НАЧАЛО Други

Bitmain с $1 милиард долара приходи в Q1 и IPO

ЮЛИ. 30, 2018 22:41 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Bitmain с $1 милиард долара приходи в Q1 и IPO

Джихан Ву, съпредседател на крипто гигантa Bitmain, съобщава, че планира да проведе чуждестранно първоначално частно предлагане (IPO), според "The Ledger".


Bloomberg съобщи през юни, че Уу е "отворен" за провеждане на публично предлагане на пазар с акции деноминирани в щатски долари - като например Хонконг - тъй като би позволил на ранните осиновители да получат пари.

Fortune днес пише, че ежедневникът "Term Sheet" е получил имейл от неназован източник близък до Bitmain, който подробно описва последните финансови резултати на компанията преди IPO-то.

Според цифрите, споменати в имейла, Bitmain е спечелил около 1 милиард долара нетна печалба през първото тримесечие на 2018 г., с приблизително $ 2 до $ 3 милиарда печалба за годината.

Имейлът отбелязва, че Bitmain планира да събере повече средства за обща оценка от около 14 милиарда долара. Това е почти 17 процента по-висока от стойността от 12 милиарда долара, отчетена след серия B на финансирането юни. Bitmain също е реализирала 1,2 млрд. долара нетна печалба и около 50% нетен марж през 2017 г., според одит на фирмата "Big Four" KPMG, цитирана от имейла.

Bitmain събра между 300 и 400 млн. долара от дъщерната компания Sequoia Capital, американският хедж фонд Coatue и базирания в Сингапур държавен инвестиционен фонд EDBI по време на кръга на финансиране през юни. Фирмата е получила по-рано 50 милиона долара в серия А на финансирането от Sequoia Capital и IDG Capital през септември 2017 г.

Изображение от Piotr Swat/Shutterstock.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Робърт Кийосаки коментира мерките срещу крипто на Китай

Известният инвеститор в недвижими имоти и автор на книгата “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки се насочи към Twitter, за да сподели каква според него е причината, поради която Китай обяви нова ...
СЕП. 25, 2021 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Половината от притежателите на крипто търсят одобрение от известни личности, според проучване

Според проучване на Morning Consultant сред 2,200 възрастни в Съединените щати, 45% от анкетираните, които държат криптовалути, посочват, че е вероятно да търсят експозиция към дигитален актив, ако то...
СЕП. 25, 2021 21:11 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда. За първи път се заговори, че адми...
СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Внучката на Уорън Бъфет е привърженик на Етериум и NFT

Внучката на легендарния бизнес магнат казва, че Етериум (ETH) е валутата на NFT пространството, докато конкурентите като Cardano и Solana се опитват да оспорят господството на Етериум в сектора.Бъфет ...
СЕП. 25, 2021 16:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света