НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Трудността на Биткойн копаенето се увеличи с 10%

ЯНУ. 3, 2019 08:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Трудността на Биткойн копаенето се увеличи с 10%

Най-новата корекция на трудността при копаенето на Биткойн се повиши, вместо да следва тенденцията към спад, който наблюдавахме последните няколко месеца, според данни от Bitcoin Wisdom и Blockchain.com.


"Трудността" при копаенето е термин, използван за обозначаване на това колко лесно (или трудно) може да бъде за копачите на криптовалута да решават сложни математически уравнения, за да валидират блок от транзакции на мрежи, базирани на доказателство за работа (PoW), като като BTC блокчейна.

Промяна в тренда.


Рязкото и непрекъснато намаляване на цената на Биткойн би довело до момент, в който повечето миньори ще са на нула или назад заради цената на електричеството, заключи проучване на Bloomberg. Както е обяснено от няколко медии, точката на загуба за копачите (преди няколко седмици) е приблизително 4,500 долара, с изключение на избрана група миньори, които са в състояние значително да намалят оперативните си разходи.

Според проучванията на Bloomberg и интервюта с участниците в индустрията, миньорите с достъп до евтина електроенергия и "много специфични бизнес модели" биха могли да продължат своята дейност докато печелят.

Трябва да се отбележи, че данните показваха, че копачите масово напускаха мрежата, което бе видно от намаляващия хеш-рейт и намаляващата трудност при добива.

Биткойн добивът се е консолидирал към по-малко и по-малко добивни обекти, включително BTC.top, ViaBTC, SlushPool, AntPool и BTC.com - докато неизвестните миньори на BTC са представлявали само 3,8% от хеш-рейта на флагманската криптовалута (в сравнение с върховата стойност от 40%).
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Бичият пазар не е приключил

До голяма степен това предполагаемо се дължи на очакванията, че наскоро изброеният борсово търгуван фонд на ProShares (ETF), обвързан с фючърсите на криптовалутата, ще внесе повече пари на пазара.Подо...
ОКТ. 22, 2021 18:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн може да отоплява домове в Канада догодина

Със скорошно съобщение беше постигнато споразумение за това между канадската технологична компания MintGreen и Lonsdale Energy Corporation (LEC).Общинската корпорация в момента отоплява 100 сгради, съ...
ОКТ. 22, 2021 15:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн се срина до $8,200 на Binance.US

Това е умопомрачителна загуба на стойност от 87%. Криптовалутата изтри тези загуби в рамките на една минута.Биткойн претърпя жестока корекция в четвъртък, но само на Binance.US. По-специално, борсата ...
ОКТ. 22, 2021 11:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е предпочитан пред златото - Пол Тюдор Джоунс

Хедж фонд мениджърът и милиардер Пол Тюдор Джоунс смята, че Биткойн печели надпреварата срещу златото, според интервю в сряда за CNBC.Водещият Андрю Рос Соркин напомни на американския инвеститор - чия...
ОКТ. 22, 2021 10:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света