НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн и лалета - изтърканото сравнение

ОКТ. 31, 2018 20:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн и лалета - изтърканото сравнение

Главния икономист на голяма инвестиционна фирма отправи критика към крипто в уебсайт на инвестиционния фонд ETF.com, публикуван вчера, 21-и май.


Джо Дейвис, световният главен икономист и глобален ръководител на групата "Авангард Инвестмънт Стратегиън" направи особено изявление. Той твърди, че докато блокчейн технологията има потенциал, положението при криптовалутите може да бъде сравнено с холандските лалета от 17-и век. Този класически пример за балон може и да е добър, но сравнението е доста банално.

Фирмата на Дейвис е управлявала общо 5,1 трлн. долара в активи в световен мащаб от януари тази година. Той започва, отбелязвайки ентусиазма си за блокчейн технологията, която Vanguard използва, но добавя, че:


"Що се отнася до Биткойн валутата? Виждам прилична вероятност цената му да достигне до нула."

След това, Дейвис прави заблуждаващото сравнение между криптовалутите и лалетата от 17-ти век. Той посочи, че крипто "за разлика от лалетата, [...] не изглежда много добре във ваза".

Според Дейвис е спорно дали криптовалутите са наистина валути, тъй като според него те могат да се считат за разчетна единица и за средство за размяна, но не запас от стойност:


Дори ако криптовалутите се квалифицират за нишова употреба, перспективите им изглеждат съмнителни.

След това Дейвис пише, че тъй като крипто не създава парични потоци или дивиденти, цените се основават на спекулации. Те не са свързани със стойността на блокчейн и крипто инвеститорите намалят инвестициите си в традиционните пазари.


"Биткойн е инвестиция в блокчейн по същия начин, по който Pets.com е инвестиция в интернет."

През есента на миналата година, Nasdaq написа статия за петте причини, поради които Биткойн не е като лалета. Всъщност мащаба на балона с лалетата е преувеличен. Изследователката Ан Золгар пише в книгата си, че "не са били замесени толкова много хора, а икономическите последици са доста малки".

Уолстрийт магната, Уорън Бъфет, също бе силно критичен към Биткойн по-рано този месец.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Пазарен стратег споделя алармираща прогноза за Биткойн (BTC)

В разговор с Kitco News Солоуей предположи, че ако активът пробие нивото от $40,000, той ще отвори вратата за по-нататъшна корекция до едва $18,000. Той обаче твърди, че Биткойн ще се върне след тази ...
СЕП. 21, 2021 21:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Достигна ли дъно Биткойн (BTC)?

Индексът на страх и алчност се счита за индикатор за настроението на крипто търговците към Биткойн. Индикаторът в момента сигнализира “Страх” сред участниците на пазара, според данни от alternative.me...
СЕП. 21, 2021 16:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Миньорите са натрупали стотици милиони долари в Биткойн от февруари

В своя доклад от 20-ти септември, компанията заяви, че салдата на BTC на миньорите се увеличават, като портфейлите, свързани с миньори, са складирали 14,000 BTC на стойност около $600 милиона през пос...
СЕП. 21, 2021 13:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Неактивен от 9 години Биткойн адрес с близо $30 милиона се 'пробуди'

Данните, споделени от услугата за проследяване на големи крипто транзакции Whale Alert, показват, че крипто портфейл с Биткойн (BTC), закупен или добит преди 8 години и 8 месеца се е "събудил" след дъ...
СЕП. 21, 2021 08:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света