НАЧАЛО Крипто Крими

Биткойн помага за свалянето на огромен сайт за детска порнография

ОКТ. 17, 2019 15:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн помага за свалянето на огромен сайт за детска порнография

САЩ и корейските власти твърдят, че са разбили един от най-големите пазари за детска порнография в света.

Този тип престъпление се разпространява с яростни темпове покрай популяризацията на криптовалутите и криптираното онлайн съдържание.


За акцията бе съобщено в сряда, след като САЩ разкриха обвинителен акт срещу 23-годишния Джонг Ву Сон, за който прокурорите твърдят, че е управлявал пазар в “Darknet”. 


За обвиняемия се твърди, че е разпространил повече от 1 милион видеоклипове със сексуално съдържание, включващо деца. Сон, южнокорейски гражданин, излежава 18 месечна присъда, след като беше осъден там.


Откакто агентите затвориха сайта през март 2018 г., властите арестуваха 337 потребителя по целия свят. Те са били в страни, включително Англия, Германия, Бразилия, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства, и в над 20 щата, според американските власти. Правителството на САЩ заяви, че са арестувани граждани на 38 държави.


Сайтът, който насърчаваше потребителите да качват видеоклипове, включва стотици хиляди незаконни изображения, които не са били виждани от властите. Правоприлагащите органи твърдят, че са спасили най-малко 23 непълнолетни жертви в САЩ, Великобритания и Испания, които са били активно малтретирани от потребители на сайта, който е работил от юни 2015 г. до март 2018 г.


Това, което ще обсъдим днес - сексуалната експлоатация на деца - е една от най-лошите форми на човешко зло, което може да си представим”, каза Джеси Лю в сряда, адвокатът на САЩ за Окръг Колумбия, когато оповести обвиненията. 


Тя добави:


Децата по света могат да се чувстват по-сигурни, заради действията, предприети от САЩ и чуждестранните правоприлагащи органи за преследване на този случай и събиране на средства за жертви.


Изображенията на сексуалната експлоатация са в бум от 2014 г., когато Националният център за изчезнали и експлоатирани деца получава съобщения за 1,1 милиона инцидента с детска порнография. До миналата година този брой е нараснал до 18,4 милиона.


Терминът "Darknet" се отнася към криптирано онлайн съдържание, скрито от традиционните търсачки. Анонимността на мрежата стимулира престъпления като трафик на наркотици, пране на пари и детска порнография, казват прокурорите. Криптовалутата също е цитирана в широк спектър от престъпления, в които хората се стремят да движат пари анонимно по целия свят.


Сайтът на Сон, наречен "Welcome to Video", съдържа повече от 250,000 уникални видеоклипа.


От тях 45% съдържат нови изображения, които досега са били неизвестни, според Националния център за изчезнали и експлоатирани деца.


Сайтът функционира като “скрита услуга” в мрежата Tor, която скрива местоположението на оператора и потребителите, заяви заместник-помощникът на генералния прокурор Ричард Даунинг.


Извършителите на сексуални престъпления срещу деца създават онлайн общности, които “нагло насърчават малтретирането на деца и дори бебета, обучават членовете как да извършват насилие, без да бъдат хванати, насърчават членовете да документират злоупотребата си и разпространяват тези видеоклипове и снимки...”, каза Даунинг.


Сон беше обвинен във Вашингтон през август 2018 г. в разпространение на детска порнография и пране на пари. Потребителите имаха възможност да се присъединят към сайта безплатно с потребителско име и парола, което им позволява да изтеглят видеоклипове. 


Те са трупали “точки”, качвайки видеоклипове, с което са привличали нови потребители. Имало е и възможност за закупуване на “VIP” акаунт, който е позволявал неограничено изтегляне в продължение на шест месеца.


Според обвинението, сървъра на сайта е работил от спалнята на Сон.


Властите на САЩ разкриха информация за над 30 от обвиняемите потребители на сайта, включително бивши федерални агенти и мъж от Джорджия, които са снимали деца в собствената си баня. 


Другите потребители на сайта, които са обвинени, не бяха идентифицирани. Двама потребители отнеха живота си след претърсване на имотите им, съобщават властите.


Прокурорите също подадоха жалба, за да изземат 24 криптовалутни сметки на потребители, които са заговорничили за пране на пари и притежание на детска порнография.


Дон Форт, началник на подразделението за наказателно разследване на IRS, заяви, че са определили местоположението на сървъра в Южна Корея, идентифицирали са Сон и са открили физическото местоположение на уебсайта. Те също така разкриват потребители, криещи се зад BTC транзакции, каза Форт.


Възможността на нашата агенция да анализира блокчейн и да де-анонимизира транзакциите с Биткойн позволява идентифицирането на стотици престъпници по целия свят”, каза Форт. "Мащабът на това престъпление е шокиращ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Във Филипините проследяват използването на криптовалути от терористите

Според доклада, разкрит на 20-ти май, средствата подпомагат финансирането на регионални терористични групи като Джемаа Аншарут Далаух и Моджахидския Източен Тимур в Минданао.   Пране на токени ...
МАЙ. 22, 2020 21:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Увеличение на обема на търговия с Биткойн в тъмната мрежа

Това беше разкрито от неотдавнашен доклад на Crystal Blockchain, фокусиран върху използването на BTC от субекти, работещи на тъмната мрежа или чрез миксери.В действителност това беше по-малък брой BTC...
МАЙ. 20, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

BitMEX изправен срещу дело за пране на пари, рекет, манипулация на крипто пазарите и още

Обвиненията бяха направени в ново дело от BMA LLC в северния районен съд в Калифорния на 16-ти май. Обвинена е бащината компания на BitMEX - HDR Global Trading - и най-висшестоящите изпълнителни лица ...
МАЙ. 19, 2020 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Суперкомпютри в Европа стават жертва на криптоджакинг

ZDNet докладва, че редица европейския организации със суперкомпютри са били таргетирани от криптоджакъри.  Според изследователя по киберсигурност Крис Доман, ‘подобен код на малуера’ индикира, че тези...
МАЙ. 18, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света