НАЧАЛО Други

Bithumb пуска глобална децентрализирана платформа

ОКТ. 5, 2018 11:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Bithumb пуска глобална децентрализирана платформа

Южнокорейската крипто борса Bithumb, понастоящем шестата по големина в света според ежедневно търгувания обем, ще отвори глобален децентрализиран крипто обмен, съобщи Business Korea на 4-ти октомври.


Bithumb си партнира с блокчейн фирмата One Root Network (RNT), която е разработила протокол за децентрализирана токен транзакция, базиран на Етериум, наречен R1, и вече работи децентрализираната борса (DEX). Според съвместно съобщение за пресата, протоколът разделя съвпадението на поръчките и изпълнението на поръчките, което твърди, че RNT подобрява сигурността и ефективността на съвпадение.

Децентрализираните платформи дават възможност на потребителите да търгуват peer-to-peer чрез автоматизирана система, тъй като те не съхраняват криптото на клиентите, те са по-малко уязвими към кражби, които са насочени към централизирана точка на атака. Те обаче, както отбелязва Business Korea, предлагат относително по-бавни скорости на търговия, отколкото техните централизирани партньори.

Business Korea цитира служител на Bithumb, който заявява, че партньорството се концентрира върху техническата поддръжка, като пояснява, че "Bithumb DEX ще бъде управлявана от дъщерната му компания в чужбина. Компанията работи съвместно с RNT само в децентрализирания обмен".

Както посочи RNT, неговият проект има за цел да даде възможност на притежателите на трафик като Bithumb да изградят свои собствени децентрализирани платформи и да споделят данни за транзакциите и ликвидността с други потребители на протокол R1, като част от по-широка екосистема.

Business Korea цитира и неназован източник в бранша, според който партньорството представлява глобална стратегия за разширяване от корейския обмен:

Bithumb е една от водещите световни борси по отношение на транзакциите, но е вярно, че повечето от потребителите му са корейци. Последното решение изглежда е стратегията на компанията да се конкурира с други водещи борси на световния пазар чрез отварянето на децентрализиран обмен, който получава внимание на световния пазар.

Business Korea отбелязва, че конкурентната крипто борса Upbit също е направила набег в DEX пространството чрез инвестирането си в Allbit.

Както се съобщава през август, най-голямата платформа за крипто търговия в света, Binance, пусна проста демонстрация на предстоящата децентрализирана борса, без да оповестява очакваната дата на старта.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Китайска държавна медия предупреждава за рискове свързани с метавселената

В мнение, публикувано от държавния Economic Daily, се казва, че колкото по-гореща става метавселената, толкова повече обществеността трябва да остане спокойна.Авторът пише, че в бъдеще, когато техноло...
НОЕ. 29, 2021 14:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мъж кръщава сина си на любимата си криптовалута

Неговият туит не остана незабелязан от главния изпълнителен директор на Input Output Чарлз Хоскинсън, който приветства бебето на света.Welcome baby cardano to the world https://t.co/oXNx1sUi22— Charle...
НОЕ. 29, 2021 12:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Казахстан обмислят изграждането на АЕЦ за копаене на криптовалути

Ядрената алтернатива за снабдяване на енергийната система на страната е доста непопулярна сред гражданите. Въпреки това президентът Касим-Жомарт настоява, че предложението има за цел "да увеличи прино...
НОЕ. 28, 2021 18:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Shiba Inu навлиза в метавселената представяйки блокчейн гейминг

Shiba Inu, след като достигна най-високата си стойност от $0.000088, оттогава е в низходяща спирала и не успява да повтори възходящите си движения отпреди месец.Репутацията на Shiba Inu (SHIB) на "мем...
НОЕ. 28, 2021 13:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света