НАЧАЛО Крипто Крими

Биткойн измамникът Александър Винник ще бъде екстрадиран във Франция

ДЕК. 21, 2018 11:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн измамникът Александър Винник ще бъде екстрадиран във Франция

Върховният съд на Гърция разреши екстрадирането на предполагаемия Биткойн измамник Александър Винник във Франция, след като съобщиха, че страната е подала европейска заповед за арест.


Винник бе обвинен, че управлява схема за изпиране на пари чрез обмена.


Сумата изпрана варира между 4 и 9 млрд. долара, според TASS. Новини от очевидци съобщават, че френските власти заявяват, че са измамили 100 души в шест френски града между 2016 и 2018 г. Обвиняемият е задържан в Гърция след ареста му през юли 2017 г.

Имаше много правни спорове за това, къде трябва да бъде екстрадиран Винник. През 2017 г. Върховният съд на Гърция се произнесе в полза на екстрадирането му в Съединените щати, но по-късно промени мнението си и реши да го изпрати в Русия.

Винник заяви пред законните си представители през ноември как ще се подложи на гладна стачка, за да протестира срещу произвола на гръцките съдии. Той посочи, че ще прекрати стачката само ако бъде екстрадиран в Москва.

TASS заяви, че Солунският съд на първа инстанция също е постановил да екстрадира Винник във Франция. Върховният съд отхвърли обжалването на присъдата в сряда, подадена от отбранителния екип на Винник.

Адвокатът Тимофей Мусатов заяви, че ще изпрати петиции, за да отложи решението за екстрадиция поради лошото състояние на здравето на Винник след гладната стачка.

TASS заяви, че крайното решение за екстрадирането на Винник ще трябва да бъде направено от министъра на правосъдието на Гърция или потенциално друго висше ръководство поради различните искания от различни държави.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Бивш директор на руската крипто борса Wex арестуван в Полша

Wex, който по-рано беше известен като BTC-e, беше добре позната борса "в тъмните среди" в първите дни на крипто индустрията. Твърди се, че там са били изпрани средства от множество високопрофилни крип...
СЕП. 19, 2021 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази криптовалута се срина до $0 след хак на Avalanche

Zabu Finance разкри експлойта, като поиска помощ от Avalanche и популярните децентрализирани борси, хоствани от Avalanche, като Pangolin и Trader Joe:Портфейлът на екипът зад Zabu не е продал нит...
СЕП. 13, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света