НАЧАЛО Други

Bitmain накрая регистрира IPO в Хонг Конг

СЕП. 26, 2018 21:38 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Bitmain накрая регистрира IPO в Хонг Конг

Най-големият в света производител на крипто-минно оборудване Bitmain подаде първоначално публично предлагане (IPO) на фондовата борса в Хонг Конг.

Bitmain, който демонстрира абсолютна доминантност в пазара на копаене на Биткойн в продължение на много години, все още предстои да разкрие целевата си оценка.


Но анализатори заявиха, че успехът на IPOто на Bitmain ще изисква търсенето на крипто пазара както от инвеститори на дребно, така и от институции на пазара в Хонг Конг.

Заслугата за закупуване на дяловете на Bitmain чрез IPO е съвсем ясна; както изрично подчертава официалният документ за IPOто, "Битман" има над 74,5% пазарен дял, представляващ по-голямата част от доставките на оборудване за крипто добива на световния пазар.

Според Frost & Sullivan, ние сме най-голямата глобална ASIC-базирана компания за хардуер за копаене на криптовалути от гледна точка на приходите от продажби през 2017 г., което представлява пазарен дял от 74.5%. Ние предлагаме разнообразие от хардуер, оборудван със собствени ASIC чипове под нашата марка Antminer 

Успехът на компанията в сектора вече е солидна точка за инвеститорите. Но от 2015 г. насам Bitmain успя да постигне впечатляващ годишен ръст на приходите от 328,2%, тъй като приходите му се увеличават от 137,3 милиона долара през 2015 г. до 2,5 милиарда долара през 2017 г.

В началото на 2018 г. минният гигант удвои маржа на печалбата на Nvidia, най-големият производител на видеокарти в сектора на технологиите, генерирайки повече от 1,1 млрд. долара, което е двойно по-голям марж на печалба от Nvidia с 550 милиона.

"Bitmain съобщи, че е осигурил 1,1 милиарда долара нетна печалба само през първото тримесечие на 2018 година. Според електронната поща, консервативна оценка за това какво компанията може да спечели в нетната печалба за цялата година се движи на приблизително $ 2 до $ 3 милиарда", се твърди в доклад от Fortune.

Тримесечната печалба на Bitmain от 1,1 милиарда долара е възхитителна, като се има предвид, че конгломератът е събрал 2,5 милиарда долара през 2017 година. През първото тримесечие на тази година компанията записа почти 50 процента от печалбата, получена през 12-те месеца преди това.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света