НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн добивът става по-децентрализиран

ЯНУ. 22, 2019 13:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн добивът става по-децентрализиран

Добивът на Биткойн е станал толкова децентрализиран, че шестте потвърждения на транзакциите вече осигуряват “пълна защита” срещу двойнo изразходване.


Това е заключението, направено сред коментаторите в социалните медии, които анализират най-новите статистически данни за миннодобивната дейност при Биткойн. При копаенето, от 16-ти януари, няма един пул, който да контролира повече от 11.4% от общия хеш-рейт.

“Разпределението на добивната дейност е почти такава, че дялът на копача е не повече от 10%, и съответно 6 мрежови потвърждения осигуряват пълна защита срещу двойно изразходване”, отбелязват служители в Bitaps.com в Twitter.


Предвид съдбата на Antpool, най-големият BTC пул, променящите се тенденции са осезаеми. Биткойн копачите претърпяха бурни шест месеца, като спадащият хеш-рейт започна да обръща тренда през декември.

Внезапния 35% спад в цената на BTC през втората половина на ноември, предизвика трусове за участниците в добивната дейност.

От тази седмица, ефектите от четвъртото тримесечие на 2018 г. до голяма степен се изпаряват, тъй като оптимизмът се задържа, а експертите също така отбелязват, че Antpool, собственост на Bitmain, вижда устойчива конкуренция от страна на компании като SlushPool.Други бяха по-скептични по отношение на данните за дистрибуцията, отбелязвайки, че Antpool и BTC.com са под контрола на един съюз.

Най-новите данни от Bitaps, които критикуват автентичността на данните от Blockchain, показват, че дялът на Antpool е само 4,5%, а BTC.com нараства до 13,4%. SlushPool, най-старият публичен пул за добив в индустрията, е сегашният лидер с 18,2%.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

SEC одобри първия Биткойн ETF

Разбира се, по-голямата част от тези усилия (ако не всички) бяха безполезни - причинени от намаляващото търсене по време на кризи, противопоставяне от страна на държавните органи или общата несигурнос...
ОКТ. 16, 2021 12:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво предстои за Биткойн над $60,000?

Най-голямата дигитална валута по пазарна капитализация се изкачи над $60,000 по-рано днес на борсата Bitstamp, както отрази CryptoDnes.Криптовалутата се търгува на $61,600 към момента на писане, споре...
ОКТ. 15, 2021 20:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC вероятно ще одобри Биткойн ETF следващата седмица

Позовавайки се на “хора, запознати с въпроса”, Bloomberg съобщи, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ е готова да одобри първите борсово търгувани фондове за Биткойн в страната.Анонимните източн...
ОКТ. 15, 2021 13:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн заплатите за държавни служители са основен приоритет за Маями

Той също така посочи, че търси незабавно одобрение да постави Биткойн в баланса на Маями.Суарес каза пред Bloomberg News, че по отношение на плащането на държавни служители в Биткойн (BTC): „Искам да ...
ОКТ. 15, 2021 12:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света