НАЧАЛО Други

Bitfury навлиза в музикалната индустрия с блокчейн платформа

ЯНУ. 17, 2019 08:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Bitfury навлиза в музикалната индустрия с блокчейн платформа

Производителят на крипто и Биткойн копачки, Bitfury, обяви пускането на специализирана програма за да отвори кода на музикалната индустрия в блог пост на 16-ти януари.


Сценарият, наречен Bitfury Surround, има за цел да се справи със сложните и често несправедливо разпределени потоци от приходи между артисти, фенове и посредници, използвайки технология блокчейн.

Поста обяснява:

Платформата Surround ще позволи на цялата музикална индустрия да рационализира операциите чрез сигурен трансфер на активи за авторски права, рационализирана свързаност, както и по-добри системи за наблюдение и управление.

Surround отбелязва продължаващата експанзия на Bitfury в различни аспекти извън криптодобива. Междувременно, в рамките на екосистемата на Биткойн, тази седмица компанията видя, че плащането извън веригата през Lightning Network към тяхната първа обменна среда става чрез партньорство с полската BTCBIT.

Преди това, през декември 2018, Bitfury разкри планове за стартиране на блокчейн ускорител в Русия съвместно с глобалния консултантски гигант PwC.

„Индустрията за музикални развлечения се превърна в сложна, конкурентна, технологично ориентирана среда, която страда от сериозна липса на прозрачност“, коментира Валери Вавилов, изпълнителен директор на Bitfury за проекта Surround. Вавилов отбеляза:

Искаме да подкрепим творците и да подпомогнем растежа на цялата индустрия чрез създаването на тази отворена, базирана на блокчейн, екосистема.

Блокчейн субекти се опитват да се справят с прозрачността на музикалната индустрия в продължение на няколко години, като през 2018 г. се разкриват идеи като услуга за стрийминг, базирана на блокчейн.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

5 съвета за висока продуктивност от Career Show

Постигането на висока продуктивност на работа обаче често се оказва сериозно предизвикателство. Нерядко задачите, които сме си поставили в началото на деня, не само че не намаляват, а дори се увеличав...
ОКТ. 16, 2021 12:14 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бившата звезда на UFC Хабиб Нурмагомедов става представител на криптовалута

В съобщение, публикувано в профила му в Instagram, Нурмагомедов описва GMT като "най-напредналия токен в света".Той продължи да сравнява блокчейн с интернет, прогнозирайки, че блокчейн и Биткойн ще из...
ОКТ. 16, 2021 15:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Блокчейн геймингът набира популярност

Според доклада за блокчейн игри на DappRadar за Q3, уникалните активни портфейли, свързани с децентрализирани приложения за игри, достигат общо 754,000 за периода. Това представлява почти половината о...
ОКТ. 15, 2021 16:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пенсионен фонд в размер от $69 милиарда проучва крипто пространството

Стюарт Симънс, директор на QIC и отговорник за валутите, твърди, че държавната компания няма да инвестира много от самото начало поради липсата на регулаторна яснота относно криптовалутите в Австралия...
ОКТ. 15, 2021 14:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света