НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн е единадесетата по големина парична система в света

ЮНИ. 21, 2019 17:17 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн е единадесетата по големина парична система в света

Настоящата пазарна капитализация на Биткойн ще я направи деветата най-голяма парична система в света, пред корейската и зад руската рубла.

Биткойн продължава да расте

Паричната база се определя от Федералния резерв на САЩ като: „Сумата на валутата в обращение и в резерви, като - депозити, държани от банките и другите депозитарни институции в техните сметки.“


Този вид измерване на паричното предлагане включва само най-ликвидните валути. Една от най-важните характеристики на паричната база е, че тя може лесно да се преобразува в стоки или услуги, но подлежи на централни банки, които могат да контролират нейното предлагане.


Понастоящем златото е най-голямата парична система в света, с предлагане от 8 трилиона долара, преждевременно среброто заема номер 6, с около 0,8 трилиона долара. Въпреки това, ако тези два благородни метала бъдат извадени от уравнението, Япония има парична база от 4,6 трилиона долара, която е най-голямата в сравнение с всички други страни на планетата, следвана от Китай.


След значителното покачване на цената, което Биткойн изпита от началото на годината, неговата парична база стана по-голяма от тази на Южна Корея. В момента тази криптовалута заема 9-то място само в сравнение с другите страни, но след преброяването на златото и среброто става номер 11.


Ако популярността и пазарната капитализация на Биткойн продължат да се увеличават, тя дори може да задмине паричната база на Русия, за да стане осмата най-голяма парична система в света.


Всъщност, данните на Google Trend показват, че броят на търсенията в световен мащаб на „Bitcoin“ се е увеличавал консистентно през последните 12 месеца. Търсенията достигнаха нов връх около 12-18 май тази година, когато Биткойн достигна 8,400 долара. Според статистиката, най-голям е броят на заявленията в Нигерия, Гана, Южна Африка, Нидерландия и Австрия.


От проучване, проведено от Willy Woo, технически анализатор и съосновател на Level Invest, се разбира, че има пряка връзка между популярността на Биткойн и пазарната му оценка. Ниският обем на търсене има тенденция да предшества значителни спадове, докато високият обем на търсене е придружен от големи преходи.


Интересно е, че след като търсенето на Биткойн продължи да нараства, @FlibFlib, търговец и технически анализатор, посочи, че Дивергенцията на конвергенцията на движещата се средна (MACD) на седмичната графика на BTC показва признаци на кросоувър, което може да означава, въз основа на исторически данни, че тази криптовалута  е на път да изпита масивен бул рън.

Ако Биткойн наистина влезе в нов бичи пазар и достигне 40 000 долара през следващите няколко месеца, както прогнозира Томас Лий, главен анализатор в Fundstrat Global Advisors, той най-вероятно ще изпревари Русия по отношение на паричната база.


Въпреки че председателят на Федералния резерв, Джером Пауъл, вярва, че „ние сме далеч от това криптовалутите да заместят валутите на централните банки, “Биткойн може да е на път да стане най-голямата парична система в света."


Биткойн, който понастоящем е на първо място по пазарна капитализация, е нараснал с 4.67% през последните 24 часа. BTC има пазарна капитализация от $ 172.54B с 24-часов обем от $ 19.85B.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Fidelity пускат спот Биткойн ETF тази седмица

Стартиране на ETFFidelity е мултинационална корпорация за финансови услуги, която е създадена през 1946 г. и остава една от най-големите компании за управление на активи в света с $4.9 трилиона AUM (а...
ДЕК. 1, 2021 20:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн кит премести почти $1 милиард в BTC

Whale Alert за първи път съобщи за транзакция между два неизвестни портфейла във вторник сутринта. Отделен неизвестен портфейл също получи по-малко от 0.002 BTC от изпращащия портфейл.🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 ...
ДЕК. 1, 2021 12:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционна компания за трилиони стартира европейски спот Биткойн ETP

Invesco, американски инвестиционен посредник с управлявани активи от $1.3 трилиона, си партнира с доставчика на крипто индекси CoinShares, за да пусне първия си европейски борсово търгуван продукт (ET...
ДЕК. 1, 2021 10:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн 'дори не е близо до върха си', твърди крипто ветеран

Той е на това мнение дори след като активът рязко падна от новата си най-висока стойност за всички времена над $69,000 по-рано този месец.В ново интервю за CNBC бившият главен изпълнителен директор на...
ДЕК. 1, 2021 08:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света