НАЧАЛО Крипто Крими

Биткойн трейдър бе осъден на 41 месеца във федерален затвор

АВГ. 5, 2018 11:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн трейдър бе осъден на 41 месеца във федерален затвор

Търговец на Биткойн е осъден на 41 месеца във федерален затвор за използване на криптовалутата за пране на пари.


Крипто е вълнуваща технология, която помага да се поставят икономически възможности в ръцете на обикновените хора. Точно както всяка друга икономическа система, тя може да се използва както за добро, така и за лошо. Перфектен пример за това е небезизвестният Silk Road. Много страни се притесняват, че крипто се използва за целите на изпирането на пари, и това е валиден проблем. Този случай е за търговец на Биткойн от Аризона, който бе осъден на 41 месеца във федерален затвор, именно поради тази причина.


Измиване на мръсни пари с BTC


Въпросният човек е Томас Марио Констанцо, чиито потребителски профил е бил Morpheus Titania. Федералните агенти нахлуват в дома му през миналата година, конфискувайки кутия боеприпаси и криптовалути.

Неговото престъпление? Е, имаше много от тях. Първоначално той е обвинен, че притежава оръжия. Следва обвинителен акт включващ такси за извършване на бизнес с нелицензирани парични преводи, както и такси за изпиране на пари.

Нелицензираният бизнес с парични преводи е това, което привлече вниманието на властите. (Федералните и държавните правителства абсолютно мразят хората, работещи във финансовата сфера, без строг надзор). Очевидно Констанцо поставя реклама на борса, заявявайки, че може да се справи с парични транзакции на стойност до 50 000 долара. Съвместна оперативна група се състои от местния полицейски участък в Скотсдейл и от федералните агенции DEA, ICE и IRS.


Признат за виновен


Агенти под прикритие , представящи се като търговци на кокаин и хероин, се обръщат към Констанцо. Той им каза, че Биткойн е чудесен начин да покрие следите им и да сложи край на прилагането на закона. Агентите му дават $164,700 в течение на 2 години, които да изпере чрез криптовалута. Освен това Констанцо използва Биткойн за закупуване на наркотици за себе си и за други.

Констанцо е осъден за пет обвинения в пране на пари, всеки от които може да бъде осъден на 20 години. Той получава присъда от 41 месеца, като кредитът се дава за времето, когато е бил зад решетките след ареста му миналата година. Иззети са му също така 50 биткойна, които сега са на стойност около 350 000 щатски долара.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Бивш директор на руската крипто борса Wex арестуван в Полша

Wex, който по-рано беше известен като BTC-e, беше добре позната борса "в тъмните среди" в първите дни на крипто индустрията. Твърди се, че там са били изпрани средства от множество високопрофилни крип...
СЕП. 19, 2021 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази криптовалута се срина до $0 след хак на Avalanche

Zabu Finance разкри експлойта, като поиска помощ от Avalanche и популярните децентрализирани борси, хоствани от Avalanche, като Pangolin и Trader Joe:Портфейлът на екипът зад Zabu не е продал нит...
СЕП. 13, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света