НАЧАЛО Други

Bithumb пуска глобална децентрализирана платформа

ОКТ. 5, 2018 11:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Bithumb пуска глобална децентрализирана платформа

Южнокорейската крипто борса Bithumb, понастоящем шестата по големина в света според ежедневно търгувания обем, ще отвори глобален децентрализиран крипто обмен, съобщи Business Korea на 4-ти октомври.

 


Bithumb си партнира с блокчейн фирмата One Root Network (RNT), която е разработила протокол за децентрализирана токен транзакция, базиран на Етериум, наречен R1, и вече работи децентрализираната борса (DEX). Според съвместно съобщение за пресата, протоколът разделя съвпадението на поръчките и изпълнението на поръчките, което твърди, че RNT подобрява сигурността и ефективността на съвпадение.

Децентрализираните платформи дават възможност на потребителите да търгуват peer-to-peer чрез автоматизирана система, тъй като те не съхраняват криптото на клиентите, те са по-малко уязвими към кражби, които са насочени към централизирана точка на атака. Те обаче, както отбелязва Business Korea, предлагат относително по-бавни скорости на търговия, отколкото техните централизирани партньори.

Business Korea цитира служител на Bithumb, който заявява, че партньорството се концентрира върху техническата поддръжка, като пояснява, че "Bithumb DEX ще бъде управлявана от дъщерната му компания в чужбина. Компанията работи съвместно с RNT само в децентрализирания обмен".

Както посочи RNT, неговият проект има за цел да даде възможност на притежателите на трафик като Bithumb да изградят свои собствени децентрализирани платформи и да споделят данни за транзакциите и ликвидността с други потребители на протокол R1, като част от по-широка екосистема.

Business Korea цитира и неназован източник в бранша, според който партньорството представлява глобална стратегия за разширяване от корейския обмен:

Bithumb е една от водещите световни борси по отношение на транзакциите, но е вярно, че повечето от потребителите му са корейци. Последното решение изглежда е стратегията на компанията да се конкурира с други водещи борси на световния пазар чрез отварянето на децентрализиран обмен, който получава внимание на световния пазар.

Business Korea отбелязва, че конкурентната крипто борса Upbit също е направила набег в DEX пространството чрез инвестирането си в Allbit.

Както се съобщава през август, най-голямата платформа за крипто търговия в света, Binance, пусна проста демонстрация на предстоящата децентрализирана борса, без да оповестява очакваната дата на старта.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Curve Finance ще разпредели $3 милиона от такси на потребителите

През май 2020 г. Curve разкри, че ще децентрализира своята платформа. Управлението беше посредством нейния токен за управление, CRV. Компанията ще доставя токени на потребителите въз основа на това ко...
НОЕ. 30, 2020 19:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивш ръководител в LVMH се присъединява към Ledger

LVMH е създадена през 1987 г. от сливането на къщата на висшата мода Louis Vuitton и Moët Hennessy, която пък се формира от сливането на производителя на шампанско Moët & Chandon и производителя н...
НОЕ. 30, 2020 17:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Производителят на копачки Canaan отчита $12 милиона в загуби за Q3

Компанията публикува неодитиран финансов отчет на 30-ти ноември. Canaan реализира $24 милиона нетни приходи през третото тримесечие на тази година, което представлява спад от 75,7% в сравнение със $10...
ДЕК. 1, 2020 09:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Извънредно: Ripple продават част от дяла си в MoneyGram

Ripple са настроени да продават част от участието си в MoneyGramСпоред доклад на The Block, публикуван на 28-ми ноември, Ripple е готов да продаде една трета от дела си в MoneyGram. Трябва да се отбел...
НОЕ. 30, 2020 16:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света