НАЧАЛО Прессъобщения

Bitcoin Spark се откроява сред форковете на Bitcoin

октомври 7, 2023 17:00 4 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Bitcoin Spark се откроява сред форковете на Bitcoin

Сред безбройните варианти на Bitcoin, които се появиха през годините, Bitcoin Spark (BTCS) доста привлече вниманието на крипто общността в последно време.

Така че нека да проучим защо този нов участник се откроява сред вариантите на Bitcoin.

Какво представляват форковете на Bitcoin?

Форковете на Bitcoin, са криптовалути, които имат общ произход с оригиналния Bitcoin (BTC), но са се разминали поради промени в протокола. Форковете на Bitcoin могат да бъдат категоризирани като хард или софт форк. Хард форковете включват значителни и несъвместими промени в протокола, които водят до пълно отделяне от оригиналната блокчейн, докато софт форковете са обратно съвместими ъпгрейди, които поддържат съвместимост с оригиналната блокчейн.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.


Вариантите на Bitcoin станаха популярни в крипто пазара, защото помагат на потребителите и инвеститорите да се ангажират с различни итерации на екосистемата на Bitcoin, които предлагат алтернативни функции и решават проблеми в мрежата.

Bitcoin Spark

Bitcoin Spark предизвиква вълнение на крипто пазара заради способността си да поддържа токеномичността на Bitcoin (като има ограничено предлагане от 21 милиона), като същевременно въвежда редица иновативни технологии, предназначени да въведат нова ера на цифровите транзакции.

Блокчейнът Bitcoin Spark осигурява по-бързи и по-рентабилни преходи от своите предшественици благодарение на по-краткото време за блокиране, подобрените възможности за транзакции с отделни блокове и по-големия брой възли.

Bitcoin Spark също така разширява полезността на своя собствен токен, BTCS, отвъд функцията на валута за peer-to-peer плащания и съхранение на богатство. BTCS ще осигури достъп до разнообразни смарт договори и децентрализирани приложения (dApps), тъй като мрежата на Bitcoin Spark ще разполага с безпроблемно интегриран слой за смарт договори.

Слоят ще включва множество системи за изпълнение, като всички те ще достигат до финал в основната мрежа, което ще позволи използването на различни езици за програмиране. Многослойният дизайн на Bitcoin Spark също така гарантира мащабируемост.

Може би най-забележителният напредък, направен от Bitcoin Spark, е неговият консенсусен механизъм, познат като Proof-of-Process (PoP). Този новаторски механизъм възнаграждава миньорите за потвърждаване на блокове и предоставяне на изчислителната им мощност на мрежата.

Въпреки това 2 пъти по-високата скорост на хеширане няма да доведе до два пъти по-високи награди, тъй като PoP експоненциално намалява наградите за всяка допълнителна мощност. Това насърчава по-справедливото разпределение на наградите, което, в комбинация с масивните възли на Bitcoin Spark, ще позволи дори на миньори с устройства с ниска мощност да добиват изгодно BTCS.

Забележително е, че приложението Bitcoin Spark, което ще служи като собствен портфейл на мрежата, също ще позволи на потребителите да добиват BTCS. Приложението е разработено от екипа на Bitcoin Spark така, че да бъде безопасно, удобно за ползване, леко и съвместимо с различни операционни системи, включително Windows, Mac OS, Linux, iOS и Android.

Изчислителната мощност, предоставена от миньорите, ще бъде безопасно и ефективно отдадена под наем на организации и физически лица, които търсят отдалечени изчислителни ресурси чрез Bitcoin Spark. Клиентите на мрежата ще трябва да плащат, използвайки BTCS, което осигурява на токена уникална употреба в реалния свят.

97% от генерираните приходи се прехвърлят към пула за добив като възнаграждения за добив. Тези BTCS награди ще работят на еластична система, която отчита приходите, генерирани в рамките на мрежата. Ако се генерират повече приходи, възнагражденията за добив на BTCS се намаляват пропорционално, като по този начин се удължава крайната точка за добив.

С възможността неограничен брой устройства да предоставят изчислителна мощност и допълнителни услуги, генериращи приходи в рамките на Bitcoin Spark, като например рекламни слотове в нейното приложение и уебсайт, миньорите на BTCS потенциално ще останат постоянно печеливши в дългосрочен план. Интересно е, че екипът на Bitcoin Spark предполага, че независимо от активността на мрежата, процесът на копаене ще продължи поне до 2144 г.

Мащабните инвестиции в първоначалното предлагане на монети (ICO) на Bitcoin Spark предполагат, че сред инвеститорите има доверие в перспективите на проекта. В момента в шеста фаза на своето ICO – BTCS се продава на цена от $2.75, като всеки закупил ще получи 8% бонус.

Повече за Bitcoin Spark и ICO тук:

Уебсайт: https://bitcoinspark.org/

Купете BTCS: https://network.bitcoinspark.org/register


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Прессъобщения Новини

Инвеститорите в Polygon (MATIC) купуват този конкурентен токен, който може да реализира 20 пъти повече печалби

Polygon (MATIC) завладя крипто света, предлагайки мащабируемо и рентабилно решение на проблема с претоварването на мрежата на Етериум.

декември 10, 2023 16:20 4 мин. четене

Цената нa токена на FTX се покачва с 230% за 30 дни, по-добре ли е да купите тази управлявана от общността борса?

Пазарът на криптовалути не спира да изненадва, като наскоро FTX (FTT) токените поскъпнаха с 230% за 30 дни.

декември 10, 2023 14:00 3 мин. четене

Лайткойн може да тръгне към $200 след халвинг събитието на Биткойн

Лайткойн се насочва към $200, докато халвинг събитието на Биткойн наближава, което може да е сигнал за потенциален растеж и повишена пазарна динамика.

декември 10, 2023 13:00 5 мин. четене

Cardano (ADA) или Retik Finance (RETIK): Кой може да има нужното да стане третият най-голям токен?

В света на криптовалутите битката за надмощие се простира отвъд класациите за пазарна капитализация и обеми на търговия. Това е битка за функционалност срещу хайп, за съдържание срещу спекулации.

декември 10, 2023 9:01 6 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.