НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн вече измести PayPal - дали ще стори същото и с VISA?

СЕП. 2, 2018 12:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн вече измести PayPal - дали ще стори същото и с VISA?

През последните няколко години крипто светът е видял рязък скок както при въвеждането на нови обещаващи токени, така и при увеличаването на обемите на транзакциите. През 2018 г. само Биткойн вече достига до $1,3 трилиона в обема на транзакциите.


В този момент BTC вече е надминал други популярни играчи като PayPal и Discover, като пред криптовалутата стои само Visa. Всички останали процеси за обработка на плащания се движат зад него по отношение на обемите на транзакциите.

Крипто бъдещето изглежда блестящо


Ясим Елманджра, крипто анализатор, работещ за ARK Investment, има какво да каже за това развитие. Според него тази тенденция сигнализира за обещаващо бъдеще за криптовалутата, както и за други алткойни. В tweet, Ясим публикува графика, илюстрираща първоначалния обем на транзакциите на BTC в сравнение с тези на UnionPay, Visa, Discover и MasterCard.

Само през 2016 г. Visa обработи около $8.9 трилиона. В действителност общият обем на сделките на всички криптота, които понастоящем се намират на пазара, дори не се доближава до този на Visa.

Това обаче не означава, че този статус ще остане така завинаги. С много криптота, които печелят добра позиция в бранша и стават популярни в глобалната платежна екосистема, това е доста сигурно, че нещо може много бързо да се промени.

Всъщност данните, получени от Blockchain, показват, че BTC е отбелязал годишно увеличение с 80% на обемите на транзакциите през последното половин десетилетие - тенденция, която достигна връхната си точка през 2017 г. За цифровия актив, който много добри експерти считат за нишов пазар, подобен вид увеличение е добра новина.

Може ли BTC да задмине VISA?


Единственият въпрос сега е дали пазарът ще поддържа същия темп на растеж. Ако това се случи, Биткойн би могъл много лесно да изкара Visa от надпреварата, тъй като до 2022 г. ще е постигнал сделки на стойност $13 трилиона. Това звучи толкова интересно, защото може да се случи.

Това обаче по никакъв начин не означава, че потребителите трябва да извършват транзитни разходи за трилиони стоки и услуги, използвайки крипто. Всъщност по-голямата част от сделките с BTC се случват при спекулативна търговия.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Пазарен стратег споделя алармираща прогноза за Биткойн (BTC)

В разговор с Kitco News Солоуей предположи, че ако активът пробие нивото от $40,000, той ще отвори вратата за по-нататъшна корекция до едва $18,000. Той обаче твърди, че Биткойн ще се върне след тази ...
СЕП. 21, 2021 21:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Достигна ли дъно Биткойн (BTC)?

Индексът на страх и алчност се счита за индикатор за настроението на крипто търговците към Биткойн. Индикаторът в момента сигнализира “Страх” сред участниците на пазара, според данни от alternative.me...
СЕП. 21, 2021 16:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Миньорите са натрупали стотици милиони долари в Биткойн от февруари

В своя доклад от 20-ти септември, компанията заяви, че салдата на BTC на миньорите се увеличават, като портфейлите, свързани с миньори, са складирали 14,000 BTC на стойност около $600 милиона през пос...
СЕП. 21, 2021 13:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Неактивен от 9 години Биткойн адрес с близо $30 милиона се 'пробуди'

Данните, споделени от услугата за проследяване на големи крипто транзакции Whale Alert, показват, че крипто портфейл с Биткойн (BTC), закупен или добит преди 8 години и 8 месеца се е "събудил" след дъ...
СЕП. 21, 2021 08:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света