НАЧАЛО Други

BitGo получава зелена светлина от регулаторите да стане крипто попечител

СЕП. 14, 2018 09:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 BitGo получава зелена светлина от регулаторите да стане крипто попечител

Амеранският крипто портфейл и фирма за блокчейн ценни книжа BitGo получи държавна тарифа за корпоративна компания от South Dakota Division of Banking, което я направи квалифициран попечител за крипто, съобщава CNBC на 13-ти септември.

 Създавайки своята компания за доверие, BitGo, който базиран в Калифорния, ще бъде обект на регулаторен контрол, който обхваща проверките за know-your-customer (KYC) и борбата срещу изпирането на пари (AML), подаването на финансови одити, както и месечни оповестявания.

Тъй като тя пуска своето регулирано предлагане на крипто попечителство, съоснователят и главният изпълнителен директор на BitGo, Майк Белш, каза пред CNBC, че:

Това е липсващата част от инфраструктурата - днес е коварна среда. Хедж фондовете се нуждаят от това, семейните офиси се нуждаят от същото, не могат да участват в цифровата валута, докато не разполагат с място за съхранение, което е регулирано.

Както бе съобщено по-рано, разказът, че попечителството е една от главните оставащи пречки за това крипто пазар да "зрее" и да привлече институционални инвестиции, е широко разпространено. CNBC интервюира Моника Зомървил от консултантската фирма TABB Group, която отбелязва, че:

Институционалните инвеститори са много заинтересовани от намирането на решение, но те не са виждали такива, които според тях са съвършени по различни причини. Те все още се самоподдържат и управляват всичките си ключове.

Зомървил добави, че работи с един семеен офис, който според съобщенията съхранява крипто на клиентите си в крипто хардуерни портфейли, разработени в биндери, докато не бъде намерена "по-добра алтернатива".


Докато отделните инвеститори на дребно имат сравнително сигурен избор да съхраняват сами крипто в офлайн студено съхранение, Комисията за ценни книжа и фондови борси (SEC) изисква от семейните офиси и хедж фондовете да използват регулирана институция на трета страна, за да съхраняват безопасно активите, на стойност над $150 милиона, съобщава CNBC.

Заедно с BitGo, тази година имаше голям доставчик на портфейли и обменни услуги в САЩ, както и японската банка Nomura Bank, които пускат собствени решения за попечителство. Като част от предстоящото предложение Bakkt, операторът ICE на Нюйоркската фондова борса (NYSE) ще донесе и ново решение за доверен попечител в крипто пространството.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Coinbase разкрива ключови детайли преди публичния си листинг

S-1 формулярът ѝ е публикуван от Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC), освобождавайки пътя за дългоочакваното му директно включване в Nasdaq. Този ход ограничава седем месечните уси...
ФЕВ. 25, 2021 16:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Множество системи на Федералния резерв изпитаха временно прекъсване

Според уебсайта на Федералния резерв за банкови услуги, банката претърпя прекъсвания в своите услуги Check 21, Adjustments Check, FedLine Advantage, FedLine Command, FedLine Direct и FedLine Web Servi...
ФЕВ. 25, 2021 10:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Една от най-старите швейцарски банки вече предлага крипто търговия

Bordier си партнира със Sygnum Bank за инициативата, което означава, че B2B банковото решение на Sygnum е интегрирано с вътрешната инфраструктура на Bordier. Интеграцията позволява на клиентите н...
ФЕВ. 24, 2021 14:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

ЕЦБ може и да наложи вето на издателите на стабилни монети

Тъй като стабилните монети извличат стойността си от официалните валути, централните банкери са особено предпазливи към тях. Те се опасяват, че тази връзка може да повлияе на контрола върху плащанията...
ФЕВ. 24, 2021 17:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света