НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн ще се приема навсякъде: Square патентова платежна мрежа

АВГ. 30, 2018 08:25 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн ще се приема навсякъде: Square патентова платежна мрежа
 

Фирмата за цифрови плащания - Square - е спечелила патент за платежна мрежа, която позволява на търговците да приемат плащания във всякаква валута, в това число Биткойн или други криптовалути.


Square придобива патент за Крипто Платежна Мрежа


Обществените документи, публикувани на 21-ви август, показват, че US Patent Office & Trademark Office (USPTO) е одобрил заявката на Square за патентоване на система, която позволява на търговците да приемат криптовалути заедно с традиционните начини на плащане и да осребряват в избраната от тях валута. Базираната в Сан Франциско фирма, за пръв път подаде патента си през 2017 г.

От патента:

Разкритата технология се задоволява с необходимостта от платежна услуга, способна да приеме по-голямо разнообразие от валути, включително виртуални валути, включително криптовалути (Биткойн, етериум и т.н.), отколкото традиционна платежна система в транзакция между клиент и търговец и специално за платежна услуга за решаване или облекчаване на проблеми, свързани с транзакциите с такива валути. По-конкретно, описаната тук разплащателна услуга може да улесни транзакциите в реално време, позволявайки на клиентите да плащат във всяка валута по свой избор, докато търговецът може да получи плащане в избрана от тях валута.


Square няма да бъде първият процесор за плащания, който да позволи на търговците да приемат плащания в криптовалути, които автоматично се превръщат в местна валута. BitPay например обработва Биткойн плащане от 2011 г. насам.

Въпреки това, Square вече има огромно проникване на пазара, така че добавянето на плащания с криптовалути към сегашната POS система би позволило на милиони търговци да приемат Биткойн, без да се налага да прехвърлят на друг платежен процесор или ръчно да конвертират крипто във фиат.

Премахване на забавянето на Биткойн транзакциите


По-конкретно, патентът също така описва процес, който позволява на POS системата да премахне латентността при транзакциите с криптовалути, като гарантира, че дори транзакциите с Биткойн (често критикувани за времето, което отнема за потвърждение) могат да бъдат одобрени при приблизително същата скорост като сделката с кредитни карти.

Платежната услуга ще постигне това, като запази частен блокчейн, който записва транзакции от портфейли, управлявани от Square в реално време, позволявайки на POS системата да идентифицира променените салда, преди транзакциите да бъдат записани в обществения блокчейн.

Патентът също така отбелязва, че латентността на транзакциите може да бъде елиминирана, като потребителските средства се пазят от самата платежна мрежа, което позволява на Square да променя само вътрешния си регистър, вместо да пише каквито и да е транзакции в блокчейна.

Square се подготвя да разгърне Биткойн плащанията?


Разбира се, няма гаранция, че Square действително ще внедри патентованата си крипто платежна система в своята POS услуга. Bank of America, например, е кандидатствала за десетки патенти, за които бивш вицепрезидент (който в крайна сметка напусна банката, за да открие крипто стартъп) казва, че са "безсмислени" публични отношения.

Въпреки това, Square, за разлика от много фирми, които са правили блокчейн изследвания, се ръководи от вокалната крипто пропаганда.

Главният изпълнителен директор на Square, Джак Дорси, е документиран да твърди, че смята, че Биткойн може да бъде родната валута на интернет в рамките на едно десетилетие.

Интернет заслужава родна валута. Тя ще има родна валута. Не знам дали ще бъде Биткойн или не. Надявам се това да бъде Биткойн.


Дорси също заяви, че интереса на Square към Биткойн се простира отвъд рамките само на покупката и продажбата, като отбелязва, че фирмата вижда криптото като "трансформационна технология".

Освен това, самият патент включва справочни чертежи, които изглежда показват, че Биткойн плащанията се изпълняват чрез Peer-to-Peer Cash App, чрез което приложение фирмата започва да предлага търговия с Биткойн в края на 2017 г. и началото на 2018г.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

SBI стартира услуга за Биткойн кредитиране

Според официално съобщение от 24-ти ноември, новата платформа за крипто кредитиране ще позволи на потребителите да заемат своите крипто на SBI и да печелят лихва в размер на 1% с включени данъци. Нова...
НОЕ. 24, 2020 17:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн се позиционира за пробив на $19,000

Изпълнявайки очакванията на общността, флагманската криптовалута най-накрая достигна нивото от $19,000.  Това се случи, след като BTC се търгува в диапазона от $18,700 от 21-ви ноември, като...
НОЕ. 24, 2020 13:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Как недостигът на Биткойн може да е добра новина за крипто инвеститорите

Един от тези активи е Биткойн и цената му се намира в сериозен възходящ тренд - благодарение на технологичните компании, които купуват много от криптовалутата. "PayPal и Cash App вече купуват повече о...
НОЕ. 24, 2020 12:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Все повече институции купуват Биткойн, според JPMorgan

В своя доклад “Flows & Liquidity“ анализаторите на JPMorgan казват, че институциите се насочват към Биткойн с по-сериозни темпове в рамките на това тримесечие, в сравнение с Q3, и вероятно играят ...
НОЕ. 23, 2020 23:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света