НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн вече измести PayPal - дали ще стори същото и с VISA?

СЕП. 2, 2018 12:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн вече измести PayPal - дали ще стори същото и с VISA?

През последните няколко години крипто светът е видял рязък скок както при въвеждането на нови обещаващи токени, така и при увеличаването на обемите на транзакциите. През 2018 г. само Биткойн вече достига до $1,3 трилиона в обема на транзакциите.


В този момент BTC вече е надминал други популярни играчи като PayPal и Discover, като пред криптовалутата стои само Visa. Всички останали процеси за обработка на плащания се движат зад него по отношение на обемите на транзакциите.

Крипто бъдещето изглежда блестящо


Ясим Елманджра, крипто анализатор, работещ за ARK Investment, има какво да каже за това развитие. Според него тази тенденция сигнализира за обещаващо бъдеще за криптовалутата, както и за други алткойни. В tweet, Ясим публикува графика, илюстрираща първоначалния обем на транзакциите на BTC в сравнение с тези на UnionPay, Visa, Discover и MasterCard.

Само през 2016 г. Visa обработи около $8.9 трилиона. В действителност общият обем на сделките на всички криптота, които понастоящем се намират на пазара, дори не се доближава до този на Visa.

Това обаче не означава, че този статус ще остане така завинаги. С много криптота, които печелят добра позиция в бранша и стават популярни в глобалната платежна екосистема, това е доста сигурно, че нещо може много бързо да се промени.

Всъщност данните, получени от Blockchain, показват, че BTC е отбелязал годишно увеличение с 80% на обемите на транзакциите през последното половин десетилетие - тенденция, която достигна връхната си точка през 2017 г. За цифровия актив, който много добри експерти считат за нишов пазар, подобен вид увеличение е добра новина.

Може ли BTC да задмине VISA?


Единственият въпрос сега е дали пазарът ще поддържа същия темп на растеж. Ако това се случи, Биткойн би могъл много лесно да изкара Visa от надпреварата, тъй като до 2022 г. ще е постигнал сделки на стойност $13 трилиона. Това звучи толкова интересно, защото може да се случи.

Това обаче по никакъв начин не означава, че потребителите трябва да извършват транзитни разходи за трилиони стоки и услуги, използвайки крипто. Всъщност по-голямата част от сделките с BTC се случват при спекулативна търговия.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн се представя по-добре от златото, NASDAQ и S&P 500 през 2020

На десетия месец от 2020, Биткойн отчита 48.7% ръст за годината, справяйки се по-добре от златото, NASDAQ, S&P 500, 10-годишните щатски облигации и щатския доларов индекс. Корелацията на флаг...
СЕП. 27, 2020 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн биковете демонстрираха сила, твърди трейдър

В туит, ‘DonAlt’ каза, че доминиращият мечи сантимент за флагманската криптовалута може да няма база.  “Много е странно да видим толкова мечи сантимент с неутрално или негативно финансиране ...
СЕП. 27, 2020 13:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн може да има по-голям потенциал за възход отколкото си мислите

Въпреки че скъпоценния метал исторически е любимец на инвеститорите, действайки като безопасно убежище, Galaxy Digital каза в новия си доклад, че скорошните инвестиции в Биткойн от страна на Пол Тюдор...
СЕП. 27, 2020 12:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Цената на Биткойн остава стабилна, дори след изтичането на $1 млрд. в опции

Цената на флагманската криптовалута се задържа, увеличавайки се с около 1% за последните 24 часа, като се търгува на $10,733 към момента на писане на статията, според данни от coinmarketcap. Тази стаб...
СЕП. 26, 2020 21:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света