НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн търговията във Венецуела удари пик

ФЕВ. 8, 2019 17:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн търговията във Венецуела удари пик

Търговските обеми на BTC във Венецуела достигнаха най-високите си стойности сред масивната хиперинфлация и президентската криза.

През седмицата, завършваща на 2-ри февруари, борсовите обеми на Биткойн търговията достигнаха над 2,000 (около 6,8 млн. Щ. Д.).


През първите пет седмици на 2019 г. Венецуела е съобщила за 8,571 крипто сделки.

Обемът на търговията в LocalBitcoins във Венецуела се е увеличил с над четири пъти от лятото на миналата година, а инфлацията на местната валута, венецуелският боливар, е достигнала един милион процента.

Регистрираните търговски обеми на LocalBitcoins са само част от общата оценка на търговията с Биткойн на венецуелците. Голяма част от търговията се осъществява на централизирани борси, разположени в съседни страни като Колумбия и Бразилия. Общата стойност на търговията с BTC във Венецуела е трудна за оценяване, тъй като сделките често се извършват в местните валути на съседните страни.

Както прогнозира Международният валутен фонд (МВФ) по-рано през 2018 г., инфлацията във Венецуела може потенциално да достигне десет милиона процента тази година.

Икономическата ситуация в страната се влоши след санкциите на САЩ, приети през 2017 г., които бяха насочени към режима на Николас Мадуро. Миналия месец САЩ обявиха допълнителни санкции срещу държавната петролна компания PDVSA.

Напрежението в страната беше увеличено от продължаващата президентска криза от миналия месец, когато мнозинството опозиционно в страната Народно събрание обяви преизбирането на Мадуро за май 2018 г. за невалидно. В момента, Хуан Гуайдо е самопровъзгласен президент на страната и се радва на подкрепата на много местни и международни лидери.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

SEC одобри първия Биткойн ETF

Разбира се, по-голямата част от тези усилия (ако не всички) бяха безполезни - причинени от намаляващото търсене по време на кризи, противопоставяне от страна на държавните органи или общата несигурнос...
ОКТ. 16, 2021 12:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво предстои за Биткойн над $60,000?

Най-голямата дигитална валута по пазарна капитализация се изкачи над $60,000 по-рано днес на борсата Bitstamp, както отрази CryptoDnes.Криптовалутата се търгува на $61,600 към момента на писане, споре...
ОКТ. 15, 2021 20:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC вероятно ще одобри Биткойн ETF следващата седмица

Позовавайки се на “хора, запознати с въпроса”, Bloomberg съобщи, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ е готова да одобри първите борсово търгувани фондове за Биткойн в страната.Анонимните източн...
ОКТ. 15, 2021 13:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн заплатите за държавни служители са основен приоритет за Маями

Той също така посочи, че търси незабавно одобрение да постави Биткойн в баланса на Маями.Суарес каза пред Bloomberg News, че по отношение на плащането на държавни служители в Биткойн (BTC): „Искам да ...
ОКТ. 15, 2021 12:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света