НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн трансфери в Английската Висша Лига от догодина

ОКТ. 25, 2018 13:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн трансфери в Английската Висша Лига от догодина

След подписването на турски играч аматьор през януари, може ли крипто трансферите да се отправят към английската Висша лига? "Да" и "Скоро", според управляващия директор на eToro в Обединеното кралство, Икбал V Гандам.


Трансфери от Висшата лига, платени в Биткойн


eToro обяви партньорства със седем клуба от Premier League по-рано този сезон, включително бившите шампиони Лестър Сити и Тотнъм. Всеки клуб получава спонсорски пари в Биткойн, в замяна на популяризирането на платформата.

Клубовете също са готови да проучат ползите, които блокчейн технологиите могат да донесат, според Гандам. Това може да включва удостоверяване на стоки, намаляване на таксуването на билети и дори закупуване на нови играчи.

Чувствам, че в рамките на около шест до дванадесет месеца ще видим трансфер на играч във Висшата лига, завършен с помощта на Биткойн.

Гандам цитира предимствата на моментални плащания за 11 часа, използване на една единствена валута и засилена прозрачност.


Мач, направен в цифровия рай


Тази година е видяла изгряващия звезден нападател "Крипто" да се изкачи до редиците на международните маси на футболната лига. През Януари се видя горепосочения трансфер от турски аматьорски клуб Харунустаспор. Макар че реалността на това беше просто клубът, който плаща на човек 0.0524 Биткойн и 2500 турски лири, да се съгласи да играе за тях. Общата "такса за подписване" е била около 850 британски лири.

През юли "Крипто" бе повишен в полу-професионалната дивизия, тъй като Гибралтар Юнайтед обяви плащанията на играчите в криптовалути. Е, поне частични плащания. И точно миналия месец, бразилският професионален клуб от втора дивизия, Avai FC, обяви ICO за набиране на средства и финансиране на своя отбор и визия.

Така че може ли Биткойн трансферите да се отправят към Висшата лига през следващата година?


Прозрачно непрозрачно


Изпълнителният директор на финансовия тръст BISS, Гари Райт, е съгласен, че това би могло да се случи и би могло да помогне за избягване на проблемите с притежаването на играчи от трета страна. Но той смята, че Биткойн може да направи пазара на трансфери по-малко прозрачен, а не повече.

Понастоящем, ако извършвате трансфер на играч в традиционна валута, тогава тези пари трябва да преминат през централна клирингова агенция, като FA. Те виждат парите и има известна прозрачност, тъй като те виждат таксите на агентите. Въпреки че не могат да го спрат, те всъщност могат да видят какво се случва. С Биткойн те не могат да видят това.

Гандам признава, че прозрачността разчита на познаването на правилните адреси на портфейли, но вярва, че клубовете могат да изберат да ги разкрият.

"В много клубове, изглежда има нарастващо разстояние между поддръжниците и собствениците", казва той. "Клубовете трябва да си възвърнат това доверие и да запълнят тази пропаст отново и мисля, че това е един от начините да го направим".https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Анализатор коментира пазарния спад

Credible казва на своите 241,400 последователи в Twitter, че следи Етериум да достигне дъно на седмична подкрепа.“Почти стигна целта ми, търся около $2,700 ETH.” Друга монета, която търговецът следи е...
СЕП. 23, 2021 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн (BTC) скача след обявлението на Федералния резерв

Биткойн, най-голямата криптовалута по пазарна капитализация, се повиши до малко над $44,000 на някои борси, след като Федералният резерв на САЩ обяви решението си да остави лихвените проценти непромен...
СЕП. 22, 2021 22:47 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Третият най-голям Биткойн кит купува още BTC на спада

Това стана, след като купи още 321 биткойна по време на спада. Малките портфейли все още държат 14 пъти повече.Данните, предоставени от bitinfocharts, показват, че третият по големина кит на криптовал...
СЕП. 22, 2021 20:31 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Копаенето на Биткойн ще представлява 0.9% от глобалните въглеродни емисии до 2030 г.

NYDIG публикува този месец своето проучване, именувано „Bitcoin Net Zero“, установявайки, че потреблението на енергия и въглеродните емисии на Биткойн няма да скочат през следващите години, дори ако ц...
СЕП. 22, 2021 13:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света