НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Биткойн SV успешно претърпя своя хард форк

ФЕВ. 5, 2020 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн SV успешно претърпя своя хард форк

Блокчейнът на Биткойн SV (BSV) претърпя успешен хард форк на блок 620538.

Клиентите на версия 1.0.0 на блокчейна считат новия блок за валиден. Обаче тези клиенти, които не са актуализирали, които изглежда са много, го смятат за невалиден.

В заявена оферта за възстановяване на първоначалната визия на Биткойн SV, мрежата успешно извърши актуализацията „Генезис“. Актуализацията вървеше ръка за ръка заедно с хард форк, който беше обявен за първи път на 20-ти януари и е описан от екипа за разработка като по-скоро „възстановяване на протокол“, отколкото надстройка.



Изглежда, че доближаването на Биткойн SV до оригиналния протокол на флагманската криптовалута е основната цел, според официалното изявление. Конкретните промени включват премахване на ограниченията за размера на блока, като същевременно „възстановяване на пълната оригинална функционалност“ на Биткойн скрипта и хеша „Плащане за скрипт“, който беше стандартизиран в Bitcoin Improvement Protocol 16 (BIP 16). Изследователският екип на BitMEX заяви, че не е открил разделяне на веригата.

Bitfinex обяви, че ще поддържа новия хард форк на BSV, превръщайки се в една от първите борси, които да съобщят за подобен ход.



Генезис и оригиналният Биткойн протокол


Водещите и технически разработчици на проекта, Даниел Конъли и Стив Шейдърс, категоризираха намеренията на хард форка в три основни цели: възстановяване на първоначалния протокол, подобряване на мащабирането и „стабилизиране на протокола“.

Освен гореспоменатите действия, предприети за привидно връщане на Биткойн SV към първоначалната визия на Биткойн, разработчиците на мрежата също искат да работят върху решаването на проблеми с мащабируемостта, като премахват изцяло ограниченията на размера на блока. Миньорите ще отговарят за определянето на ограниченията за размера на блока въз основа на мрежовата активност.

Цялостният дневен ред на тази промяна изглежда е такъв, че Биткойн SV може да се опита да борави с „масив от данни, монети, интелигентни договори, доставка на съдържание, корпоративни приложения, Интернет на нещата и други приложения“.



Биткойн SV отново в светлината на прожекторите


Мрежата на Биткойн SV често е сред най-обсъжданите новини в пространството. Новините за хард форка накараха някои търговци да се надяват за скок на цената, от който биха могли да се възползват. В същото време докладите установяват, че голяма част от търговията, свързана с BSV, е предполагаем уош трейдинг.

Биткойн SV е спорен по няколко причини, макар че това не го е спирало да остане като един от най-добрите токени по пазарна капитализация, която към момента на публикуването възлиза на приблизително $5,1 милиарда.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Ето кои криптовалути се представиха по-добре от Биткойн през първото тримесечие

Тези четири актива досега са успели да се справят катастрофалното финансово въздействие на пандемията от COVID-19 поради „идиосинкратични фактори“ като важни новини за проекта, стартиране на мрежи и ф...
АПР. 4, 2020 12:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple са изпратили 74 милиона XRP до неизвестен портфейл

Whale Alert проследи хода в реално време, което се случи в две отделни транзакции за по 500 милиона XRP.Ripple държи повече от половината от общото предлагане на XRP. През декември 2017 г. компанията...
АПР. 16, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн и Етериум са двете най-лоши инвестиции за 2020 година след петрола

Това ли е силата на „запаса от стойност“, за който чуваме от години? Само и единствено петролът се представя по-зле в последно време.От началото на глобалната пандемия от коронавирус, световните пазар...
АПР. 1, 2020 14:30 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

XRP може да претърпи сериозен възход до края на годината

Кризата, предизвикана от коронавирусът, тласна цената на криптовалутите до много месечни дъна. Криптовалутата на Ripple се справя особено слабо, като в момента се търгува в обхват около $ 0.17.&n...
АПР. 1, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света