НАЧАЛО Други

BitGo получава зелена светлина от регулаторите да стане крипто попечител

СЕП. 14, 2018 09:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 BitGo получава зелена светлина от регулаторите да стане крипто попечител

Амеранският крипто портфейл и фирма за блокчейн ценни книжа BitGo получи държавна тарифа за корпоративна компания от South Dakota Division of Banking, което я направи квалифициран попечител за крипто, съобщава CNBC на 13-ти септември.Създавайки своята компания за доверие, BitGo, който базиран в Калифорния, ще бъде обект на регулаторен контрол, който обхваща проверките за know-your-customer (KYC) и борбата срещу изпирането на пари (AML), подаването на финансови одити, както и месечни оповестявания.

Тъй като тя пуска своето регулирано предлагане на крипто попечителство, съоснователят и главният изпълнителен директор на BitGo, Майк Белш, каза пред CNBC, че:

Това е липсващата част от инфраструктурата - днес е коварна среда. Хедж фондовете се нуждаят от това, семейните офиси се нуждаят от същото, не могат да участват в цифровата валута, докато не разполагат с място за съхранение, което е регулирано.

Както бе съобщено по-рано, разказът, че попечителството е една от главните оставащи пречки за това крипто пазар да "зрее" и да привлече институционални инвестиции, е широко разпространено. CNBC интервюира Моника Зомървил от консултантската фирма TABB Group, която отбелязва, че:

Институционалните инвеститори са много заинтересовани от намирането на решение, но те не са виждали такива, които според тях са съвършени по различни причини. Те все още се самоподдържат и управляват всичките си ключове.

Зомървил добави, че работи с един семеен офис, който според съобщенията съхранява крипто на клиентите си в крипто хардуерни портфейли, разработени в биндери, докато не бъде намерена "по-добра алтернатива".


Докато отделните инвеститори на дребно имат сравнително сигурен избор да съхраняват сами крипто в офлайн студено съхранение, Комисията за ценни книжа и фондови борси (SEC) изисква от семейните офиси и хедж фондовете да използват регулирана институция на трета страна, за да съхраняват безопасно активите, на стойност над $150 милиона, съобщава CNBC.

Заедно с BitGo, тази година имаше голям доставчик на портфейли и обменни услуги в САЩ, както и японската банка Nomura Bank, които пускат собствени решения за попечителство. Като част от предстоящото предложение Bakkt, операторът ICE на Нюйоркската фондова борса (NYSE) ще донесе и ново решение за доверен попечител в крипто пространството.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Morgan Stanley стартира специализиран екип за изследване на криптовалути

"Стартирането на този екип е в знак на признание за нарастващото значение на криптовалутите и други цифрови активи на световните пазари", казаха от банката.Morgan Stanley създава нов изследователски е...
СЕП. 20, 2021 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase влиза в партньорство с Имиграционната и митническа служба на САЩ

Съгласно споразумението, Coinbase са сключили договор за доставка на "софтуер за разработка на приложения като услуга" за Имиграционна и митническа служба на Съединените щати (ICE).Договорът влезе в с...
СЕП. 20, 2021 09:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'

“Мисля, че трябва да [уточним], че са силно спекулативни, от време на време подозрителни и с висока интензивност по отношение на консумация на енергия, но те не са валута”, каза Лагард, говорейки в по...
СЕП. 19, 2021 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света