НАЧАЛО Други

Биткойн е по-малко волатилен от фондовия пазар

НОЕ. 4, 2018 19:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн е по-малко волатилен от фондовия пазар

Тъй като фондовият пазар се движи хаотично, мерките за волатилност показват, че цената на биткойн е била по-стабилна от индекса S&P 500.

Цената на BTC се е запазила в диапазона от $6000, подсказвайки на някои, че мечия пазар може да е свършил.


За пръв път през тази година, волатилността в цената на биткойн е по-ниска от тази на индекса S&P 500, вторият най-използван индекс за оценка на състоянието на фондовия пазар в САЩ след Dow Jones. Използвайки 10-дневна мярка за историческа волатилност, волатилността на S&P 500 за последната седмица беше 27. Това е почти двойно по-висока от тази, която биткойн отчита: само 15,7, както се съобщава от Bloomberg.

Този обмен на променливост се случва, тъй като и двата пазара изпитват нередовни модели на цените. S&P 500, който в продължение на години е част от бурен, бичи пазар, понастоящем преминава през корекция. От своя връх на 21 септември 2018 г. S&P е спаднал с 11,5% - най-лошата тенденция от началото на годината.

S&P 500

Акциите "губят битката" в последно време, тъй като инвеститорите изразяват загриженост за международната търговия. По-конкретно експертите се притесняват, за това как президента Доналд Тръмп ще се справи с китайската търговска сделка. Много от тях "не са оптимисти", казва икономическият съветник на Белия дом, Лари Кудлов.

От друга страна, биткойн е необичайно тих. Освен 15 октомври 2018 г., когато биткойн видя как Tether повиши цената си с 10%, цената на BTC остана сравнително постоянна. Променливостта в пазара на биткойн е била толкова бавна, някои анализатори се шегуват, че "BTC се превърна в стабилен токен". Данните от CryptoCompare илюстрират следното:Биткойн анализаторите наблюдават волатилността на криптовалутата в продължение на почти един месец. В началото на октомври 2018 г. инерцията започна да се забавя, а някои изразиха, че може да предстои голям ход. През последните няколко седмици, волатилността на BTC не се е върнала, както е показано на графиката по-горе, а цената остава в сравнителен застой.

Нестабилността на BTC намалява до такава степен, че нейният 30-дневен индекс спада до нива, които не са виждани от декември 2016 г. Някои анализатори твърдят, че криптовалутата сега се превръща в ценна стока и че цената й ще започне да нараства стабилно в бъдеще.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

CFTC разследва Binance за пазарни манипулации

U.S. authorities are examining possible insider trading and market manipulation at cryptocurrency exchange Binance https://t.co/qFg9aA5kzG— Bloomberg Crypto (@crypto) September 17, 2021Най-голямата кр...
СЕП. 18, 2021 17:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

CEO-то на Coinbase сподели гръмка прогноза за криптовалутите

Армстронг казва, че вярва, че предстоят значителни промени, които ще засилят науката, технологиите и благотворителните каузи през следващите години.В блог публикация на Coinbase, Армстронг казва:Олаф ...
СЕП. 18, 2021 13:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света