НАЧАЛО Други

BitGo получава зелена светлина от регулаторите да стане крипто попечител

СЕП. 14, 2018 09:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 BitGo получава зелена светлина от регулаторите да стане крипто попечител

Амеранският крипто портфейл и фирма за блокчейн ценни книжа BitGo получи държавна тарифа за корпоративна компания от South Dakota Division of Banking, което я направи квалифициран попечител за крипто, съобщава CNBC на 13-ти септември.Създавайки своята компания за доверие, BitGo, който базиран в Калифорния, ще бъде обект на регулаторен контрол, който обхваща проверките за know-your-customer (KYC) и борбата срещу изпирането на пари (AML), подаването на финансови одити, както и месечни оповестявания.

Тъй като тя пуска своето регулирано предлагане на крипто попечителство, съоснователят и главният изпълнителен директор на BitGo, Майк Белш, каза пред CNBC, че:

Това е липсващата част от инфраструктурата - днес е коварна среда. Хедж фондовете се нуждаят от това, семейните офиси се нуждаят от същото, не могат да участват в цифровата валута, докато не разполагат с място за съхранение, което е регулирано.

Както бе съобщено по-рано, разказът, че попечителството е една от главните оставащи пречки за това крипто пазар да "зрее" и да привлече институционални инвестиции, е широко разпространено. CNBC интервюира Моника Зомървил от консултантската фирма TABB Group, която отбелязва, че:

Институционалните инвеститори са много заинтересовани от намирането на решение, но те не са виждали такива, които според тях са съвършени по различни причини. Те все още се самоподдържат и управляват всичките си ключове.

Зомървил добави, че работи с един семеен офис, който според съобщенията съхранява крипто на клиентите си в крипто хардуерни портфейли, разработени в биндери, докато не бъде намерена "по-добра алтернатива".


Докато отделните инвеститори на дребно имат сравнително сигурен избор да съхраняват сами крипто в офлайн студено съхранение, Комисията за ценни книжа и фондови борси (SEC) изисква от семейните офиси и хедж фондовете да използват регулирана институция на трета страна, за да съхраняват безопасно активите, на стойност над $150 милиона, съобщава CNBC.

Заедно с BitGo, тази година имаше голям доставчик на портфейли и обменни услуги в САЩ, както и японската банка Nomura Bank, които пускат собствени решения за попечителство. Като част от предстоящото предложение Bakkt, операторът ICE на Нюйоркската фондова борса (NYSE) ще донесе и ново решение за доверен попечител в крипто пространството.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Основателят на Yearn Finance номинира себе си като делегат на Uniswap

В Twitter публикация Кронйе заяви, че "ще изгради инструментариум за улесняване на делегирането, гласуването извън веригата и прилагането на веригата“, ако бъде превърнат в делегат. Той добави:"Към то...
СЕП. 21, 2020 12:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Две големи крипто борси влизат в партньорство за развитието на индустрията

"KuCoin и Poloniex ще се присъединят към научноизследователска и развойна дейност в областта на търговията, споделяне на ликвидност, итерации на продукти, PoS [доказателство за залог] и PoW [доказател...
СЕП. 21, 2020 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Потребителите на хакната крипто борса са на прага да възвърнат парите си

Както бе съобщено, Cryptopia загуби криптовалута на стойност 30 милиона NZD (17,85 милиона долара) поради хак и влезе в процес на ликвидация през май 2019 г. Притежателите на сметки там наскоро постиг...
СЕП. 20, 2020 17:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance пусна дебитната си карта за Европа

Според прессъобщение, Visa картата на Binance позволява на потребителите да извършват транзакции на над 60 милиона места по целия свят и на практика могат да бъдат свързани с Google Pay и Samsung Pay....
СЕП. 19, 2020 20:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света