НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн трансфери в Английската Висша Лига от догодина

ОКТ. 25, 2018 13:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн трансфери в Английската Висша Лига от догодина

След подписването на турски играч аматьор през януари, може ли крипто трансферите да се отправят към английската Висша лига? "Да" и "Скоро", според управляващия директор на eToro в Обединеното кралство, Икбал V Гандам.

 


Трансфери от Висшата лига, платени в Биткойн


eToro обяви партньорства със седем клуба от Premier League по-рано този сезон, включително бившите шампиони Лестър Сити и Тотнъм. Всеки клуб получава спонсорски пари в Биткойн, в замяна на популяризирането на платформата.

Клубовете също са готови да проучат ползите, които блокчейн технологиите могат да донесат, според Гандам. Това може да включва удостоверяване на стоки, намаляване на таксуването на билети и дори закупуване на нови играчи.

Чувствам, че в рамките на около шест до дванадесет месеца ще видим трансфер на играч във Висшата лига, завършен с помощта на Биткойн.

Гандам цитира предимствата на моментални плащания за 11 часа, използване на една единствена валута и засилена прозрачност.


Мач, направен в цифровия рай


Тази година е видяла изгряващия звезден нападател "Крипто" да се изкачи до редиците на международните маси на футболната лига. През Януари се видя горепосочения трансфер от турски аматьорски клуб Харунустаспор. Макар че реалността на това беше просто клубът, който плаща на човек 0.0524 Биткойн и 2500 турски лири, да се съгласи да играе за тях. Общата "такса за подписване" е била около 850 британски лири.

През юли "Крипто" бе повишен в полу-професионалната дивизия, тъй като Гибралтар Юнайтед обяви плащанията на играчите в криптовалути. Е, поне частични плащания. И точно миналия месец, бразилският професионален клуб от втора дивизия, Avai FC, обяви ICO за набиране на средства и финансиране на своя отбор и визия.

Така че може ли Биткойн трансферите да се отправят към Висшата лига през следващата година?


Прозрачно непрозрачно


Изпълнителният директор на финансовия тръст BISS, Гари Райт, е съгласен, че това би могло да се случи и би могло да помогне за избягване на проблемите с притежаването на играчи от трета страна. Но той смята, че Биткойн може да направи пазара на трансфери по-малко прозрачен, а не повече.

Понастоящем, ако извършвате трансфер на играч в традиционна валута, тогава тези пари трябва да преминат през централна клирингова агенция, като FA. Те виждат парите и има известна прозрачност, тъй като те виждат таксите на агентите. Въпреки че не могат да го спрат, те всъщност могат да видят какво се случва. С Биткойн те не могат да видят това.

Гандам признава, че прозрачността разчита на познаването на правилните адреси на портфейли, но вярва, че клубовете могат да изберат да ги разкрият.

"В много клубове, изглежда има нарастващо разстояние между поддръжниците и собствениците", казва той. "Клубовете трябва да си възвърнат това доверие и да запълнят тази пропаст отново и мисля, че това е един от начините да го направим".https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Grayscale Bitcoin Trust се търгува на рекордно ниски нива

Нарастващият брой конкуренти, които предлагат по-ниски такси, може да бъде една от причините за спада в търсенето.Акциите в Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) са се превърнали в отрицателни, според платфо...
МАР. 6, 2021 16:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

MicroStrategy с нова покупка на Биткойн за $10 милиона

Изпълнителният директор на MicroStrategy Майкъл Сейлър обяви на 5-ти февруари, че компанията е купила 205 BTC за около $10 милиона. Средната цена за всяка монета бе $48,888.Фирмата, която купи Би...
МАР. 6, 2021 19:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-голямата верига киносалони в Тайланд приема Биткойн

Според доклад от четвъртък на местната информационна агенция Siam Rath, Major Cineplex обяви стартирането на пилотния си проект за плащане с криптовалута в подкрепа на иновациите и новите технологии.З...
МАР. 5, 2021 18:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн и Етериум китовете се подготвят за възход на пазара

Според криптоаналитичната компания Santiment, най-големите притежатели на Биткойн - тези с 1,000 BTC или повече, на стойност около $49,8 милиона към момента на писане - сега държат 42,56% от общото пр...
МАР. 5, 2021 13:46 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света