НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн вече измести PayPal - дали ще стори същото и с VISA?

СЕП. 2, 2018 12:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн вече измести PayPal - дали ще стори същото и с VISA?
 

През последните няколко години крипто светът е видял рязък скок както при въвеждането на нови обещаващи токени, така и при увеличаването на обемите на транзакциите. През 2018 г. само Биткойн вече достига до $1,3 трилиона в обема на транзакциите.


В този момент BTC вече е надминал други популярни играчи като PayPal и Discover, като пред криптовалутата стои само Visa. Всички останали процеси за обработка на плащания се движат зад него по отношение на обемите на транзакциите.

Крипто бъдещето изглежда блестящо


Ясим Елманджра, крипто анализатор, работещ за ARK Investment, има какво да каже за това развитие. Според него тази тенденция сигнализира за обещаващо бъдеще за криптовалутата, както и за други алткойни. В tweet, Ясим публикува графика, илюстрираща първоначалния обем на транзакциите на BTC в сравнение с тези на UnionPay, Visa, Discover и MasterCard.

Само през 2016 г. Visa обработи около $8.9 трилиона. В действителност общият обем на сделките на всички криптота, които понастоящем се намират на пазара, дори не се доближава до този на Visa.

Това обаче не означава, че този статус ще остане така завинаги. С много криптота, които печелят добра позиция в бранша и стават популярни в глобалната платежна екосистема, това е доста сигурно, че нещо може много бързо да се промени.

Всъщност данните, получени от Blockchain, показват, че BTC е отбелязал годишно увеличение с 80% на обемите на транзакциите през последното половин десетилетие - тенденция, която достигна връхната си точка през 2017 г. За цифровия актив, който много добри експерти считат за нишов пазар, подобен вид увеличение е добра новина.

Може ли BTC да задмине VISA?


Единственият въпрос сега е дали пазарът ще поддържа същия темп на растеж. Ако това се случи, Биткойн би могъл много лесно да изкара Visa от надпреварата, тъй като до 2022 г. ще е постигнал сделки на стойност $13 трилиона. Това звучи толкова интересно, защото може да се случи.

Това обаче по никакъв начин не означава, че потребителите трябва да извършват транзитни разходи за трилиони стоки и услуги, използвайки крипто. Всъщност по-голямата част от сделките с BTC се случват при спекулативна търговия.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Директорите на MicroStrategy ще получават заплащането си в Биткойн

"На 11-ти април 2021 г. Бордът на директорите ("Бордът") на MicroStrategy Incorporated ("Компанията") променя режима на компенсация за директори, които не са служители. Занапред директорите, които не ...
АПР. 13, 2021 15:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн удря нов рекорд над 63,000

Криптовалутата достигна нов връх от 63,200, надхвърляйки предишната пикова цена от 61,453 долара, наблюдавана преди около месец. По време на скорошната търговия цената на водещата криптовалута продълж...
АПР. 13, 2021 12:43 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

The Simpsons: Биткойн до безкрайност

В епизода от 31-годишния анимационен филм, озаглавен “Burger Kings”, героите се включват на финансовия пазар за акции на нова верига за бургери, създадена от милиардера на града, Монтгомъри Бърнс.  Ко...
АПР. 13, 2021 12:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

$769.4 милиона в Биткойн бяха изтеглени от Coinbase за 10 минути

BTC на стойност почти $770 милиона напуска CoinbaseГрафика на Glassnode, споделена от ИТ директора на Moskovski Capital, показва, че огромните $769,5 милиона са изтеглени от Coinbase на 11-ти април.Те...
АПР. 12, 2021 13:16 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света