НАЧАЛО Крипто Крими

Броят на Биткойн транзакциите в deep web се е удвоил през 2018 г.

ЯНУ. 20, 2019 19:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Броят на Биткойн транзакциите в deep web се е удвоил през 2018 г.

Общият брой на трансакциите на Биткойн (BTC) на deep web се е удвоил през 2018 в сравнение с 2017, според неотдавнашен доклад на фирмата за блокчейн анализ Chainalysis.


Въпреки продължителния мечи пазар, се наблюдава увеличаване на броя на сделките с Биткойн на darknet пазарите.


Тези сайтове се използват за тайно закупуване на контролирани вещества, фалшиви документи за самоличност, оръжия без сериини номера и много други неща.

Изследването на Chainalysis показа, че общата стойност на всички BTC трансакции в darknet е около 600 милиона долара за миналата година (2018). През 2017 г. общата стойност на всички трансакции с криптовалутата, проследявани от darkweb, е около 700 милиона долара.

Ким Грауер, старши икономист в Chainalysis, обясни в интервю за Reuters:
Причината за това е повече правоприлагаща дейност. Би било подвеждащо да се мисли, че тази година той (обемът) ще намалее.

Според констатациите на фирмата, значителното намаление на общата стойност на всички трансакции се дължи на затварянето на големи пазари като Hansa и AlphaBay, които бяха свалени в средата на 2017 година.

Данните, събрани по-рано от Chainalysis, индикираха, че общата стойност на сделките с BTC, обработвани от процесорите на крипто плащания, е спаднала с близо 80% между септември 2017 г. и септември 2018 г. Това до голяма степен се дължи на понижението на цените на криптовалутите.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Измамници откраднаха $1.4 милиона в Биткойн през приложения за запознанства

Scammers stole $1.4 million through Bitcoin dating app scam, says report https://t.co/68wlzQ2HtR— iMore (@iMore) October 14, 2021Потребителите на iPhone губят $1.4 милиона от крипто измамнициПотребите...
ОКТ. 15, 2021 08:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Заплашват студент с нож заради неговия Биткойн

Жертвата е била заплашена с нож само няколко дни след като се е записала в християнския университет в Кентърбъри, където споменала за въпросните криптовалути на своя съквартирант.По време на 20-минутн...
ОКТ. 13, 2021 20:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Създател на NFT проект изчезва с близо $3 милиона в Етериум

Изглежда, че създателят на популярната серия NFT Evolved Apes се е укрил с инвестиционни средства на стойност $2.7 милиона. "Evil Ape", псевдонимът на създателя, вече не е в социалните медийни платфор...
ОКТ. 6, 2021 14:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Осъденият 'Биткойн цар' сред разкритите в изтеклите документи на Пандора

Според документ на ICIJ от 3 октовмри, обобщаващ констатациите на организацията от разследването на т.нар. "документи на Пандора", идентифицира офшорни активи, принадлежащи на т. нар. "Биткойн цар", о...
ОКТ. 5, 2021 22:07 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света