НАЧАЛО Други

Bithumb пуска глобална децентрализирана платформа

ОКТ. 5, 2018 11:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Bithumb пуска глобална децентрализирана платформа

Южнокорейската крипто борса Bithumb, понастоящем шестата по големина в света според ежедневно търгувания обем, ще отвори глобален децентрализиран крипто обмен, съобщи Business Korea на 4-ти октомври.

 


Bithumb си партнира с блокчейн фирмата One Root Network (RNT), която е разработила протокол за децентрализирана токен транзакция, базиран на Етериум, наречен R1, и вече работи децентрализираната борса (DEX). Според съвместно съобщение за пресата, протоколът разделя съвпадението на поръчките и изпълнението на поръчките, което твърди, че RNT подобрява сигурността и ефективността на съвпадение.

Децентрализираните платформи дават възможност на потребителите да търгуват peer-to-peer чрез автоматизирана система, тъй като те не съхраняват криптото на клиентите, те са по-малко уязвими към кражби, които са насочени към централизирана точка на атака. Те обаче, както отбелязва Business Korea, предлагат относително по-бавни скорости на търговия, отколкото техните централизирани партньори.

Business Korea цитира служител на Bithumb, който заявява, че партньорството се концентрира върху техническата поддръжка, като пояснява, че "Bithumb DEX ще бъде управлявана от дъщерната му компания в чужбина. Компанията работи съвместно с RNT само в децентрализирания обмен".

Както посочи RNT, неговият проект има за цел да даде възможност на притежателите на трафик като Bithumb да изградят свои собствени децентрализирани платформи и да споделят данни за транзакциите и ликвидността с други потребители на протокол R1, като част от по-широка екосистема.

Business Korea цитира и неназован източник в бранша, според който партньорството представлява глобална стратегия за разширяване от корейския обмен:

Bithumb е една от водещите световни борси по отношение на транзакциите, но е вярно, че повечето от потребителите му са корейци. Последното решение изглежда е стратегията на компанията да се конкурира с други водещи борси на световния пазар чрез отварянето на децентрализиран обмен, който получава внимание на световния пазар.

Business Korea отбелязва, че конкурентната крипто борса Upbit също е направила набег в DEX пространството чрез инвестирането си в Allbit.

Както се съобщава през август, най-голямата платформа за крипто търговия в света, Binance, пусна проста демонстрация на предстоящата децентрализирана борса, без да оповестява очакваната дата на старта.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

PayPal официално потвърдиха придобиването на Curv

Финансовите условия на сделката не са оповестени.Множество медии съобщиха, че преговорите за придобиване все още са в ранен етап миналата седмица, но PayPal вече го направи официално.PayPal се ангажир...
МАР. 8, 2021 16:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Наддаването за първата публикация в Twitter достигна $2,5 милиона

В петък главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси обърна внимание на токенизирана версия на първия си туит на платформата за незаменяеми токени (NFT) Valuables. Въпреки че туитът от 2006 г....
МАР. 7, 2021 18:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Марк Кюбан е новият милиардер подкрепил мем криптовалутата Dogecoin

Изминаха само няколко дни, откакто Maverics започнаха да приемат популярната мем криптовалута, но вече са получили над 20,000 DOGE (приблизително $1,000).Dogecoin до $1?Въпреки че сумата може да не из...
МАР. 7, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джак Дорси издаде първия си туит под формата на NFT

Публикуван от Дорси на 21-ви март 2006 г., туитът, който гласи "just setting up my twttr", вече е получил оферта за $88,888.88 от потребител, наречен "@ Crypto888crypto“.just setting up my twttr— jack...
МАР. 6, 2021 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света