НАЧАЛО Крипто Крими

Биткойн помага за свалянето на огромен сайт за детска порнография

ОКТ. 17, 2019 15:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн помага за свалянето на огромен сайт за детска порнография

САЩ и корейските власти твърдят, че са разбили един от най-големите пазари за детска порнография в света.

Този тип престъпление се разпространява с яростни темпове покрай популяризацията на криптовалутите и криптираното онлайн съдържание.


За акцията бе съобщено в сряда, след като САЩ разкриха обвинителен акт срещу 23-годишния Джонг Ву Сон, за който прокурорите твърдят, че е управлявал пазар в “Darknet”. 


За обвиняемия се твърди, че е разпространил повече от 1 милион видеоклипове със сексуално съдържание, включващо деца. Сон, южнокорейски гражданин, излежава 18 месечна присъда, след като беше осъден там.


Откакто агентите затвориха сайта през март 2018 г., властите арестуваха 337 потребителя по целия свят. Те са били в страни, включително Англия, Германия, Бразилия, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства, и в над 20 щата, според американските власти. Правителството на САЩ заяви, че са арестувани граждани на 38 държави.


Сайтът, който насърчаваше потребителите да качват видеоклипове, включва стотици хиляди незаконни изображения, които не са били виждани от властите. Правоприлагащите органи твърдят, че са спасили най-малко 23 непълнолетни жертви в САЩ, Великобритания и Испания, които са били активно малтретирани от потребители на сайта, който е работил от юни 2015 г. до март 2018 г.


Това, което ще обсъдим днес - сексуалната експлоатация на деца - е една от най-лошите форми на човешко зло, което може да си представим”, каза Джеси Лю в сряда, адвокатът на САЩ за Окръг Колумбия, когато оповести обвиненията. 


Тя добави:


Децата по света могат да се чувстват по-сигурни, заради действията, предприети от САЩ и чуждестранните правоприлагащи органи за преследване на този случай и събиране на средства за жертви.


Изображенията на сексуалната експлоатация са в бум от 2014 г., когато Националният център за изчезнали и експлоатирани деца получава съобщения за 1,1 милиона инцидента с детска порнография. До миналата година този брой е нараснал до 18,4 милиона.


Терминът "Darknet" се отнася към криптирано онлайн съдържание, скрито от традиционните търсачки. Анонимността на мрежата стимулира престъпления като трафик на наркотици, пране на пари и детска порнография, казват прокурорите. Криптовалутата също е цитирана в широк спектър от престъпления, в които хората се стремят да движат пари анонимно по целия свят.


Сайтът на Сон, наречен "Welcome to Video", съдържа повече от 250,000 уникални видеоклипа.


От тях 45% съдържат нови изображения, които досега са били неизвестни, според Националния център за изчезнали и експлоатирани деца.


Сайтът функционира като “скрита услуга” в мрежата Tor, която скрива местоположението на оператора и потребителите, заяви заместник-помощникът на генералния прокурор Ричард Даунинг.


Извършителите на сексуални престъпления срещу деца създават онлайн общности, които “нагло насърчават малтретирането на деца и дори бебета, обучават членовете как да извършват насилие, без да бъдат хванати, насърчават членовете да документират злоупотребата си и разпространяват тези видеоклипове и снимки...”, каза Даунинг.


Сон беше обвинен във Вашингтон през август 2018 г. в разпространение на детска порнография и пране на пари. Потребителите имаха възможност да се присъединят към сайта безплатно с потребителско име и парола, което им позволява да изтеглят видеоклипове. 


Те са трупали “точки”, качвайки видеоклипове, с което са привличали нови потребители. Имало е и възможност за закупуване на “VIP” акаунт, който е позволявал неограничено изтегляне в продължение на шест месеца.


Според обвинението, сървъра на сайта е работил от спалнята на Сон.


Властите на САЩ разкриха информация за над 30 от обвиняемите потребители на сайта, включително бивши федерални агенти и мъж от Джорджия, които са снимали деца в собствената си баня. 


Другите потребители на сайта, които са обвинени, не бяха идентифицирани. Двама потребители отнеха живота си след претърсване на имотите им, съобщават властите.


Прокурорите също подадоха жалба, за да изземат 24 криптовалутни сметки на потребители, които са заговорничили за пране на пари и притежание на детска порнография.


Дон Форт, началник на подразделението за наказателно разследване на IRS, заяви, че са определили местоположението на сървъра в Южна Корея, идентифицирали са Сон и са открили физическото местоположение на уебсайта. Те също така разкриват потребители, криещи се зад BTC транзакции, каза Форт.


Възможността на нашата агенция да анализира блокчейн и да де-анонимизира транзакциите с Биткойн позволява идентифицирането на стотици престъпници по целия свят”, каза Форт. "Мащабът на това престъпление е шокиращ.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Похитители на белгийски тийнейджър искат откуп в Биткойн

18-годишният изчезва безследно по време на пътуването си до Байрон Бей, Австралия, на 31-ви май.В текстовите съобщения на предполагаемите похитители, получени от кръстника на тийнейджъра, Жан-Филип Пе...
НОЕ. 16, 2019 08:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Братът на Ружа Игнатова се призна за виновен за участието си в OneCoin

Според доклад на BBC от 14-ти ноември, Игнатов е подписал споразумение на 4-ти октомври и сега е изправен пред 90 години затвор. Новината беше оповестена на 12-ти ноември, пишат BBC.След като беше аре...
НОЕ. 15, 2019 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

16 години затвор за мениджър на крипто борса

Новините бележат още едно драстично действие, предприето от властите в страната срещу борсите зa криптовалути.Осем крипто борси, обвинени в измамаСпоред Yonhap News, съдът в Сеул, в понеделник (11-ти ...
НОЕ. 14, 2019 11:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Не трябва да се очаква от крипто фирмите да предотвратяват престъпления

Противоречивата личност изказа своите забележки в интервю за базираната във Вашингтон D.C. информационна агенция The Hill на 11-ти ноември.  Макафи твърди, че властите не трябва да изискват от крипто...
НОЕ. 14, 2019 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света