НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн е единадесетата по големина парична система в света

ЮНИ. 21, 2019 17:17 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн е единадесетата по големина парична система в света

Настоящата пазарна капитализация на Биткойн ще я направи деветата най-голяма парична система в света, пред корейската и зад руската рубла.

Биткойн продължава да расте

Паричната база се определя от Федералния резерв на САЩ като: „Сумата на валутата в обращение и в резерви, като - депозити, държани от банките и другите депозитарни институции в техните сметки.“


Този вид измерване на паричното предлагане включва само най-ликвидните валути. Една от най-важните характеристики на паричната база е, че тя може лесно да се преобразува в стоки или услуги, но подлежи на централни банки, които могат да контролират нейното предлагане.


Понастоящем златото е най-голямата парична система в света, с предлагане от 8 трилиона долара, преждевременно среброто заема номер 6, с около 0,8 трилиона долара. Въпреки това, ако тези два благородни метала бъдат извадени от уравнението, Япония има парична база от 4,6 трилиона долара, която е най-голямата в сравнение с всички други страни на планетата, следвана от Китай.


След значителното покачване на цената, което Биткойн изпита от началото на годината, неговата парична база стана по-голяма от тази на Южна Корея. В момента тази криптовалута заема 9-то място само в сравнение с другите страни, но след преброяването на златото и среброто става номер 11.


Ако популярността и пазарната капитализация на Биткойн продължат да се увеличават, тя дори може да задмине паричната база на Русия, за да стане осмата най-голяма парична система в света.


Всъщност, данните на Google Trend показват, че броят на търсенията в световен мащаб на „Bitcoin“ се е увеличавал консистентно през последните 12 месеца. Търсенията достигнаха нов връх около 12-18 май тази година, когато Биткойн достигна 8,400 долара. Според статистиката, най-голям е броят на заявленията в Нигерия, Гана, Южна Африка, Нидерландия и Австрия.


От проучване, проведено от Willy Woo, технически анализатор и съосновател на Level Invest, се разбира, че има пряка връзка между популярността на Биткойн и пазарната му оценка. Ниският обем на търсене има тенденция да предшества значителни спадове, докато високият обем на търсене е придружен от големи преходи.


Интересно е, че след като търсенето на Биткойн продължи да нараства, @FlibFlib, търговец и технически анализатор, посочи, че Дивергенцията на конвергенцията на движещата се средна (MACD) на седмичната графика на BTC показва признаци на кросоувър, което може да означава, въз основа на исторически данни, че тази криптовалута  е на път да изпита масивен бул рън.

Ако Биткойн наистина влезе в нов бичи пазар и достигне 40 000 долара през следващите няколко месеца, както прогнозира Томас Лий, главен анализатор в Fundstrat Global Advisors, той най-вероятно ще изпревари Русия по отношение на паричната база.


Въпреки че председателят на Федералния резерв, Джером Пауъл, вярва, че „ние сме далеч от това криптовалутите да заместят валутите на централните банки, “Биткойн може да е на път да стане най-голямата парична система в света."


Биткойн, който понастоящем е на първо място по пазарна капитализация, е нараснал с 4.67% през последните 24 часа. BTC има пазарна капитализация от $ 172.54B с 24-часов обем от $ 19.85B.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Копаенето на Биткойн (BTC) вече не консумира толкова много енергия

Според индекса текущото потребление на енергия от Биткойн е 10.65 гигавата, което е значително по-малко от 14.34 гигавата на 6 юни. Това означава, че годишното му потребление е на стойност 93.33 терав...
ЮНИ. 27, 2022 09:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор разглежда дългосрочните перспективи на Биткойн

‘Dave the Wave’ казва на своите 118,000 последователи в Twitter, че въз основа на неговия модел на логаритмична крива на растежа (LGC), Биткойн потенциално може да стане свидетел на увеличение от над ...
ЮНИ. 26, 2022 15:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето колко Биткойн има най-големия BTC кит след скорошна покупка

Според платформата за крипто данни BitInfoCharts китът е добавил 2,554 монети в серия от транзакции от 14 юни насам.Между 14 юни и 18 юни китът е закупил 1,698 BTC на стойност $36.62 милиона. Оттогава...
ЮНИ. 25, 2022 12:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-богатият човек в крипто пространството коментира цената на Биткойн (BTC)

Неговата времева рамка обаче е изключително гъвкава.Главният изпълнителен директор на Binance Чанпенг Джао каза пред The Guardian, че може да отнеме от няколко месеца до няколко години, преди водещата...
ЮНИ. 24, 2022 02:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света