НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн дава силен бичи сигнал - какво да очакваме?

СЕП. 19, 2021 11:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн дава силен бичи сигнал - какво да очакваме?

Крипто търговецът, известен в YouTube, Ларк Дейвис казва, че Биткойн (BTC) е дал сериозен бичи сигнал.

В ново видео Дейвис казва на своите 432,000 абонати в YouTube, че Биткойн направи “златен кръст”, техническо събитие, разглеждано от много търговци като знак за предстоящо рали.


“Случи се. Официално е. Потвърждава се. Имаме златен кръст на Биткойн. Това, разбира се, е пресичането на 50-дневната плъзгаща се средна на 200-дневната. Това определено е приятно да се види.”


Дейвис разглежда и историята на златните кръстове в Биткойн, за да види дали събитието е надежден бичи индикатор. Според крипто трейдъра, последният път, когато BTC направи този модел, беше през май 2020 г., той отбеляза рали от 700%.


Дейвис казва, че след друг златен кръст през април 2019 г. криптовалутата нарастна с 200%, докато един през септември 2015 г. стартира “мега бичи рали“, което тласна Биткойн от $300 до $20,000.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Този токен стигна нови върхове след частна продажба за $230 милиона

Търговецът разглежда и първия златен кръст на BTC през февруари 2012 г., където водещата криптовалута се повиши с над 22,000% през следващите месеци.


Дейвис обаче отбелязва, че златният кръст не гарантира непременно възходящ импулс като този. През март 2020 г. се формира такъв две седмици преди пандемията на Covid-19, който се оказа фалшив сигнал.


“Не бихте могли да предвидите това в TA (технически анализ) ... [Covid] беше неочаквано макро събитие, което понижи цената, така че този златен кръст в крайна сметка не изпълни масивно рали, но това се дължи на външно събитие, което се случи.”


Дейвис добавя, че през юли 2014 г. се случи друг златен кръст, след който цената на BTC падна от около $600 до приблизително $ 150.


“Имахме малко мъничко златно кръстче. Това доведе до краткотраен ентусиазъм за пазара, последван от 75% срив в цената на Биткойн.”


В момента BTC се търгува на $48,138 към момента на писане, според данни от CoinMarketCap.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Mich СЕП. 19, 2021 Безплатно е само сиренцето в капана !
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ето защо Биткойн се срина до $8,200 на Binance.US

Това е умопомрачителна загуба на стойност от 87%. Криптовалутата изтри тези загуби в рамките на една минута.Биткойн претърпя жестока корекция в четвъртък, но само на Binance.US. По-специално, борсата ...
ОКТ. 22, 2021 11:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е предпочитан пред златото - Пол Тюдор Джоунс

Хедж фонд мениджърът и милиардер Пол Тюдор Джоунс смята, че Биткойн печели надпреварата срещу златото, според интервю в сряда за CNBC.Водещият Андрю Рос Соркин напомни на американския инвеститор - чия...
ОКТ. 22, 2021 10:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фючърсният Биткойн ETF направи изключителен дебют

Борсово търгуваният фонд за Биткойн на ProShares (BITO) отбеляза най-високия “естествен” обем за първия ден за ETF, като цифрата достигна малко над $1 милиард до края на деня на откриването.Това е вто...
ОКТ. 21, 2021 15:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Основателят на PayPal съжалява, че не е инвестирал повече в Биткойн

Тийл говори за криптовалутите, централни банки и изкуствения интелект (AI) по време на интервю в Маями, организирано от политически мозъчен тръст Lincoln Network, съобщи Bloomberg на 20-ти октомври."Т...
ОКТ. 22, 2021 09:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света