finance разкри експлойта, като поиска помощ от Avalanche и популярните децентрализирани борси, хоствани от Avalanche, като Pangolin и Trader Joe:Портфейлът на екипът зад Zabu не е продал нит...
СЕП. 13, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американец призна участието си в крипто измама за $30 милиона

Майкъл Акерман, жител на щата Охайо, може да лежи до 20 години в затвор след като се призна за виновен в измама, която той организирал през 2017 г. Крипто схемата е примамвала стотици инвеститори, деп...
СЕП. 10, 2021 19:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света